2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    169
Puskevit Puskevit aynen maşallah kuzuya 🥹🥹 bizimki sesli gülmüyor henüz ama agulara 2. Ayın başında başlamıştı 😅 hepsinin gelisimi birbirinden farklı zaten. Unutmak gibi değil de büyüme aşamasında bile olabiliyormus bir doktordan dinlemiştim. Bir hafta hep yaptığı favori hareketi bir ay boyunca yapmıyor mesela çocuk unuttu mu diyolar ama gelişimin bir parçasıymış galiba 🥰

Bizimkide gulucuk dagitiyor ama sesli boyuta gecmedi. Suan sesli gulse tek lokmada yerim heralde onu😍😀

Ay iyi bari ya agulamayınca korktum bir ama hepsinin gelişimi gerçekten farklı oluyor demek bekleyip göreceğiz🥰

Kızlar bir şeyi çok merak ediyorum. Ev işlerini napıyorsunuz? Benim bebeğim 43 günlük oldu. Artık yavaş yavaş evde başbaşa kalmaya başladık. Ne ara kahvaltı edicem ne ara evi temizliycem yemek yapıcam ortalığı toparlıycam şaşırıyorum. Biri yanımda olunca bebeği bırakıp ev işlerini yapabiliyorum da. Yalnız oluncs zaten altını temizle, emzir, uyut döngüsü bütün günümü alıyor alt tarafı 45 dk’lık uyku için. Tek başına bakan anneler napıyorlar nasıl iş yapıyorlar çok merak ediyorum. Bebek gittikçe daha çok ilgi istemeye başladı gibi. Ciddi soruyorum napmam gerektiğini bilmiyorum şu an
Bende başta öyleydim ne yapacağımı şaşırıyordum,
Şimdi düzen yaptım kendime düzensiz rastgele ilerlemiyorum artık önceden evi bir günde kaldırıp temizleyip indirirdim burda öyle derler herşey dahil dolap içleri örtülerin yılanması pencereler vs dahil diğer günlerde yan gelip yatardım çokda eringeç biriyim ne yalan söyliyim alışmamışız okula gittik geldik annemiz yaptı evde herşeyi
Şimdi şöyle yapıyorum sanada fikir olsun bende yazanlardan bişey öğrenirim muhakkak:
Sabah odayı ve yatakları toparlama balkon temizleme odunları düzenleme
Kapının önünü süpürme kahvaltı hazırlama
Öğlene kadar başka iş ellemek yok çocuklarla ilgilenme yemeğini yedirme emzirme altdeğştirme vs
Öğlene doğru hızlıca bulaşıklar ve mutfakta muhakkak bir dolabı boşaltıp temizlerim ve akşam yemeğine hazırlık yada yemeği tamamen yapmak ben bşraz ağır yemek yapıyorum oğlum çeşitli etli yemekler yesin diye
Hemen çocuklara tekrar ilgilen alt değiştir emzir uyut uyurlarsa evi baştan sona silme süpürme örtüleri düzenleme çamaşırları toplayıp makinaya atma hemen tekrar çocuklar uyanmış olurlar genelde ikindin oluyor artık akşam yemeğine hazırlık yedikten sonra bulaşığı hızlıca hallet
İşte akşam eşim gitmiş olur iki bebekte ağlamaya başlar onlar yatana kadar hiçbirşey elleyemem onları yatırınca tekrar evi baştan sona toparlar en sonda çıkan çamanaşırları katlarım sağolsun eşim sobayla ilgilenir onu yakamam bizim temizlik rutinş böyle hergün günlük işler bunlar

Ayy mesajın nasıl iyi geldi bı bılsen🥰🥰takıldım bugun rıtım ölçer cihazı kuzum,hamılelıkte cıktı onceden yoktu şimdi kalp ılacını bıraktırdı yavas yavas bakacak yarın kalpte elektrıksel bozukluk varmı yokmu,ınsallah gecmıstır gectıyse arada bır kontrole gıderım sadece,gecmedıyse kayserıde bı doktora gıdecekmısım yarın soyleyecekmıs sonuca gore.yarın bende alısverıs yapmayı planlıyorum sabah baya bı soyledım yani sana cok kırıldım diye ama bakalım bı kulagından gırdı oburunden cıktımı bellı olur😄evet ya bız cok mınnos kalbız,benım oglusumunda yukselen burcu boga oldu🥰🥰benımde yukselenım balık😄tam bır takım olduk mınnosumla ipektoş teyzesı oda bızım gıbı hem muzıp hem duygusal yerım ben onu bogazınada cok duskun😄😄
Yaa sevindim canım senin mesajlarında bana çok iyi geliyor 🥰 Hadi inşallah geçer hamilelikte çıkan şeylerin çoğu hamilelikten sonra bir süre devam edip geçiyor 🙏🏻 Al valla o kadar uğraşıyorsun kolay mı ödüllendir arada ki çekilebilir olsun 😍😁
Ya yerim o minik boğayı maşallah kuzuya,
boğalar çok güvenilir, çok iyi dost, çokta sadıktırlar evet siz ana oğul çok iyi olmuşsunuz çokta güzel geçinirsiniz inşallah 🙏🏻 🥰

Kizlar benim bebis surekli yemek istiyor ve doymuyor ya agliyor vermek te istemiyorum cok sizinkiler kac cc iciyor biz 14 unde 2 aylik olacagiz

