- Emoji Skoru
- 1
- Puanlar
- 1
- Konu Sahibi merveyldrm25
-
2026 lgs nin zorluğu bu senenin son konusu ve bizim evimizede bomba gibi düşen konusu :) tabiki güzel geçmedi yalovada yaşıyoruz fen lisesini kazanamıyor obp puanı yüksek ama sıradan bir anadolu lisesine göndermek istemiyorum meslek lisesine göndermek istiyorum meslek önerisi olan var mı sizin evde durumlar nedir ?
Yalova'daki okulların eğitim kalitesi eskiden iyiydi şuan nasıl emin değilim.
Geçen yıl meslek liselerinin haziran ayı sonunda tanıtımları olmuş. Belki bu yıl tekrar tanıtımlar olur. Tek tek okulları gezin. Evine yakın olması önemli. Sonuçta dört yıl gidip gelecek. Meslek liselerinde uygulamalı eğitimler stajlar var hangi okulda staj yeri bulmak ayarlamak kolay ona bakın.
2025 MESLEK LİSELERİ TANITIMLARI
Millî Eğitim Bakanlığı YALOVA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜyalova.meb.gov.tr
Kız ise kimya-tekstil gibi alanlara bakabilir. Yalova'da ilaç fabrikaları var, kimya ile ilgili eğitim veren lise varsa ona bakabilirsiniz. Erkek öğrencilerin seçeneği bir tık daha fazla sanırım.
Bodozlama girdim amaLiselerin(anadolu liseleri ) eğitimleri sayısal/ sözel okuyacak çocuk için yeterli mi bunu okula gidip görüşmemiz gerekir mi ? Tercihlerde once bu bilgiyi alabilirymiyiz ?
Obp'nin sınav puanına katkısı ne oluyor? Etkisi olmuyor dendi ama siz yazmışsınız şimdi.2026 lgs nin zorluğu bu senenin son konusu ve bizim evimizede bomba gibi düşen konusu :) tabiki güzel geçmedi yalovada yaşıyoruz fen lisesini kazanamıyor obp puanı yüksek ama sıradan bir anadolu lisesine göndermek istemiyorum meslek lisesine göndermek istiyorum meslek önerisi olan var mı sizin evde durumlar nedir ?
Bazı liseleri obp puani ile alım yaoiyor bazıları lgs puani ileObp'nin sınav puanına katkısı ne oluyor? Etkisi olmuyor dendi ama siz yazmışsınız şimdi.
Obp'nin sınav puanına katkısı ne oluyor? Etkisi olmuyor dendi ama siz yazmışsınız şimdi.
hafta sonu baya konuştuk araştırma yaptık yalova da eski ortamlar yok meslek lisesinden kesinlikle vazgeçtik şuan ki durum bizim ve çocuğun beklentisini karşılamıyor maalesef düz de olsa normal bir liseye göndermeye karar verdik puanlar açıklansın tercihlerini yapacağızBodozlama girdim amaLiselerin(anadolu liseleri ) eğitimleri sayısal/ sözel okuyacak çocuk için yeterli mi bunu okula gidip görüşmemiz gerekir mi ? Tercihlerde once bu bilgiyi alabilirymiyiz ?
bizde tamamen böyle düşündük ve meslek liselerinin profilini bize çok uygun bulmadık çünkü benim oğlumun biraz kötüyü çeken bir tipi var dikkat çekmede üzerine tanımıyoruz kendisi de sonunda bir hedef belirledi bu sene tutmazsa seneye puanımı yükseltir nakil aldırırız dedi içimiz rahatladı şükürİyi insanlara denk gelirseniz okul idaresi, rehberliği size okulu tanıtır. Hocalarını az çok anlatır, okul düzenini anlatırlar. Sınav başarılarına bakarsınız bu okulları kazandılar diye.
Birde okulların etrafındaki esnafa sormak gerek öğrenci profilini. Az çok öğrencilerin ortamlarını, nasıl öğrencileri var görüyorlardır. Lise çağındaki çocuk için gittiği okulun eğitimi kadar arkadaş ortamı bulunduğu semtte önemli.
Linkedn üzerinden bakın baktığınız okulun mezunu napmış nerede çalışıyor diye.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah ..bizim zamanımızdaki gibi değil meslek lisesi hariç tamamı anadolu lisesi ama alim farkları oluyor illaki kimi obp puani kimi lgshafta sonu baya konuştuk araştırma yaptık yalova da eski ortamlar yok meslek lisesinden kesinlikle vazgeçtik şuan ki durum bizim ve çocuğun beklentisini karşılamıyor maalesef düz de olsa normal bir liseye göndermeye karar verdik puanlar açıklansın tercihlerini yapacağız
çok teşekkür ederim Rabbim tüm evlatlarımıza hayırlı yazılar yazsın bu sene güzel çalışarak ortalamasını daha da yükseltecek llahın izniyleHakkınızda hayırlısı olsun inşallah ..bizim zamanımızdaki gibi değil meslek lisesi hariç tamamı anadolu lisesi ama alim farkları oluyor illaki kimi obp puani kimi lgs