2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    170
Kizlar mememin ucu su toplamış gibi minik baloncuk var seffaf renkte 🥹 nedir bu bilen var mi :( ipek emerken de sızlıyor
Bende de 2-3 kere oldu bi tanesinde bembeyazdı süt bitikmiişti şişmişti. Her olduğunda dişimi sıka sıka sıktım geçtş valla canım su tıplamış zaten sıkınca çıktı

Benimki de benimle uyuyor hatta üstümde yatıyor yanıma koyunca basıyor çığlığı maalesef şanslıysam uyuyor ya yabımda ya beşiğinde
Benımkıde kucagımda uyuyor dalana kadar ter ıcınde kalıyoruz😄bende yanımda yatırıyorum ya zaten bı aksamları goruyorum besıge koyamam😄

Yaaa valla canım dün geçen sohbeti görünce ben de mi birşeyleri yanlış yapıyorum acaba dedim, içmek istemediği zaman zorlayamıyorum, geçen beni o kadar zorladı ki 60 ml mamayı kaşıkla verdim ama o ne yaptı, uyurken kustu hepsini… demek ki çocuğun içi almıyor gerçekten.. günde ne kadar içtiğini hesaplamadım şimdiye kadar, ama dünkü sohbetten sonra kaç ölçek kullandıysam not aldım ama max 600 ml falandır herhalde, o da uykuda falan zorlaya zorlaya.. Osman gönülal bir videosunda yanlış hatırlamıyorsam yapılan ölçümler rakamsaldır, gerçeği ifade etmez, mama kutularının üzerindeki ölçümleri falan da yine aynı şekilde abartı bulduğunu söylüyordu.. gerçekten bilmediğim için soruyorum, hesaplara bakılırsa ölçümlere göre nerdeyse günde 1 lt mama veya süt mü verilmesi gerekiyor? Zaten diş çıkardı, çok hareketli, bir yandan da sıcak bizim bile içimiz almıyor çoğu zaman, o yüzden de yok illa bu kadar içsin yok bu kadar yesin cümleleri çok mümkün gelmiyor bana.. bir aydır hiç kilo almadı ama vermedi de, mevcut kilosunu koruyor, bana göre o gün içinde keyifliyse, az da olsa ara ara da yiyorsa her şey yolunda demektir.. diğer türlü sanki fazla ısrar reddetmesine de sebep olabilir.. benim naçizane fikrim bu yönde 🤷‍♀️
Benimki meme reddi var ama mamayı şükür reddetmedi ama günü gününe uymuyor kimi zaman 150 kimi zaman 180 ml içiyor bazen toplam 600 küsür bazen de 800 oluyor ben kafaya takmıyorum keyfi yerinde hareketli geçen aydan şimdiye 800 gram almıştı. Nasıl ki bizim her gün iştahımız aynı olmuyor onların da öyle. Bende mamanın arkasında yazana baktım bizim aya göre daha fazla yazıyor ama okadar vermeye çalışsam kusar. Sağlıklı olsunlar da yavaştan tadımlara başlıcaz 😊

Kızlar tadımlara nası baslıcanız siz her gün bir kasık püre seklinde mi yapcanız ben bu buharda haslama aparatı yerine mama robotu almayı düsünüyorum trendyolda kiwi markasının uygun fiyatlı 2k fiyatı vardı herkes elim ayagım oldu yazmıs havuc gibi zor haslanan sebzeleri bile 3snde haslıyomus

Kızlar tadımlara nası baslıcanız siz her gün bir kasık püre seklinde mi yapcanız ben bu buharda haslama aparatı yerine mama robotu almayı düsünüyorum trendyolda kiwi markasının uygun fiyatlı 2k fiyatı vardı herkes elim ayagım oldu yazmıs havuc gibi zor haslanan sebzeleri bile 3snde haslıyomus
Oratikmis ama ben sürekli olarak pure vs haşlama şeklinde gitmeyi düşünmüyorum tadimlardan sonra çorbalara vs geçerim zaten sebzeler de içinde haşlanmış oluyor 🫠 bi de oureyi catalla ezerek öneriyorlar sanirim mama gibi yapmayin diyo doktorlar. Ben de catalla ezdim ama baya ezmedim biraz puturluydu. Bugün kabak ile başladık işte 🥰🥰

Ya böyle şey görmedim süt bozulmuş biberona koymuş getirmiş bana tattırıyor zehir gibi olmuş bende sandımki hafif ekşime var anlamamıştır lıkır lıkır içmemle kusmam bir oldu zehiiiiirrrr olmuş madem böyle olmuş götür döksene anne dedim tamam dedi diğer biberon elindeydi çocuğun al onuda dök dedim yok yok o başka süt dedi , sonra tekrar geri geldi şeyy buda bozuk süttendi dedi e ben sana sordum bu bozuk değil demedin mü bu çocuk bunun hepsini içti dedim aldı sütü bu seferde eşime tattırmaya götürdü bende bağırdım bozuk götür dök götür dökkkk tatmayın zehir gibi derken eşimde içti oda çok kötü oldu oda bağırmaya başladı madem bozuk niye bize içirttin diye bende biryandan sinir küpü oldum bu çocuk zehirlenirse ben bu dağ başında ne yapacağım dedim insan bile bile nasıl saklar bunu, ne bilim ben bişey olmaz dedim dedi ya kaç kere bozuk süt döktük sen kaç yaşına gelmiş kadınsın bozuk süt içilseydi sen niye içmiyordun bu çocuk daha iki ay önce hastane de yatmadımı süt dokundu diye allahımm delireceğim gerçektennnn bide bize diyorki siz siz olun sütü tadın çocuğa vermeyin bozuksa hayat dersimizide aldık sağolsun

