• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    194
Kilo alımı az olmasına rağmen mi uyandırmayın dedi . Benim kız da aynı gündüz uyku yok denecek kadar . Sadece emzirirken kucakta ne uyursa . Koyunca uyanıyor ve bu durum beni inanılmaz bunalttı . Gece uyuyor , rüya beslenmesi yapıyordum . Bugun 4 te gece uykusundan uyandı ıkınarak . Gaz sancısından mı gündüz de uyumuyor acaba diye nurse harveys gaz damlasını aldım bakalım
Evet ona ragmen uyku surecine ellemeyin zorlamayin dedi 🙏🏻 o yuzden gunduz sık sık beslemeye çalışıyorum
Benim yakın arkadaşımın oğlu sürekli uyandırdıkları için uyku süreci komple bozuldu; 2.5 yaşında ve hiç gece uykusu yok saçma bişey oldu. Onu da gördüğüm için hiç dokunmuyorum. Ne zaman uyanırsa o zaman besliyorum gece.

Kızlar sezeryandan 38 gün geçti 2 hafta önce de hafif mastit oldum antibiyotik kullandım dün kan verdim CRP 11 çıkmış. Lökosit değerim normal sınırlar içerisinde. Ne düşüneceğimi bilmiyorum. Hasta değilim grip degilim ateşim yok uykusuzluktan olduğunu düşündüğüm hafif baş dönmem var neden böyle çıkmış olabilir çok mu yüksek sizce
Kızlar sezeryandan 38 gün geçti 2 hafta önce de hafif mastit oldum antibiyotik kullandım dün kan verdim CRP 11 çıkmış. Lökosit değerim normal sınırlar içerisinde. Ne düşüneceğimi bilmiyorum. Hasta değilim grip degilim ateşim yok uykusuzluktan olduğunu düşündüğüm hafif baş dönmem var neden böyle çıkmış olabilir çok mu yüksek sizce
İdrar yolu enfeksiyonu olabilir mi :(

Yüz üstü yatırmaya bende dün başladım gerçekten seviyorlar ama acaba bi yeri ağrıyorsa dönemiyor mu diye de kaygı yapıp bi süre sonra sırt üstüne çeviriyorum :) uyanıyor 😁
Bende öyle kolu uyuşuyor gibi geliyor bende sırt üstü yatırıyorum direk gözler fal taşı gibi açılıyor. Sensörlü gibiler 😂

Kilo alımı az olmasına rağmen mi uyandırmayın dedi . Benim kız da aynı gündüz uyku yok denecek kadar . Sadece emzirirken kucakta ne uyursa . Koyunca uyanıyor ve bu durum beni inanılmaz bunalttı . Gece uyuyor , rüya beslenmesi yapıyordum . Bugun 4 te gece uykusundan uyandı ıkınarak . Gaz sancısından mı gündüz de uyumuyor acaba diye nurse harveys gaz damlasını aldım bakalım
İnanın ki bebekler uykuda büyüyor.
Gece istediği kadar uyumasına izin verin
Acıkınca kendisi uyanıyor zaten.
Böyle yaptığınız zaman düzen oluşuyor
Uyandır besle tekrar uyut derken dengeleri bozuluyor.
Ben ilk 15 günden sonra hiç uyandırmadım
Kendileri ne zaman uyanmak isterse o zaman uyandı
Hatta diyordum bu uyumayla bunlar aç kalıyor gelişimleri gerileyecek
Hiç öyle olmadı
Annem başımda sürekli kızardı bırak şunları onlar acıkırsa uyumaz ağlar,düzenleri bozulur uyutamazsın derdi.

Kızlar bugün evin tozuna dayanamayıp süpürgeyi evin ortasına getirdim
Ama çalıştırıncaya kadar yaramazlarla ne uğraşlar verdim
Yanımızda otur konuş istiyorlar,kalkınca ağlama kavga kıyamet
Baktım olacağı yok ağlarsanız ağlayın dedim süpürgeyi açtım 😀
Bir dk sürmedi ağıdı bırakıp beni izlemeye başladılar
Biri hemen uyudu
Diğerine gelip gidip konuştum emziğini verdim
Şükür ki evi süpürdüm 😀 makinaya çamaşır attım
Resmen kafam rahatladı,vücudum yorulsada psikolojik olarak temizlik iyi geldi.
Beni kınamayın lütfen ama hala kışlıkları kaldıramadık.
Tam hava ısınıyor derken doğum oldu
Sürekli kızlarla uğraşıyoruz her iş bi yanda
Şimdi de kızları yıkadım uyuyorlar
Bi kaç gündür gündüz 1 den sonra 10-20 dk uyuyup uyanıyorlar
Akşamda 8:30 dan sonra uykuya geçiyorlar
Sizdedemi böyle ?

Birde şey soracağım
Bebekleriniz başını dik tutabiliyor mu ? Yada bu haftalarda ne kadar dik tutabilirler
Şuan 53 günlükler
Biri çivi gibi çok uzun süre olmasada başını dik tutuyor.
Ama diğeri çok az süre dik tutabiliyor
Serçe gibi bişi zaten çok narin
Diğeri daha fazla dik tutabildiği için bu beni korkutuyor.Şuan için nasıl olması lazım
Kaçıncı haftalarda başını dik tutması daha uzun sürebilir?
Doktora soruyorum gayet iyi durumda
Bu haftadan itibaren artık kısa sürelerle 5-6 dk olacak şekilde tummy time yaptırabilirsin dedi.

