• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne Grupları 2026 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

31. haftalarında yalancı kasılmalar yaşayan ya da henüz yaşamayan var mı? Ben henüz yaşamadım ya da yaşadıysam da anlamadım ne olduğunu. Kasılmam olur da anlamazsam diye korkuyorum:D
Karnın elinin altında büzüşür gibi oluyor, toplanıp sertleşiyor. Ben yaşıyorum bir süredir

Merhaba hanımlar. Bugün kontrolüm vardı. 31+2 de 2 buçuk kilo kadar çıktı bebiş. Biraz büyük dedi doktor. Şeker yuklememde şeker cikmamisti . Hatta 3 aylık şekerine baktı oda normal çıktı. Genetik olabilir dedi. Baş aşağı pozisyona gelmiş. Erken doğum ihtimali de var dedi. İlaçlara devam edeceğim önlemek için
Maşallah. Siz ve eşiniz kaçar kilo dogmussunuz? Ailedeki bebekler mi iri? Belki yanlış ölçmüştür. 2 kg falan oluyor bu haftalarda iri olanı bile diye biliyorum.

Maşallah. Siz ve eşiniz kaçar kilo dogmussunuz? Ailedeki bebekler mi iri? Belki yanlış ölçmüştür. 2 kg falan oluyor bu haftalarda iri olanı bile diye biliyorum.
Ben 4.5 kilo doğmuşum. Eşim içinde iriydi diyorlar. Kızımız 3.250 doğmuştu. En başından beri zaten önden gidiyor ama son haftalarda pik yaptı. Son adet tarihini yanlış hatırlıyor olabilir misin dedi. Ama doğru hatırlıyorum. Anlamadım🙄

Ben 4.5 kilo doğmuşum. Eşim içinde iriydi diyorlar. Kızımız 3.250 doğmuştu. En başından beri zaten önden gidiyor ama son haftalarda pik yaptı. Son adet tarihini yanlış hatırlıyor olabilir misin dedi. Ama doğru hatırlıyorum. Anlamadım🙄
Aslında bir hafta sonra olsa 33+ da 2.5 olabilir. Çünkü haftada 300 Gr falan alıyorlar.

Yani demem o ki adet tarihinden ziyade, ovulasyon 1 hafta erken gerçekleştiyse olabilir aslında. 32. Haftada 2.2 gr. ise 33+ Haftada 2.5 olması normal. Ya da 300.gr kadar fazladan ölçtü yanlışlıkla.

Maşallah yediğin yaramış annesi, genel anlamda bebekte bir sıkıntı yoksa normaldir o kadar olması, benimki de haftasına göre iri, bir de ultrason da illa biraz farklı ölçebilir.

Aslında bir hafta sonra olsa 33+ da 2.5 olabilir. Çünkü haftada 300 Gr falan alıyorlar.

Yani demem o ki adet tarihinden ziyade, ovulasyon 1 hafta erken gerçekleştiyse olabilir aslında. 32. Haftada 2.2 gr. ise 33+ Haftada 2.5 olması normal. Ya da 300.gr kadar fazladan ölçtü yanlışlıkla.

Olabilir valla. Ultrason karada çok güvenmiyorum. Kızıma 3 kilo bile doğmaz dediler. 3.250 doğdu. 😂 Kontroller artık sıklaştı herhalde oturur yerine.

Maşallah yediğin yaramış annesi, genel anlamda bebekte bir sıkıntı yoksa normaldir o kadar olması, benimki de haftasına göre iri, bir de ultrason da illa biraz farklı ölçebilir.
Teşekkür ederim. 😊hani sağlıksız besleniyorum çocuk ondan büyüdü desem. O da yok. Mümkün olduğunca temiz beslenmeye çalışıyorum. Ekmek pilav hamur işi duskunlugumde yok. Bebek iyi çok şükür kafa vücut ölçüleri orantılı. Sizinki ne kadar önde. Kaç gram çıktı en son

Maşallah :) Her kontrolde farklı olabilir. Bazen bebek tam haftasıyla uyumlu diyor doktor bize. Bazen önde diyor .

Doğduğunda fark eder kilosu. Doğunca zaten şişlik vs gidiyor. Hastaneden çıkarken bile vermiş olarak çıkıyor. Sağlıkla gelsinler. :KK200:

Kızlar normal doğum için doktorunuz kaçıncı haftada neler önerdi acaba?

Teşekkür ederim. 😊hani sağlıksız besleniyorum çocuk ondan büyüdü desem. O da yok. Mümkün olduğunca temiz beslenmeye çalışıyorum. Ekmek pilav hamur işi duskunlugumde yok. Bebek iyi çok şükür kafa vücut ölçüleri orantılı. Sizinki ne kadar önde. Kaç gram çıktı en son
Benimki 2300 çıkmıştı cumartesi günü gitmiştik. 31.hafta oluyordu. Üst sınırdan gidiyor demişti Dr ve karbonhidratı biraz azaltmamı söylemişti bir önceki randevuda. Ben çok dikkat ettiğimi söyleyemem bu seferki hamileliğimde, ne varsa yiyorum 🙈

Kızlar normal doğum için doktorunuz kaçıncı haftada neler önerdi acaba?
Benimki yoga-pilates öneriyor, bol bol hareket ve nefes egzersizi yani. Çalıştığı ebe ek olarak 37. hafta itibariyla perine masajı, protein bazlı beslenme, günlük 7 hurma, adaçayı/ahududu yaprağı çayı ve günde 2 dilim ananas önerdi.
Perine masajı biraz zor :D Zaten pek erişemeyeceğimiz için eşin yapmasını tavsiye etti.

Benimki 2300 çıkmıştı cumartesi günü gitmiştik. 31.hafta oluyordu. Üst sınırdan gidiyor demişti Dr ve karbonhidratı biraz azaltmamı söylemişti bir önceki randevuda. Ben çok dikkat ettiğimi söyleyemem bu seferki hamileliğimde, ne varsa yiyorum 🙈
Yakinlar birbirlerine🥰 su fazlalığı veya şeker var mi?

Back
X