• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne Grupları 2026 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın kızlar. Sağlık ocağından geldim, sonunda tetanoz aşımı oldum. Bana doktorum 28-32. haftalarda tek doz boğmacalı aşı olmamı önermişti ben de o şekilde yaptırdım. 2 doz yaptıranlar da var sanırım. Şimdilik bir ağrı sızım yok inşallah kolum ağrımaz. Siz nasıl yaptırdınız aşınızı, benim gibi tek doz yapan var mı?

Günaydın kızlar. Sağlık ocağından geldim, sonunda tetanoz aşımı oldum. Bana doktorum 28-32. haftalarda tek doz boğmacalı aşı olmamı önermişti ben de o şekilde yaptırdım. 2 doz yaptıranlar da var sanırım. Şimdilik bir ağrı sızım yok inşallah kolum ağrımaz. Siz nasıl yaptırdınız aşınızı, benim gibi tek doz yapan var mı?
Benim doktorum da tek doz 3lü aşı yaptırmamı önermişti, öyle ilerledim. Hemen yapmıyor ama genelde akşam ve ertesi güne kol ağrısı kalıyor. Mecburen üzerine de yatıyoruz zaten. Bende bir de vücut sıcaklığını hafifartırmıştı ama öyle ateşim çıktı diyemem.

Kızlar normal doğum için doktorunuz kaçıncı haftada neler önerdi acaba?

Benim ilk doğumda son 2 hafta kala Hurma yememi yürüyüş yapmamı ve korunmasız ilişki önermişti. Spermler açılmayı hızlandırır doğumu başlatır demişti. 40+1de doğum yaptım yani ne kadar etkili oldu bilemem.

Bunda da 37 38de yine hurma yerim :) yürüyüş merdiven inip çıkma gibi hareketler yaparım. kalanı bebeğe bağlı

merhaba canım, ben de 28 haftalıkken yaptırdım tek doz boğmacalı tetanoz. bende kol ağrısı ertesi gün aşırı hafif düzeyde oldu, başka bi yan etki yaşamadım. umarım sizin de benimki kadar rahat geçer :) başka yaptırmamız gereken aşı vs kalmadı değil mi?

merhaba canım, ben de 28 haftalıkken yaptırdım tek doz boğmacalı tetanoz. bende kol ağrısı ertesi gün aşırı hafif düzeyde oldu, başka bi yan etki yaşamadım. umarım sizin de benimki kadar rahat geçer :) başka yaptırmamız gereken aşı vs kalmadı değil mi?
Benim bildiğim kalmadı. Bundan sonraki aşama artık doğum 🥹

Ben de aynı şekilde tek dozla ilerledim doktorum öyle tavsiye etti. Ertesi gün kolumun üzerine yatarken biraz ağrı oldu o kadar 🌸 duş muş alabilirsin demişlerdi bir engel yok

Bugün kontrolümüz vardı 31+4 olduk 🧿🙏 boyu 44 cm kilosu 2133 gr birazcık tombili ama diyabetli olduğum için normal karın çevresi de iki hafta ileride o yüzden. 🥹

Bir de 33-36 arası RSV aşısı var ama sağlık bakanlığının takviminde yok tamamen bize bırakılıyor ben düşünüyorum çünkü özellikle ilk ayları kışa denk gelecek bebeklere öneriliyormuş🥺

Bir de 33-36 arası RSV aşısı var ama sağlık bakanlığının takviminde yok tamamen bize bırakılıyor ben düşünüyorum çünkü özellikle ilk ayları kışa denk gelecek bebeklere öneriliyormuş🥺
Merhaba ben de doktoruma rsv aşısı yaptırmak istediğimi söyledim onayladı. Ancak eczanelerde bulunmuyor. Tanıdık eczacınız varsa sorun şimdiden.

Merhaba ben de doktoruma rsv aşısı yaptırmak istediğimi söyledim onayladı. Ancak eczanelerde bulunmuyor. Tanıdık eczacınız varsa sorun şimdiden.
Özel hastaneye gidiyorum ama orada yapmazlar mı direkt? 🥺

Arkadaşlar selamlar bugün 32 ye girdik muayeneye gittim hatırlarsanız taşınma arefesinde olduğumu söylemiştim cumartesi inşallah gidiyoruz ev toplamayla uğraştım haliyle de yoruldum komtrolde doktor gelişiminin iyi olduğunu söyledi suyu için aslında iyi ama gözüme biraz az geldi sanki dedi yani bunun sayısal bir değeri yok mu neden böyle dedi acaba nst ye de girdim bir sıkıntı yok her şey yolunda ama şu meselesi beni gerdi daha önce de ter mi amniyon sıvısı mi hafif nemlilik oluyor demiştim doktor da böyle diyince telaş yaptım acaba sızıntı mi var? Ama ara ara oluyor sızıntı sürekli olmaz mıydı ? Bu telaşın içinde epey endişelendim daha haftamız çok küçük

Belki yetmiyordur 56 mg az gibi geldi sanki doktorunuza sorup extra bir magnezyum takviyesi almak işe yarar belki 🌸
Sanırım birazda kendini yormakla ilgiliymiş iki gündür çok şükür iyiyim yoksa doktorum bu kadar ağrı normal değil ultrason ile bakmak gerek demişti

Rsv aşısını yaptıran olursa ne kadara yaptırdıklarını vs detaylı bilgi verirseniz çok sevinirim kızlar

Rsv yi ben doktorumun muayenehanesinde oldum, 9 bin ödedim. Eczane fiyatını bilmiyorum. Sağlık ocağındaki hemşirem hiç yapmadım vs diyince güvenemedim çünkü kuru sıvı karıştırılan bir aşı.

Arkadaşlar selamlar bugün 32 ye girdik muayeneye gittim hatırlarsanız taşınma arefesinde olduğumu söylemiştim cumartesi inşallah gidiyoruz ev toplamayla uğraştım haliyle de yoruldum komtrolde doktor gelişiminin iyi olduğunu söyledi suyu için aslında iyi ama gözüme biraz az geldi sanki dedi yani bunun sayısal bir değeri yok mu neden böyle dedi acaba nst ye de girdim bir sıkıntı yok her şey yolunda ama şu meselesi beni gerdi daha önce de ter mi amniyon sıvısı mi hafif nemlilik oluyor demiştim doktor da böyle diyince telaş yaptım acaba sızıntı mi var? Ama ara ara oluyor sızıntı sürekli olmaz mıydı ? Bu telaşın içinde epey endişelendim daha haftamız çok küçük
Canım daha önce bu başlıkta biri demişti o su miktarı ultrasonda sağ altta yazıyor AFI değeri diye belki doktorun muayene raporu düştüyse sisteme oradan bakabilirsin değerine. Benim doktorumun muayene raporunda olmuyor ama bazılarının oluyormuş o değer. Ama bence problem olsa “sanki” gibi konuşmazdı zaten amniyon sıvısı ter gibi olmaz renksiz kokusuz su gibi sıvı akıntı olur sürekli çamaşırında telaş yapma 🩷🌸 Bu havalarda ara ara ter akıntı olması normal ama hiç geçmeyen böyle bir akıntı varsa tekrar bir görün canım bence.

Back
X