Katı gıda ile ilgili videolar var izlersen daha rahat edersin adı üstünde katı gıda olduğu için püre vermeyeceğiz canım çiğnemeyi öğreteceğiz başlarda çatal la hafif ezebilirsin zamanla daha taneliye geçersin miktarı bebeğin belirleyecek isterse yiyecek istemezse zorlama yok

Oratikmis ama ben sürekli olarak pure vs haşlama şeklinde gitmeyi düşünmüyorum tadimlardan sonra çorbalara vs geçerim zaten sebzeler de içinde haşlanmış oluyor 🫠 bi de oureyi catalla ezerek öneriyorlar sanirim mama gibi yapmayin diyo doktorlar. Ben de catalla ezdim ama baya ezmedim biraz puturluydu. Bugün kabak ile başladık işte 🥰🥰
Maşallah nasıl geçti tadımlar🥰

Aaa süper bizim erken doğum ben dr ile konuscam o yüzden ama hazırlıkları yapıyorum işte bir de püre yapmıyo zaten canım haslama makinesi blender var içinde istersen hasladıktan sonra püre yapıyosun blender kısmından geçirip ama makinede haslayıp catalla ezerim bende büyük ihtimalle
Katı gıda ile ilgili videolar var izlersen daha rahat edersin adı üstünde katı gıda olduğu için püre vermeyeceğiz canım çiğnemeyi öğreteceğiz başlarda çatal la hafif ezebilirsin zamanla daha taneliye geçersin miktarı bebeğin belirleyecek isterse yiyecek istemezse zorlama yok
Sağol canımmm bilgi için izleyeyim bari çok heyecanlıyım ilk deneyimler için yaa

Ya böyle şey görmedim süt bozulmuş biberona koymuş getirmiş bana tattırıyor zehir gibi olmuş bende sandımki hafif ekşime var anlamamıştır lıkır lıkır içmemle kusmam bir oldu zehiiiiirrrr olmuş madem böyle olmuş götür döksene anne dedim tamam dedi diğer biberon elindeydi çocuğun al onuda dök dedim yok yok o başka süt dedi , sonra tekrar geri geldi şeyy buda bozuk süttendi dedi e ben sana sordum bu bozuk değil demedin mü bu çocuk bunun hepsini içti dedim aldı sütü bu seferde eşime tattırmaya götürdü bende bağırdım bozuk götür dök götür dökkkk tatmayın zehir gibi derken eşimde içti oda çok kötü oldu oda bağırmaya başladı madem bozuk niye bize içirttin diye bende biryandan sinir küpü oldum bu çocuk zehirlenirse ben bu dağ başında ne yapacağım dedim insan bile bile nasıl saklar bunu, ne bilim ben bişey olmaz dedim dedi ya kaç kere bozuk süt döktük sen kaç yaşına gelmiş kadınsın bozuk süt içilseydi sen niye içmiyordun bu çocuk daha iki ay önce hastane de yatmadımı süt dokundu diye allahımm delireceğim gerçektennnn bide bize diyorki siz siz olun sütü tadın çocuğa vermeyin bozuksa hayat dersimizide aldık sağolsun
Sen niye guvendin ki bu deccal kv ye 🤬 sizi ailece zehirleme plani mi yapıyor acaba yani kendi oğluna bile içirmiş evlatlik falan dicem başka açıklaması olmamalı. Ne garip kadın yam vallahi allah sabir versin bacim 🥹 bebis nasıl? İyidir inşallah bir sorun yok dimi 🫠 kuşum ya kv den nasibini o da almış oldu şaka gibi gerçekten. Geçmiş olsun 🥹 gece kontrol edin madem sıkıntı olmasın:(

Ne diyosun yaaa allahım yarabbim bişey olmaz insallah kuzum en kötü çıkarır belki dokunursa bozuk süttense niye veriyor ki

Maşallah nasıl geçti tadımlar🥰
Kabağı sevdi 🥰🥰 ellerini vuruyodu masaya heyecanlanip sjndjsbdj daha versen yerdi de abartmayayim hemen dedim 🥹🥹 kabağın yarısı biç olduğu için kabağı ikilemedim sonra tekrarlarim yol uzun... Yarın ve ertesi gün de havuç düşünüyorum bakalim onu sevecek mi 😂😂

Kabağı sevdi 🥰🥰 ellerini vuruyodu masaya heyecanlanip sjndjsbdj daha versen yerdi de abartmayayim hemen dedim 🥹🥹 kabağın yarısı biç olduğu için kabağı ikilemedim sonra tekrarlarim yol uzun... Yarın ve ertesi gün de havuç düşünüyorum bakalim onu sevecek mi 😂😂
Oh afiyet olsun kuzucuğa, darısı bize inşallah bizimkiler de severek yer 😊

Ay nasıl bir kadın bu ya bile bile bozuk süt verilirmi Allah akıl fikir versin, hala gitmedimi kalıcı mı geldi? Allah sana sabır versin canım çok zor. Ben okuduğum halde nasıl sinir oldum seni düşünemiyorum. Bide vermeden önce tadın demiş şaka gibi, size tattıracağına kendi deneseymiş ya.

Gerçekten neden ya neden aklımı gidik başka bir açıklaması yok yani bu durumun yani akıl alır gibi değil 🤦🏻‍♀️ Allah sabır versin bacım 🙏🏻

Back
X