2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    169
Süt değil de hazır yoğurt almış olarak anlamıştım ben

ben de ilk defa yoğurt yapmayı denedim. şımarıklık yapıp jersey sütle deniyim dedim nasıl olduysa becerdim güzel oldu, zor bişey değilmiş. yoğurdu alırken mayasını almayı unutmuşum 1 kaşık anamın yaptığı ev yoğurduyla 2 litre civarı sütü mayaladım tuttu şükür. hem sütüm fazla sıcaktı hem de litre başı 1 kaşık atılıyomuş yoğurt normalde ama benimki de tuttu anam taş gibi olmuş aferin dedi heheh. fakat çok bulaşık çıktı kaymağını da toplayıp rondoda döndererek tereyağı yaptım ama çok tatsız ve beyaz oldu yeterince yıkamadım mı nedir bilmiyorum. bidaha aldığımda labne ve lor da deniycem

Jerseyin kaymağı baya bol oluyor, ben de yapmıştım çok lezzetliydi böyle yağlı yağlı

yapılış:
1- kevgir, süzgeç vs bir şeyin üzerine tülbent koy ve sütü tencereye süzerek aktar (açık sütün içinde tortu pislik falan garip şeyler olabiliyo ben döktükten sonra farkettim o yüzden kaynama bitip kavanozlara aktarırken süzdüm)
2- sütü önce yüksek ateşte kaynat. kaynayınca orta ateşe al ve kayna esnasında sütü kepçeye doldur boşalt yaparak havalandır ve buharlaştır (daha yağlı olması için kaymak vs topliycaksanız)
3- sütün kaymağını da toplayacaksan böyle 15-20 dk daha kaynattıktan sonra kapat. oda sıcaklığına erişince buzdolabına koy 1-2 günde kaymağın hepsi tepesine çıkıyo. ortadan bıçakla kaymağı kes rulo yaparak al.
4- içeceğin sütü ayır. yoğurt yapacağın sütü tekrar kaynat (kaymak peşinde değilsen 3. adımı atlayabilirsin). sütü kapat biraz serinlemeye bırak. parmağını daldırınca 10a kadar say tutabiliyosan okey demektir. mayayı ya da yoğurtla mayaliycaksan yoğurdu kaseye koy üstüne tencereki sıcak sütten ekleyip karıştır ve çöz. sonra bu çözeltiyi tencereye aktar ve karıştır.
5- içinde maya olan sütü ağzını kapayıp direkt tencerede de mayalayabilirsin. ek gıdaya yeni başlamış heyecanlı anne usülü küçük kavanozlara aktarıp orda da mayalayabilirsin. ağzını iyice sık etrafına sofra bezi, mutfak önlüğü, havlu böyle bişeyler sar ve dokunmadan en az 6 saat beklemeye al. fırını 100 derece ısıtıp kapatıp ona da atabilirsin özellikle hava soğuksa.
6- bu 6+ saatten sonra buzdolabına kaldır ve bi 6 saat falan kadar da orda beklet.

bebek için küçük kavanozlara koyunca yoğurt ellenmemiş olduğundan sulanmıyo ve ekşimiyo olayı o. zaten 2 kaşık falan verdiğimiz için tek kavanoz baya bi gün gidiyo

Labneyle loru nasıl yapıyorsunuz peki? Bende başlicam yavaştan tadımlara, doktor tadımlar bittikten sonra kahvaltıda lor verebilirsin dedi.

Yok kız hazır yoğurt bildiğin sutasin jdndjdndjsjd içeriğinde sadece yoğurt kültürü ve inek sütü varmış başka ek katki vs yoktu en doğalı bu oluyo herhalde diye onu aldim gitti sjdbdjdn aradq kendim de yaparım evde diyodum ama alerji işini çözmeden yapmak istememistim bosuna. Benim dolap bozuk bi de baya bosalttik içini günlük yiyecegimi vs alıyorum ertwsi güne bozuluyo çünkü onu cozdurucez falan

Ayyy pardooonn ben hazır süt olarak algılamışım bende kafa mı kaldı geçmiş olsun İpektoşuma içeriğindeki yapay etkenlere alerji geliştirmiş olabilir, birkaç ay sonra kalmaz geçer inşallah

Labneyle loru nasıl yapıyorsunuz peki? Bende başlicam yavaştan tadımlara, doktor tadımlar bittikten sonra kahvaltıda lor verebilirsin dedi.
Ben de daha hiç yapmadım ama internette şu tarifleri buldum bi de şöyle bi video:
Eki Görüntüle 3632030 Eki Görüntüle 3632031
Kızlar lor çok kolay labne hiç yapmadım ama lor çok kolay kayamayan süte limonu sıktıgınızda topalak topalak atmaya başlıyor bende bir gün yoğurt yaparken süt kesildi limonu bir sıktım parça parça yukarı attı lor halimde kolay oluyor ama lanme hiç denememiştim

Günaydın kızlar 5.5 aylığız sütüm azaldı ve regl zamanları ciddi bir azalma hissediyorum impm latte kullanıyorum ama daha çok süt arttırıcılara ihtiyacım var bu dönem hala süt arttırıcı kullanan var mı sütünüz nasıl yetiyor mu bebelere takviye kullanıyor musunuz

Hemen ss alındı bir komşum da demişti kendi peynirini kendin yap diye, bir bildiği varmış kadının demek ki.. o peynirlerin içine neler giriyor, koruyucular bilmem neler.. neden olmasın değil mi, denemekte fayda var

Günaydın canım o sırada 3.5 aylıkken sütü kesilen ben ühü ühü ühü malt içecekleri olabilir ben onu kullandığımda sütün arttığını farketmiştim, bira tableti olabilir, bestlak damla herkes çok memnundu ondan, bu rezene falan filan ben çok etkili olduğunu düşünmüyorum hatta böbreklere ciddi zarar verebilir, dahası sütten bebişe de geçip zarar verebilir.. taze soğan, dere otu, bulgur en çok süt yapan şeyler zaten ama sanırım bir yerden sonra da azalıyor süt ne yapılsa da fayda etmiyor

Ayyy pardooonn ben hazır süt olarak algılamışım bende kafa mı kaldı geçmiş olsun İpektoşuma içeriğindeki yapay etkenlere alerji geliştirmiş olabilir, birkaç ay sonra kalmaz geçer inşallah
Ya sadece yoğurt ve yoğurt kültürü mu mayasi mi neyse işte o var diyo ve hemen de sulanıyor ev yoğurdu gibi diğer yoğurtlar gibi kalıp kalıp değildi. Doğal olmuyo mu bu da acaba

Pastörize günlük sütten yoğurt yaptim cok da güzel oldu kaymak gibi. hani günlük sutle guzel olur mu diye düşünen varsa paylasayim dedim
Ben de pastörize alıcam ya köylüye hiç güvenmiyorum valla bunun antibiyotiği var, bakterisi var, sütü sulandırma işi var. Var oğlu var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…