0-6 almak gerek dimi
0-6 benimki.
Arkadaşımın bebeği 6 ayı geçince 1 boy büyük emzik almış. Bebek tiksinmis atmış.
Meme ucum büyüyor mu ki bu emzikler büyüyor dedi..bebek emzikten tiksinmis küçüğü de almadı bir daha 🤔
Ben 0-6 dan devam edicem büyüğe gecmicem . Hakkaten ne alaka meme ucu büyüyor mu ki 6 aydan sonra 🤔

Kizlar benim bebis surekli yemek istiyor ve doymuyor ya agliyor vermek te istemiyorum cok sizinkiler kac cc iciyor biz 14 unde 2 aylik olacagiz
Benimki de 1 saate yakın emiyor. Sağdıgım 50 CC sütü iciyor üstüne 60-75 CC arası mama içiyor . Doymuyor 2 3 saat sonra yeniden emzirmeye devam. (Mama günde 4 kere)
Hayır bir de minicik. Nereye gidiyo bu içtikleri anlamıyorum. Maşallah dipsiz kuyu gibi

0-6 benimki.
Arkadaşımın bebeği 6 ayı geçince 1 boy büyük emzik almış. Bebek tiksinmis atmış.
Meme ucum büyüyor mu ki bu emzikler büyüyor dedi..bebek emzikten tiksinmis küçüğü de almadı bir daha 🤔
Ben 0-6 dan devam edicem büyüğe gecmicem . Hakkaten ne alaka meme ucu büyüyor mu ki 6 aydan sonra 🤔
Çok haklı gerçekten hiç böyle düşünmemiştim sadece neden acaba boyutları değişiyor diyordum

Yyy
Kızlar bir şeyi çok merak ediyorum. Ev işlerini napıyorsunuz? Benim bebeğim 43 günlük oldu. Artık yavaş yavaş evde başbaşa kalmaya başladık. Ne ara kahvaltı edicem ne ara evi temizliycem yemek yapıcam ortalığı toparlıycam şaşırıyorum. Biri yanımda olunca bebeği bırakıp ev işlerini yapabiliyorum da. Yalnız oluncs zaten altını temizle, emzir, uyut döngüsü bütün günümü alıyor alt tarafı 45 dk’lık uyku için. Tek başına bakan anneler napıyorlar nasıl iş yapıyorlar çok merak ediyorum. Bebek gittikçe daha çok ilgi istemeye başladı gibi. Ciddi soruyorum napmam gerektiğini bilmiyorum şu an
Bazı günler kahvaltı bile yapamıyorum bırak ev işini.. Eşim nohut fasülye yemez o yüzden yemek konusu da zor. Çoğunlukla pratik şeyler yapıyorum maalesef, hazır ürün dolu buzluk. Bazen de dışardan söylüyoruz. Temizliği Cmt günü eşimle birlikte yapıyoruz. Pazar günü de annemde yiyoruz dinleniyorum biraz.

Benim 1 aylık çok sütüm yok ama bazen güzel emiyor sesi çıkmıyor bazen sütüm azalıyor akşam özellikle yine de önce memeye tutuyorum sonra zaten bakıyorum doymadı iyi yutkunmadığını anlıyorum o zaman 60-90 mama yapıyorum bazen hiç emmediyse 90 yapıyorum 70-80 i içiyor bazen az da olsa emdiyse 60 yapıyorum genelde 60 ı içiyor yani

Benimki de 1 saate yakın emiyor. Sağdıgım 50 CC sütü iciyor üstüne 60-75 CC arası mama içiyor . Doymuyor 2 3 saat sonra yeniden emzirmeye devam. (Mama günde 4 kere)
Hayır bir de minicik. Nereye gidiyo bu içtikleri anlamıyorum. Maşallah dipsiz kuyu gibi
1 saat emse süt dayanmaz ya benim 10 dakika zorla duruyor memede bende genelde üstüne mama veriyorum bazen sesi çıkmıyor emip uyuyor doyuyor ama genelde yarım saat sonra uyanıyor birdaha mama yapıyorum bende 60-79 civarı içiyor benimki 1 aylık ama okadar mama da içmesine rağmen minicik 4 kilo daha yani bari biraz kilo alsaydı hem meme hem mama içiyor sonuçta ama yok yani kontrolde doktor iyi almış dedi 3200 doğmuştı 20 günlüktü gittiğimde 4000 olmuştu da yani hala minicik ya böyle biraz etlensin istiyorum da

1 saat emse süt dayanmaz ya benim 10 dakika zorla duruyor memede bende genelde üstüne mama veriyorum bazen sesi çıkmıyor emip uyuyor doyuyor ama genelde yarım saat sonra uyanıyor birdaha mama yapıyorum bende 60-79 civarı içiyor benimki 1 aylık ama okadar mama da içmesine rağmen minicik 4 kilo daha yani bari biraz kilo alsaydı hem meme hem mama içiyor sonuçta ama yok yani kontrolde doktor iyi almış dedi 3200 doğmuştı 20 günlüktü gittiğimde 4000 olmuştu da yani hala minicik ya böyle biraz etlensin istiyorum da
Benimki normal bir durum değil zaten. 1 saat emmek mi olur , meme bağımlısı .
Aktif emsin diye kendimi paralıyorum. Ne memeden ayrılıyor ne düzgün emiyor 🥹

0-6 benimki.
Meme ucu yumuşak emzik plastik damakta yer ediyor değiştirmezseniz ilerde damak darlığı , çene bozukluğu gibi durumlar yaşanabilir

Back
X