2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    169
Ya sadece yoğurt ve yoğurt kültürü mu mayasi mi neyse işte o var diyo ve hemen de sulanıyor ev yoğurdu gibi diğer yoğurtlar gibi kalıp kalıp değildi. Doğal olmuyo mu bu da acaba
Bence diğerlerne göre yine daha sağlıklı canım ya ben devam ediyorum market yoğurdundan. Mayalarım arada

Ay kız tek gözle yazamamışım da sen anlamışsındır muhtemelen de yenileyeyim kaynayan süte limon sıkıyoruz süt kesiliyor topak topak atıyor lor oluyor süzgeçle süzerek alıyoruz
Aynen öyle canım gerçekten koruyucular çok belli çünkü bu bir haftada küfleniyor hemen o yüzden ya az az yapacaksın ya da buzluğa atıp öyle kullanacaksın yoğurt için süt kaynatırken birazını küçük bir tencereye alıp limon sıkıp az miktarda elde edilebilir Dene canım çokta lezzetli oluyor yağlı yağlı markettekiler gibi kuru ve çirkin olmuyor Hiç sevmem normalde loru böreğe bile koymam

Süt işi bir tuhaf gerçekten canım ne yaparsan yap olmayınca olmuyor Benimde ilkinde süt verme maceram 4 ay sürdü bunda bari olmasın dedim Buda da 4. Ayda meme reddi oldu sağarak uğraşıyorum bu aylardan sonra d aözellikle azalıyor mu noluyorsa iyice azaldı Sağolasın deneyeyim bakalım bu aydan sonra fark eder mi acaba onu merak ettim

Kızlar merhaba. Yine girememeye başladım buraya. İnşallah iyisinizdir, kimse de ters bir durum yoktur.
Biz eşimin babaannesini kaybettik, canımız çok sıkkın birkaç gündür. İçim şişti resmen...
Benim küçük bebiş bugün tam 6 aylık oldu ve ek gıda tadımlarına bugün yoğurt ile başladım. Sevdi inşallah. Umarım kolay olur sürecimiz. 6.ay aşımızı da yaptırdık. Son iki ayda kilo alımı yavaşlamış ama persentil de %50 nin üzerinde yine de. Sıcaklardan sanırım. Güzel emiyor, gelişimi de güzel bence. Bu hafta doktor kontrolüne de götüreceğim inşallah.

Canım çiğ sütü kaynatırken sütü kestirdiğinde lor diyoruz ama bazı doktorlar aslında onu önermiyor. Belki sütü kaynatıp soğuttuktan sonra tekrar kaynatırken kestirebiliriz. Çünkü ilki süt kesiği oluyor aslında.

Başınız sağolsun canım ipek yoğurdu yüzü eksiyerek gözü seyirerek yedi dhhdhdhd sevmesine çok sevindim minik kuşun yoğurt önemli... Gelişimi güzelse zaten gerisinin önemi yok

Hmm sağol canım bir dahakine soğutup deneyeyim doktorların önermediğini bilmiyordum bende ilk deneyimim de süt direk kendisi kesilmişti boşa gitmedin diye lor yapmıştım

Oy başınız sağolsun canım nasıldı durumlar o tarafla görüşmek durumunda kaldınız zor geçmiştir
Maşallah kuzuya bizimde yavaşladı kilomuz canım benimki meme reddi yaptı Sütümde azaldı geçen ay 300 Gr almıştı bu ay bakalım nolcak ben ek gıdayı sevdiremedim tükürüyor benim ki Bebe tamamen beslenmeye red olarak dünyaya gelmiş

Hmm sağol canım bir dahakine soğutup deneyeyim doktorların önermediğini bilmiyordum bende ilk deneyimim de süt direk kendisi kesilmişti boşa gitmedin diye lor yapmıştım
İşte o zaman süt yeterince kaynamamış oluyor ya, riskli olabilir canım. Görünce yazmak istedim

Başınız sağolsun canım ipek yoğurdu yüzü eksiyerek gözü seyirerek yedi dhhdhdhd sevmesine çok sevindim minik kuşun yoğurt önemli... Gelişimi güzelse zaten gerisinin önemi yok

Sağ olun kızlar. Yani eş tarafım insafa gelmişler, torunları için delirdiler diyebilirim. Büyük kızım ilk defa gördü ve çok sevdi onları. İlgilendiler çocuklarla. Eşim hâlâ konuşmuyor ailesiyle. Ben de mecbur iletişim kuruyorum ama çok samimi olmuyorum. Gerek yok sıkı fıkı olmaya. Zamanla ne olacak göreceğiz. İlgileri devam edecek mi tartmak lazım. Çocuğumun da kafası karışmasın hem.
Bizim kız da asm deki ölçüme göre iki ayda 800 gr almış gözüküyor. Sıcaklardan kilo alımı azalmış olabilir mi?

Olabilir canım sağol ama ben yoğurt yaparken ki gibi sütü çok kaynatırıp kaynattıktan sonra bir 30-40 dk daha kaynatıp yapıyordum o da yeterli olmaz mı acaba yoğurtta da mı öyle yapıyorsun peki

Sorunsuz geçmesine sevindim canım daha güzel olur hep inşallah

Acaba keçi sütüyle yapılsa gene alerji olur mu ben de doktora sorucam bi olmazsa keçi sütü başlarım inekten daha sağlıklı
Biz hep keçi sütüyle yoğurt yaptık ilk kızıma kullandığımız maya bile etkiliyordu inek sütlü olunca her yaptığımızdan maya ayırıp iyice inek sütünü seyreltmiş oluyorduk yapılabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…