Birde şey soracağım
Bebekleriniz başını dik tutabiliyor mu ? Yada bu haftalarda ne kadar dik tutabilirler
Şuan 53 günlükler
Biri çivi gibi çok uzun süre olmasada başını dik tutuyor.
Ama diğeri çok az süre dik tutabiliyor
Serçe gibi bişi zaten çok narin
Diğeri daha fazla dik tutabildiği için bu beni korkutuyor.Şuan için nasıl olması lazım
Kaçıncı haftalarda başını dik tutması daha uzun sürebilir?
Doktora soruyorum gayet iyi durumda
Bu haftadan itibaren artık kısa sürelerle 5-6 dk olacak şekilde tummy time yaptırabilirsin dedi.
Pathaways diye ingilizce bir youtube kanalı var. Ay ay bebekler hangi fiziksel şeyleri yapabilir gösteriyor. Hatta ciddi problemleri olan bebeklerle de karşılaştırıyor. Bebeğinizin genel durumu iyiyse geç hareket etmesinden endişe etmeyin. Biri önde gidebilir biri geriden gelebilir. Hatta var ya benim ikizlerden biri sırf hırsına diğer kardeşinden daha erken dönmüştü 😄 Bir de şu var ikiz oldukları için 40 haftaya varamadan doğdular. Bazı şeyler yaşıtlarına göre geriden gelebiliyor gerçekten. Ben şu an 3. Bebekte farkı daha iyi görüyorum.

Pathaways diye ingilizce bir youtube kanalı var. Ay ay bebekler hangi fiziksel şeyleri yapabilir gösteriyor. Hatta ciddi problemleri olan bebeklerle de karşılaştırıyor. Bebeğinizin genel durumu iyiyse geç hareket etmesinden endişe etmeyin. Biri önde gidebilir biri geriden gelebilir. Hatta var ya benim ikizlerden biri sırf hırsına diğer kardeşinden daha erken dönmüştü 😄 Bir de şu var ikiz oldukları için 40 haftaya varamadan doğdular. Bazı şeyler yaşıtlarına göre geriden gelebiliyor gerçekten. Ben şu an 3. Bebekte farkı daha iyi görüyorum.
Lilicim çok haklısın,eşimde sürekli kızışıyor
Sürekli karşılaştırma yapma bunlar ikiz farklı olur vs gibisinden
(Çünkü kendisi kendine göre Hacettepe çocuk doktoru mezunu gibi pek bilgili ) 🫠
Aslında ikiz kardeşlerinden öne çıkarak böyle düşünüyor.
Başını uzun süre dik tutamayan diğerine göre kolu bacağı daha hareketli,sürekli aguuu diye sevinip laf istiyor.Diğerinden tek farkı başını tam ve uzun tutaması.İlk bebek oldugu için hiç anlamıyorum ne zaman istenilen düzeyde olur vs.
Hamile iken doktorun herseye normal demesinden sinir olmuştum.
Şimdi yine normal kelimesi başıma bela oldu 🫠🫠 eşime göre ben hastalık arıyorum
Çok inceliyorum 🫠

Kızlar bugün evin tozuna dayanamayıp süpürgeyi evin ortasına getirdim
Ama çalıştırıncaya kadar yaramazlarla ne uğraşlar verdim
Yanımızda otur konuş istiyorlar,kalkınca ağlama kavga kıyamet
Baktım olacağı yok ağlarsanız ağlayın dedim süpürgeyi açtım 😀
Bir dk sürmedi ağıdı bırakıp beni izlemeye başladılar
Biri hemen uyudu
Diğerine gelip gidip konuştum emziğini verdim
Şükür ki evi süpürdüm 😀 makinaya çamaşır attım
Resmen kafam rahatladı,vücudum yorulsada psikolojik olarak temizlik iyi geldi.
Beni kınamayın lütfen ama hala kışlıkları kaldıramadık.
Tam hava ısınıyor derken doğum oldu
Sürekli kızlarla uğraşıyoruz her iş bi yanda
Şimdi de kızları yıkadım uyuyorlar
Sizdedemi böyle ?
Gündüz sadece memede kestiriyor 🤣 gece 20.00 sonrası uykuya geçiyor. 5 gündür bu şekilde

Gündüz sadece memede kestiriyor 🤣 gece 20.00 sonrası uykuya geçiyor. 5 gündür bu şekilde
Evet nerdeyse aynıyız
Sabah 5:30 gibi uyanıp emzirme,alt açma
Tekrar 6:30 gibi uykuya geçiyorlar 10:30 a kadar bazen daha da kısa olabiliyor tabi
Ama o 10:30 dan sonra çok düzensiz olmaya başladı çok kısa uyuyup uyuyup uyanıyorlar
Bir haftadır böyle

Valla al benden de o kadar benim ki gündüzleri pek uyumuyor doğduğundan beri de gazlı ve zor bir bebek çok yorucu gerçekten
Böyle bir hormon gerçekten var
Şu yorgunluğum normalde olsa yerimden 2 gün kalkamazdım 🫠

Sizdedemi böyle ?

Güzel evladım akşam 7den 10a 11e kadar hep huysuz bu günlerde. Nedensiz yere ağlıyor memede durayım istiyor uykuya direniyor. Chatgpt ye göre sinir sistemi gelişiyormuş 6 ve 8. hafta arası o yüzden normalmişte bizim sinirlerimiz harap oldu sıfırdan sinir sistemi geliştirelim derken. Bu cevabı yazarken 4 5 kere krizlerle bölündü mesela.

Back
X