2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    169
Benimki de kafası sağ tarafa doğru yatıyor ve o taraf düz, nekadar sola çevirsem de tekrar dönüyor sağa. Bugün doktora sordum tummy time yaptır bide sola yatır dedi dönüyor deyince de arkasına destek yastık koy dedi. Bide istersen beyin cerrahına gösterebilirsin dedi kask falan veriyorlarmış sıkıntılı yamukluk varsa. Ama artık doktorları gezmekten bıktım tekrar yeni bişey çıkar diye tedirgin oluyorum. Napacagimi bilemedim🥺
Yuzustu yatirmaya tumy time yaptirmaya calisiorum hergun ama 2 dk yi geçemioruz agliyor hemen yada pat diye kusuyor yuzustu olunca😀 bende doktora sorcam muhtemelen bizede kask dicekler ama gozumde buyuyor dusundukce

Şuan 3 ay 7 günlük, doğum kilosu düşüktü benimkinin 2610 boyu 51 cm 39+6 da doğdu. Ilk bir kac hafta emzirdim ama kilo alımı zayıf olduğu için doktor mama başlattı 60 cc le başladık sonra kademeli 90-120-150 cc ye çıkardım. Şuan şükür kilo alımı iyi. Bana kalsa sadece anne sütü almasını istiyorum ama maalesef normal memeyi verince çığlık çığlığa ağlıyor silikon uçla bir saat emse durur ama nekadar çekiyor hiçbir fikrim yok sütüm de azaldı pompayla 20-30 anca çıkıyor 😞 bestlak damla kullanıyorum bakalım inşallah arttırır da güzel emer mamayı bırakırız.
Benimde aynıydı silikon uçla ne kadar alıyordu bilmiyorum ama çok as duruyordu memede mama veriyordum sonra sütüm azaldı tamamen mama veriyorum artık . Sağmaya da fırsatım olmuyordu sağıp vereyim ellemedim kesildi sütüm de muhtemelen artık yoktur :( inşallah sizin artar doya doya emzirirsiniz . Benim oğlum bayramda bir kötü hasta oldu bide hapşırık öksürük yatış verdiler okadar üzüldüm ki dedim anne sütü az aldı belki hala emseydi böyle olmayacaktı keşke sağacak fırsatım olsaydı keşke çok çabalasaydım ama gücüm yoktu ilk çocuğumda ds böyle yaşamıştım artık aynı şeyleri yaşamayı gözüm kesmedi ilkte bide tek çocuk ya uğraşıyor insan ikinci de evde bir çocuk daha var yapamıyorsun yetişemiyorsun üf ama yine de kendimi aşırı suçluyorum varya hep vicdan azabı çekiyorum ah ah :((( kızım da 40 gün emdi sonra mamaydı hep ama maşallah hiç hasta olmadı kreşe kadar. Ama oğlum hemen hastalandı çok üzüldüm çok :( Of neyse öyle işte. Bizimde 65 gün oldu 100-120 cc içiyor 3 saatte bir

dr’ların en çok önerdiği marka bu aslında canım, anne sütüne en yakın olan da bu.. diğer markalarda şeker oranı fazla o yüzden bebekler onu daha çok seviyor ama içeriğinde ağır metaller içerenler bile var maalesef 🥹🥹🥹 benim bebeğimi toparlayan bu mama oldu canım, anne sütünden mamaya geçince gerçekten hem kilo olarak hem boy olarak farketti, benimki de 6’ya yakın muhtemelen, en son ölçtüğümüzde 5.5 falandı🥰
Benim oğlum da şuan 5450 çıktı ama görüntü de hiç öyle kilolu durmuyor kaynanam hatta inanmıyor zayıf bu çocuk diyor ama daha bir hafta olmadı tartıldı doktorda kıyafetleri çıkartıldı 5450 çıktı . Yine de kaynanam inanmıyor diyo aptamil mi alsan çocuğa kilo yapıyormuş diyo allahım ya çocuğun kilosu iyi anne diyorum he iyi de acaba kemiğine boyuna mı gidiyor diyo öyle tombik durmuyor ya kadın inanmıyor galiba. Bana kilo yapması önemli değil çocuğum doysun vitamin alsın sma comfort kullanıyorum bende nama değiştirmeye çok korkuyorum golden gost denedim iki gün aşırı gazlandı çocuk ama mamadan mı bilmiyorum diğer gün kaka yaptı rahatladı ama ben sma ya dönmüştüm o sırada işte çözemedim kaka yağtı da mı rahatladı yoksa sma ya döndüm diye mi çocuk rahatladı onu anlamadım cesaret edip şimdi yeniden de veremiyorum golden goat orada duruyor paket biara bidaha deneyeyim diyorum aslında süresi geçmeden

