2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    169
Bunu da bi deneyeyim şimdi eczaneden dolven almaya gitti eşim
Ay canım yeni gördüm kıyamam onu dicektiö ben de calpol dolven dönüşümlü kullanılabiliypr diye. Bi de el bileklerine bacak bileklerine kslak bez sar ısındıkça değiştir, kasıklarını koltuk altını sil soğuk ıslak bezle ben bu şekilde yapınca düşüyordu

Kızlar kusura bakmayın ama ateşi düşmüyor çocuğun aşı olduk bugün güzel sohbet muhabbet ediyorsunuz ama yazdığımı görüp belki nasıl düşer fikri olan vardır. 2 kere calpol verdim 4 saat ara ile düşmedi klima açık üzerini de soydum düşmüyor . Allah rızası için yarın devam etseniz muhabbete
2. Ay aşısı da benim oğlumda ateşlendi ve calğol vermeme rağmen iki kez tamamen düşmedi, ama aşı ateşi olduğu içim 38.2 nin üzerine çıkmadı , bende üstünü çıkardım çok kucağıma almamaya çalıştım , gece uykusu fena değildi ama sabaha kadar ateşi sürdü,

Ay gerçekten mi? Şok oldum ya verdi bize amaaa
❌ Hayır, 4 aylık bir bebek için Dolven (ibuprofen) önerilmez.
📌 Neden Kullanılmaz?
  • Dolven’in etken maddesi ibuprofen, 6 aydan küçük bebeklerde güvenli kabul edilmez.
  • 6 aydan küçük bebeklerde böbrek fonksiyonları henüz tam gelişmediğinden, ibuprofen gibi ilaçlar böbrekleri zorlayabilir ve yan etki riski doğurur.
  • Ateş düşürücü olarak bu yaşta sadece parasetamol (örneğin Calpol) kullanılır.
✅ 4 Aylık Bebek İçin Güvenli Seçenek
  • Calpol / Parol şurup (etken madde: parasetamol)
  • Doz, bebeğin kilosuna göre hesaplanmalı
    (Ortalama doz: 10–15 mg/kg, her 4-6 saatte bir, günde en fazla 4 kez
Bilemedin canım enfeksiyon kaynaklı mıydı o zamanki durumunuz yüksek ateşli miydi beben

❌ Hayır, 4 aylık bir bebek için Dolven (ibuprofen) önerilmez.
📌 Neden Kullanılmaz?
  • Dolven’in etken maddesi ibuprofen, 6 aydan küçük bebeklerde güvenli kabul edilmez.
  • 6 aydan küçük bebeklerde böbrek fonksiyonları henüz tam gelişmediğinden, ibuprofen gibi ilaçlar böbrekleri zorlayabilir ve yan etki riski doğurur.
  • Ateş düşürücü olarak bu yaşta sadece parasetamol (örneğin Calpol) kullanılır.
✅ 4 Aylık Bebek İçin Güvenli Seçenek
  • Calpol / Parol şurup (etken madde: parasetamol)
  • Doz, bebeğin kilosuna göre hesaplanmalı
    (Ortalama doz: 10–15 mg/kg, her 4-6 saatte bir, günde en fazla 4 kez
Bilemedin canım enfeksiyon kaynaklı mıydı o zamanki durumunuz yüksek ateşli miydi beben
Hayırrr menenjit b den sonra önlem amaçlı yazdı calpol verdirdi aşıdan hemen sonra ilk 1 saat içinde ateş olmasa da, ateş çıkarsa 2-3 saat sonra dolven verirsin baktın ateş devam ediyoe calpol diye gidersin demişti.. kime güvenicsz cidden ya neyse ki vermedim çocuğa calpol verdim huzursuzlanınca 5-6 saat de geçmişti

Hayırrr menenjit b den sonra önlem amaçlı yazdı calpol verdirdi aşıdan hemen sonra ilk 1 saat içinde ateş olmasa da, ateş çıkarsa 2-3 saat sonra dolven verirsin baktın ateş devam ediyoe calpol diye gidersin demişti.. kime güvenicsz cidden ya neyse ki vermedim çocuğa calpol verdim huzursuzlanınca 5-6 saat de geçmişti
Valla ne bileyim ben de anlamadım herkes bir şey söylüyor 🤦🏻‍♀️ hep sağlıklı olsun kuzular da ihtiyacımız kalmaz bir şeye inşallah 🙏🏻

Bunu da bi deneyeyim şimdi eczaneden dolven almaya gitti eşim
38 olmuştu 4. Ay aşılarında gece düşüşe geçmişti. Carpol vermiştim sadece ve bezle bıraktım. 2. Ay aşısında da 37,5 olmuştu yine gece düşmüştü. Ara ara Ilık pamukla silebilirsin vücudunu koluna değdirmeden.

Kizlar bebeginizi emzikle nasil uyutuyorsunuz? Uyuyunca kendisi mi atiyor ya da siz mi cekiyorsunuz? Bir yerde memede uyuma yerine emzige alistirdim, emzik her dustugunde agladi daha zor oldu yazmis birisi, tum gece agizda mi kaliyor?

Kizlar bebeginizi emzikle nasil uyutuyorsunuz? Uyuyunca kendisi mi atiyor ya da siz mi cekiyorsunuz? Bir yerde memede uyuma yerine emzige alistirdim, emzik her dustugunde agladi daha zor oldu yazmis birisi, tum gece agizda mi kaliyor?
Canım emzik uykuya geçişi kolaylaştırıyor ve bayağıda uzun süre çekiyor benimki ve e uykuya tam geçiş yaptığında kendisi düşürüyor ağzından o zaman uyanmıyor ama tam dalmadan düşerse ağlayabiliyor tekrar veriyorum yani bu bana göre bebeğin uykuya geçişiyle alakalı onun bebeği tam uyumamıştır yoksa sabaha kadar kalmaz emzik ağızda çenesi yorulur bebenin çekmekten
Çekmediğine emin olduktan sonra yavaşça kendinde alabilirsin veriyorsa uyumuştur kuzu ☺️

Ben normalde en başlarda emziği atmasini bekliyodum tamamen dalınca kendi atıyor çünkü, öyle yatiriyordum artık hem emzikle yatiriyorum hem de yarim göz açık halde dnndbdndn bekliyorum gözler gidince çıkıyorum odadan emziği de kendi tam dalınca bi ara pıt diye atıyor zaten ağzından tüm gece ağızda kalmasini önermiyorlar

Dalınca atıyor, ordan anlıyoruz daldığını hatta. Atmasa da ağzını açıyo emzik ucuna kadar geliyo biz çıkarıyoruz. Bi tek yatarken alıyo bizimki emziği, öyle 7/24 ağzında olsa belki atınca uyanıp arar mı bilmiyorum da. Ben de duydum emziği düştükçe uyananları

Back
X