2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    169
Kızlar selam, ben bugün ağlaya ağlaya hastaneye gittim. 5. Kez mastit oldum diye düşünerek. Doktor muayene etti bana diyor ki senin memende bişey yok psikolojik bu. Migren gibi düşün kendi kendini kafana takarak hasta ediyorsun. Bana günde 3-4 parol iç dedi. Ben hastaneye giderken beni yatırırlar diye düşünüyordum nasıl bir acı size anlatamam. Doktora ne kadar acı çektiğimi anlatmaya çalışıyorum bana diyor ki biliyorum lohusalık zor terapi almak lazım. Bir de mememi sıktı süt geldi sütünde bol diyor. Ben sağıyorum 30 cc yi geçmedi. Ben bu acıdan nasıl kurtulacağım ya sanki mememe bir anda 100 tane iğne giriyor gibi bir acı çekiyorum. Böyle bir şey yaşayan var mı 😔 kimseye anlatamıyorum derdimi

Kızlar selam, ben bugün ağlaya ağlaya hastaneye gittim. 5. Kez mastit oldum diye düşünerek. Doktor muayene etti bana diyor ki senin memende bişey yok psikolojik bu. Migren gibi düşün kendi kendini kafana takarak hasta ediyorsun. Bana günde 3-4 parol iç dedi. Ben hastaneye giderken beni yatırırlar diye düşünüyordum nasıl bir acı size anlatamam. Doktora ne kadar acı çektiğimi anlatmaya çalışıyorum bana diyor ki biliyorum lohusalık zor terapi almak lazım. Bir de mememi sıktı süt geldi sütünde bol diyor. Ben sağıyorum 30 cc yi geçmedi. Ben bu acıdan nasıl kurtulacağım ya sanki mememe bir anda 100 tane iğne giriyor gibi bir acı çekiyorum. Böyle bir şey yaşayan var mı 😔 kimseye anlatamıyorum derdimi
Psikolojin memene yansır etkiler ama bu pakolojik bir ağrı olamaz o acıyı bende çektim daha neler psikolojikmiş, bende aynı sıkıntıdan sağlık ocğaına gitmiştim ağlıyorum yatamıyorum kalkamıyorum yel değse şişleniyordu sanki doktor anlamadı ne olduğunu bekletti bekletti beni o sırada bilgisayara baktı bişeyler yazdı uzun uzunmn hah dedim bu internete yazıp bakıyor ben birdaha sana gelirmiyim krem yazdı gönderdi zerre faydasıda olmadı aslında hemen sağım yapılıyormuş hastanede tedavi ediliyormuş,bunun acısı hiçbişeye benzemiyor, neden sağım yapalım dememiş doktor, hastanede ki makinalar çok daha kuvvetli evimizdekinden ,mastit ateşle titremeyle beraber gelir, ateşin ve titremeb yoksa süt birikmesi vardır tıkanıklık vardır muhtemelen ama buda çok acı yapar canım ben şu şekilde kurtulabiliyordum
Öncelikle korkma ağlama sıkıntı yapma üstesinden geleceğim diyip gülümse,
Mememi Sıcak suya sokup canımı acıtarak masaj yapuyordum iki elimin arasına alıp sağ sol çeviriyordum parmağımla oval masajlar bastırarak sıkıştırara canın acımalı ki süt harekete geçsin tıkandıysa açılsın bu şekilde hemen arkasına emzirme ve sağım memeyi boşalt, hemen arkasına soğuk uygulama iki saate bir tekrar et geçirmeden, ilk başta düzelmez sonra bir bakarsın ki biranda geçmiş hiçbişeyin kalmamış 2 günde etkisi olur en geç😌