Bende sanırım Palm yağıydı duyduğum bizi de bilgilendir canım
Ben mama içeriklerini araştırdığımda kolza kanola palm gibi yağlar içeriyor, bu yağlar hakkında hem zararlı hem faydalı şeyler yazıyor en iyi mamayı bulup vermeye çalıştığımda baya uğrştım içeriği en iyi olan olsun diye ama hepsi benzer içerikli seçemedim ben pek

Bende sanırım Palm yağıydı duyduğum bizi de bilgilendir canım
Valla canım görünüşe göre yok, eğer zararlı farklı yağlar varsa onu da ben bilmiyorum içerik olarak, bilen varsa aydınlatsın. Peynir altı suyu falan var doğallık sağlamak için, geçen gün eşimle içeriğini konuşuyorduk çünkü, bebişin hızlı toparlanmasını ne sağladı diye, öyle kalmış aklımda. Bazı mamalarda ağır metal içerdiği için şeker oranını artırıyormuş, hatta bir deney yapmışlar mıknatıs turmuşlar mamaya ve mama mıknatıs yönünde hareket etmiş.. nelerle besliyoruz bu bebeleri yaa o kadar üzülüyorum ki 🥹🥹

Gerçekten öyle 😅 emerken yutuyor bence
Ya aşırı hızlı saldırıyor sanki sabahtan akşama aç kalmış gibi aşırı hızlı emmeye çalıştığı için arada boğazında falan kalıyor kesin hava yutuyodur diye düşünüyorum ben de zaten çözemiyorum bu ara 🥹 huy değiştirdi resmen

Ya aşırı hızlı saldırıyor sanki sabahtan akşama aç kalmış gibi aşırı hızlı emmeye çalıştığı için arada boğazında falan kalıyor kesin hava yutuyodur diye düşünüyorum ben de zaten çözemiyorum bu ara 🥹 huy değiştirdi resmen
Senin ipek kız bile atağa girdiyse bizimkilerin var haline.🤕 gerci benim bebe dogustan beri atakta 😀

Senin ipek kız bile atağa girdiyse bizimkilerin var haline.🤕 gerci benim bebe dogustan beri atakta 😀
Valla anlamadım sesini keşfediyor sjdbsjjdjd gece gündüz hiç önemlidir değil uyanık olduğu her an ciyak ciyak 😂😂 belki ondandir zorluyorsa kendini diye düşünüyorum 🫠 her şeyi düşünüyorum işte yaa

Bugün kimse yok dutluk olmuş buralar nsnxjdnxjsjd
Maalesef ben bu gece nöbetçiyim, aşılardan dolayı ateşi çıkıyor bebemin, bide yavrum çok huysuz bu saat oldu hala uyumadı. Oysaki en geç 9-9;30 da uyumus olurdu😞 inşallah çok uzun sürmez ateş diye umut ediyorum

Maalesef ben bu gece nöbetçiyim, aşılardan dolayı ateşi çıkıyor bebemin, bide yavrum çok huysuz bu saat oldu hala uyumadı. Oysaki en geç 9-9;30 da uyumus olurdu😞 inşallah çok uzun sürmez ateş diye umut ediyorum
Geçmiş olsun. Umarım çok yükselmez ateşi bebişinin 🙏🏻

Back
X