- 17 Ekim 2023
- 883
- 1.403
- 33
- 32
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #46.381
Süt değil de hazır yoğurt almış olarak anlamıştım benBu günlük süt zımbırtısı mı aldığın süt canım? Ben de normal inek sütüne cesaret edemeyeceğim için günlük süt alayım diyordum, neyle yoğurt yapacağız yaaa
Ben de okul başlamadan bir hafta önce falan gelsin kendini alıştırsın diyorum, uyutsun falan bakalım nasıl olacak
Jerseyin kaymağı baya bol oluyor, ben de yapmıştım çok lezzetliydi böyle yağlı yağlıben de ilk defa yoğurt yapmayı denedim. şımarıklık yapıp jersey sütle deniyim dedim nasıl olduysa becerdim güzel oldu, zor bişey değilmiş. yoğurdu alırken mayasını almayı unutmuşum 1 kaşık anamın yaptığı ev yoğurduyla 2 litre civarı sütü mayaladım tuttu şükür. hem sütüm fazla sıcaktı hem de litre başı 1 kaşık atılıyomuş yoğurt normalde ama benimki de tuttu anam taş gibi olmuş aferin dedi heheh. fakat çok bulaşık çıktıkaymağını da toplayıp rondoda döndererek tereyağı yaptım ama çok tatsız ve beyaz oldu yeterince yıkamadım mı nedir bilmiyorum. bidaha aldığımda labne ve lor da deniycem
Labneyle loru nasıl yapıyorsunuz peki? Bende başlicam yavaştan tadımlara, doktor tadımlar bittikten sonra kahvaltıda lor verebilirsin dedi.ben de ilk defa yoğurt yapmayı denedim. şımarıklık yapıp jersey sütle deniyim dedim nasıl olduysa becerdim güzel oldu, zor bişey değilmiş. yoğurdu alırken mayasını almayı unutmuşum 1 kaşık anamın yaptığı ev yoğurduyla 2 litre civarı sütü mayaladım tuttu şükür. hem sütüm fazla sıcaktı hem de litre başı 1 kaşık atılıyomuş yoğurt normalde ama benimki de tuttu anam taş gibi olmuş aferin dedi heheh. fakat çok bulaşık çıktıkaymağını da toplayıp rondoda döndererek tereyağı yaptım ama çok tatsız ve beyaz oldu yeterince yıkamadım mı nedir bilmiyorum. bidaha aldığımda labne ve lor da deniycem
Ben de daha hiç yapmadım ama internette şu tarifleri buldum bi de şöyle bi video:Labneyle loru nasıl yapıyorsunuz peki? Bende başlicam yavaştan tadımlara, doktor tadımlar bittikten sonra kahvaltıda lor verebilirsin dedi.
Teşekkür ederimBen de daha hiç yapmadım ama internette şu tarifleri buldum bi de şöyle bi video:
Eki Görüntüle 3632030 Eki Görüntüle 3632031
Değildir belki kiz herkesin alerjiklik seviyesi başka oluyo zatenAyy benim bebe de alerjik ek gidaya geçince yoğurt iptal o zamaninşallah cabuk düzelir de yiyebilir yogurdunu bebişin, 1 yaşından önce duzelir diyolar genelde
Yok kız hazır yoğurt bildiğin sutasin jdndjdndjsjd içeriğinde sadece yoğurt kültürü ve inek sütü varmış başka ek katki vs yoktu en doğalı bu oluyo herhalde diye onu aldim gitti sjdbdjdn aradq kendim de yaparım evde diyodum ama alerji işini çözmeden yapmak istememistim bosuna. Benim dolap bozuk bi de baya bosalttik içini günlük yiyecegimi vs alıyorum ertwsi güne bozuluyo çünkü onu cozdurucez falanBu günlük süt zımbırtısı mı aldığın süt canım? Ben de normal inek sütüne cesaret edemeyeceğim için günlük süt alayım diyordum, neyle yoğurt yapacağız yaaa
Ben de okul başlamadan bir hafta önce falan gelsin kendini alıştırsın diyorum, uyutsun falan bakalım nasıl olacak
Evet yoğurt shbsjwhsgshSüt değil de hazır yoğurt almış olarak anlamıştım ben
Ayyy pardooonn ben hazır süt olarak algılamışımYok kız hazır yoğurt bildiğin sutasin jdndjdndjsjd içeriğinde sadece yoğurt kültürü ve inek sütü varmış başka ek katki vs yoktu en doğalı bu oluyo herhalde diye onu aldim gitti sjdbdjdn aradq kendim de yaparım evde diyodum ama alerji işini çözmeden yapmak istememistim bosuna. Benim dolap bozuk bi de baya bosalttik içini günlük yiyecegimi vs alıyorum ertwsi güne bozuluyo çünkü onu cozdurucez falan
Labneyle loru nasıl yapıyorsunuz peki? Bende başlicam yavaştan tadımlara, doktor tadımlar bittikten sonra kahvaltıda lor verebilirsin dedi.
Kızlar lor çok kolay labne hiç yapmadım ama lor çok kolay kayamayan süte limonu sıktıgınızda topalak topalak atmaya başlıyor bende bir gün yoğurt yaparken süt kesildi limonu bir sıktım parça parça yukarı attı lor halimde kolay oluyor ama lanme hiç denememiştimBen de daha hiç yapmadım ama internette şu tarifleri buldum bi de şöyle bi video:
Eki Görüntüle 3632030 Eki Görüntüle 3632031
Hemen ss alındıKızlar lor çok kolay labne hiç yapmadım ama lor çok kolay kayamayan süte limonu sıktıgınızda topalak topalak atmaya başlıyor bende bir gün yoğurt yaparken süt kesildi limonu bir sıktım parça parça yukarı attı lor halimde kolay oluyor ama lanme hiç denememiştim
Günaydın canımGünaydın kızlar 5.5 aylığız sütüm azaldı ve regl zamanları ciddi bir azalma hissediyorum impm latte kullanıyorum ama daha çok süt arttırıcılara ihtiyacım var bu dönem hala süt arttırıcı kullanan var mı sütünüz nasıl yetiyor mu bebelere takviye kullanıyor musunuz
Ya sadece yoğurt ve yoğurt kültürü mu mayasi mi neyse işte o var diyo ve hemen de sulanıyor ev yoğurdu gibi diğer yoğurtlar gibi kalıp kalıp değildi. Doğal olmuyo mu bu da acabaAyyy pardooonn ben hazır süt olarak algılamışımbende kafa mı kaldı geçmiş olsun İpektoşuma içeriğindeki yapay etkenlere alerji geliştirmiş olabilir, birkaç ay sonra kalmaz geçer inşallah
Haftaya yaptırıcaz. İlkinde ateşi çıkmıştı yine çıkacak kesinKızlar bu menenjit ve rotavirüs aşılarınjn 2. Dozlarını yaptırdınız mı?
Ben de pastörize alıcam ya köylüye hiç güvenmiyorum valla bunun antibiyotiği var, bakterisi var, sütü sulandırma işi var. Var oğlu varPastörize günlük sütten yoğurt yaptim cok da güzel oldu kaymak gibi. hani günlük sutle guzel olur mu diye düşünen varsa paylasayim dedim
Çuk mantıklı nsbddhnd ortalık dolandırıcı dolu zatenBen de pastörize alıcam ya köylüye hiç güvenmiyorum valla bunun antibiyotiği var, bakterisi var, sütü sulandırma işi var. Var oğlu var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?