Psikolojin memene yansır etkiler ama bu pakolojik bir ağrı olamaz o acıyı bende çektim daha neler psikolojikmiş, bende aynı sıkıntıdan sağlık ocğaına gitmiştim ağlıyorum yatamıyorum kalkamıyorum yel değse şişleniyordu sanki doktor anlamadı ne olduğunu bekletti bekletti beni o sırada bilgisayara baktı bişeyler yazdı uzun uzunmn hah dedim bu internete yazıp bakıyor ben birdaha sana gelirmiyim krem yazdı gönderdi zerre faydasıda olmadı aslında hemen sağım yapılıyormuş hastanede tedavi ediliyormuş,bunun acısı hiçbişeye benzemiyor, neden sağım yapalım dememiş doktor, hastanede ki makinalar çok daha kuvvetli evimizdekinden ,mastit ateşle titremeyle beraber gelir, ateşin ve titremeb yoksa süt birikmesi vardır tıkanıklık vardır muhtemelen ama buda çok acı yapar canım ben şu şekilde kurtulabiliyordum
Öncelikle korkma ağlama sıkıntı yapma üstesinden geleceğim diyip gülümse,
Mememi Sıcak suya sokup canımı acıtarak masaj yapuyordum iki elimin arasına alıp sağ sol çeviriyordum parmağımla oval masajlar bastırarak sıkıştırara canın acımalı ki süt harekete geçsin tıkandıysa açılsın bu şekilde hemen arkasına emzirme ve sağım memeyi boşalt, hemen arkasına soğuk uygulama iki saate bir tekrar et geçirmeden, ilk başta düzelmez sonra bir bakarsın ki biranda geçmiş hiçbişeyin kalmamış 2 günde etkisi olur en geç😌
Ya canımsın çok teşekkürler. Birde özel hastaneye gittim ya sağım falan oluyorsa neden yaptırmadı iyice sinir oldum kadına. Kadının yanında da ağladım bana temiz havada yürü falan diyor. Dedim ki ben normal doğum yaptım gözümden yaş gelmedi bu beni süründürüyor. Meme olayı çok farklı tamamen psikolojik diyor. Bence de benim memem tıkalı dediğin gibi ucuna sürekli beyaz şeyler çıkıyor, süt de gelmiyor doğru düzgün. Dediklerini bebeğimi uyutunca yapacağım.🙏🏻♥️

Ya canımsın çok teşekkürler. Birde özel hastaneye gittim ya sağım falan oluyorsa neden yaptırmadı iyice sinir oldum kadına. Kadının yanında da ağladım bana temiz havada yürü falan diyor. Dedim ki ben normal doğum yaptım gözümden yaş gelmedi bu beni süründürüyor. Meme olayı çok farklı tamamen psikolojik diyor. Bence de benim memem tıkalı dediğin gibi ucuna sürekli beyaz şeyler çıkıyor, süt de gelmiyor doğru düzgün. Dediklerini bebeğimi uyutunca yapacağım.🙏🏻♥️
2bin rakımdayız mis gibi hava ama bende neden olmuş acep🙄😂 Stres olursan daha da ilerletebilirsin geçiyor gerçekten bu üç uygulamayı yapınca ağrısı, zor ama çözümü basit, ağrıya odaklanmadan bunları yap sürekli
Bende burda duymuştum çok kuvvetli sağım makinaları varmış devlet hastanesinin, evde benim kiwi vardı oda bşraz idare etti beni çok iyi çekmesede benim göğsümü

Sana birşey soracağım bayramda annemler izinlerini ayarlayabilirse bana gelmeyi düşünüyorlar bizde onlara mini bir tur planlayalım dedik gezmek görmekde istiyorlar tatvan a kaynım gitti geçen sene bizde gezmek amacıyla gidecektik ama bşze gelmeyin gezşlecek biryer yok dedi 🤷🏼‍♀️ annemler de illa tatvanı merka ediyoruz diyorlar oraya gidersek pek başka biyere gidemeyiz mesafe den dolayı nasıl biryer sence görmeye değermi
Canım valla o bakış açısına göre değişir, ben kendim buralı değilim zaten Ankaralıyım ama ben burayı çok seviyorum 😌 dağı taşı seven bir insan için yeşilin ve mavinin buluştuğu bir yer.. ama yok avm kafası varsa bir tane avm var o da beklentini karşılamaz bile 😂😂Ankara’daki avm’lerden sonra bana burası bakkal gibi geldi 😂😂😂sahile gider alır termosu çayını içersin, çok hoş yerleri var. Van’a giden cadde boydan boya dükkan, her aradığını bulursun. Vapur iskelesi var, yine etrafı hep oturmalık çardak dolu. Yani dediğim gibi bakış açısıyla ilgili

begonvil1985 begonvil1985 canım benimki de 9 haziranda bitecek, bence pazartesi de dahil almalısın raporunu. Bayram tatilini uzatırlarsa bir hafta uzatmazlarsa 2 hafta rapor alıcam ben de. Seminerde yavruyla gideceğim okula. Şaka maka bitti gerçekten ama asla yeterli değil, bence annelik iznini 1 yıla uzatmaları lazım, gerçekten o süreden önce gözün hep arkada kalacak. Ben halen nasıl bırakıp gideceğim okula diye düşünüyorum 🥹

allah yardımcın olsun arada göz dağı vermek iyi oluyor daha iyi geçiniliyor
Yalnız bu deidğini bende yaşamıştım diğer gelininş kötülüyordu şimdi ben kötü oldum o melek olmuş kendisini evden kovduğu gelini iyiymiş öyle olsun, birlikte oturup da sakin kalabilmeniz takdire şayan zaten hiç kolay değil birde insan evladı annesine şikayet edilmez hiçkimseye şikayet edilmez koskoca insanlarız ne annenin ne kocanın lafı bizi düzeltecek yada bozacak değil bu şikayet huyu gerçekten iğrenç bir durum daha beter ediyorlar haberleri yok
Aynen öyle canım, hevesi kursağında kaldı. Benim elti de aynı senin dediğin gibi. Eltim kötü biri değil, hakkettiği gibi davranıyor. Başka dilden anlamıyorlar çünkü.
Maalesef güven kalmıyor böyle olunca, illa boşanma mı gündeme gelmeli durumun dğzelmesi için. Ne hayallerle evleniliyor. Hal böyle olunca manevi değeri düşüyor maalesef

Benim bebeğimde çok kusuyır dolu dolu birkaç defa fışkırdı ve nefessiz kaldı tim midesini fışkırttı karşıya kadar bize reflü dendi az emzirirsem bşraz daha iyi oluyor kusması kontrole gidersen sende sor muhakkak bazen alerjidende kaynaklanabiliyormuş
Ben de instadan bir paylaşım görmüştüm özellikle kolik reflüyü tetikliyormuş. 1 saat önce emzirdim. Biraz fazla da emdi ama. Normalda dik pozisyonda tutarım ama diken üstündeyim sürekli ha kusacak diye. İşin garip yanı emdi emdi emdi hepsini çıkartı sonra da gülücüklerle uyudu 😂😂. Niye emdi ki o zaman

Kızlar bu genzınde bı doluluk var ya bebegın dpgdugundan berı var,bı sorun degıl bu degılmı?hasta degıl ama hep bı doluluk vae yanı sesınden ve gece anlasılıyor yutkunurkende anlıyorum
Canım aynı şeyden mi bahsediyoruz bilmiyorum ama doğduğundan beri hırıltı var. Doktor çok normal korkulacak bir şey değil demişti ve açıklama da yaptı. Normal dediği için aklımda tutmamışıö

Günaydın kızlaaarr 🥰🥰🥰 kk uygulamasını nasıl kullanıyorsunuz, bildirimleri falan nasıl görüyorsunuz? Ben crome’den bir sekme açtım onu hiç kapatmıyorum😂😂 daha kolay bir yöntemi var mı?
Günaydın uygulaması var indirmiştim ama şuan nerden indirdin desen hatırlamam 😂 msj bildirimi geliyo diğer yazı bildirimi gelmiyo belki ben kendim kapamisimdir 😄 ( e postaya geliyo)

Kuzum ben de öyleyim 40 günlük olduk inan hergün karar değiştiriyorum birgün emmez bu diyip mama ile gidiyor birgün biraz emer gibi olunca ay emecek süt arttırayım diye tüm tuşlara basıyorum sonra diğer gün yine emmiyor yani 3-5 dakikadan fazla asla durmuyor memede yine pes ediyorum sağıp vereyim diyorum ona vaktim olmuyor eller serbest makine alayım sağayım diyorum sma sonra birkaç kere sağdığım sütün az olduğunu düşünüyor boşver sütün az zaten diyorum of ne bileyim bende hep eşime patlıyorum adam moral vermeye çalışıyor mutlu olmazsan biz de olamayız diyor o bile bana batıyor seni en iyi ben anlıyorum yani :( ne yaptıysam çocuğum memede düzgün mutlu ayrılamadı duşu denememiştim de benimki hiç emmiyor değil emiyor ama aktif emmiyor sütüm az baştan beri asla lıkır lıkır girmedi çocuğuma yani şu süt sadece gece güzel emiyor lıkır lıkır çekiyor kuvvetli de emiyor gece onu gündüz yapsaydı şimdi sütüm taşardı ama gündüz üç dakika durup bırakıyor ve zayıf çekiyor gece mesela vakumlu gibi bir çekişi var çok güzel ama gündüz yok yalandan sankide emiyor yutkunuyor ama az yani bende sürekli pes ediyorum sonra ay yok yapabilirim diyorum sonra evde diğer çocuğuma bakıyorum ona yetemiyorum boşver emmesin çocuklarınla ilgilen diyorum öyle öyle 40. Gün oldu bugün iyice beterdi emmesi çok kötüyid mesela ve memelerim aşırı boşşş asla sertleşmiyor ancak 6-7 saat girerse doluyor yok ya olmayınca olmuyor arkadaş vallahi yıprandıkça yıprandık

Bugün 55. Gün çok şey denedim kaldı bir eds ama asla deneyecek gücüm yok kendimi çok tuhaf hissediyorum insAllah aniden olur senin gibi ara ara dakikalık bile değil ama deniyorum 🤲
Kızlar mesajlarınızı gördükçe çok üzülüyorum. Benim emzirme maceramda meme uçlarım felaket yara oldu birkaç gün biberon gittik. Sonra memeyi verdik ama çığlık çığlığa ağladı. Çok denedim ama hep ağlayınca bıraktım, bir daha da denemedim. Sağıp veriyorum ama sütüm çok azaldı. Günlük beslenmesinin ancak üçte birinde sütümü içiyordur. Bunları niye yazdım? Biraz üzülsem de artık takmıyorum kafama içtiği kadar içer anne sütünü diyorum çünkü yapacak bir şeyim yok. Tekrar memeyi vermeye çalışabilirim ama hem ağlamasını istemiyorum hem de o meme verme macerasında ne kadar sinirlerin alt üst olduğunu yaşadım gördüm.

Sizin psikolojinizin bozulması bebekleri daha kötü etkiliyor emin olun. Mama da öcü değil. Arkadaşım hiç süt veremedi mesela hep mama gittiler çocuğun maşallahı var. Yine etrafımda bir iki ay anca emzirebilmiş insanlar var, çocuklarında bir problem yok. Kendinizi bu kadar üzüp harap etmeyin.💐

Günaydın kızlaaarr 🥰🥰🥰 kk uygulamasını nasıl kullanıyorsunuz, bildirimleri falan nasıl görüyorsunuz? Ben crome’den bir sekme açtım onu hiç kapatmıyorum😂😂 daha kolay bir yöntemi var mı?
Kk web sitesine giriyorsun telefondan orda sol üst menüyü aç en alt tarafinda olmasi lazım telefona indiriyorsun uygulamasini direkt ana ekranda uygulama gibi giriyorum 😂 bildirimler de telefona düşüyor zaten alıntıların hepsi, diğer genel yorumların da birincisi geliyor devamı chate baktıkça geliyor işte 😆😆

Kk web sitesine giriyorsun telefondan orda sol üst menüyü aç en alt tarafinda olmasi lazım telefona indiriyorsun uygulamasini direkt ana ekranda uygulama gibi giriyorum 😂 bildirimler de telefona düşüyor zaten alıntıların hepsi, diğer genel yorumların da birincisi geliyor devamı chate baktıkça geliyor işte 😆😆
Ben de seni bekliyordum 😂😂😂 ıphone olduğu için mi indiremiyorum acaba yoksa ben mi beceremiyorum 🤔

Güno güno biz 4 numaraya geçtik 😂😂😂😂 biri molfix getirmişti,3 bitince denedim sizdirmadi... Zaten 3 küçük gelmeye başlamıştı 😅 ama bu Molfix iz yapıyor baya lastikleri sanki :(

Back
X