• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    194
Evet nerdeyse aynıyız
Sabah 5:30 gibi uyanıp emzirme,alt açma
Tekrar 6:30 gibi uykuya geçiyorlar 10:30 a kadar bazen daha da kısa olabiliyor tabi
Ama o 10:30 dan sonra çok düzensiz olmaya başladı çok kısa uyuyup uyuyup uyanıyorlar
Bir haftadır böyle
Evet çok benzer gece 1-2 kez uyanıyor besliyorum uykuya devam, saatler de benzer 🙈

Güzel evladım akşam 7den 10a 11e kadar hep huysuz bu günlerde. Nedensiz yere ağlıyor memede durayım istiyor uykuya direniyor. Chatgpt ye göre sinir sistemi gelişiyormuş 6 ve 8. hafta arası o yüzden normalmişte bizim sinirlerimiz harap oldu sıfırdan sinir sistemi geliştirelim derken. Bu cevabı yazarken 4 5 kere krizlerle bölündü mesela.
Evet hergün olmasada benimkilerde bazen bu saatlerde söylediğiniz gibi oluyor 🫠 ama bu bizde gündüz uykusuna bağlı
Eğer gündüz fazla uyurlar geç kalkarlarsa
Gecede uykuya geçmekte geç saate kalıp bizi çok uğraştırıyorlar
Son günlerde gündüz uykusunu eskiye göre az uyudukları için bu saatlerde kolay uykuya geçmeye başladılar.
İnşallah sizinde öyle olur,fazla direnmez minnoş 🫶🏻

Evet çok benzer gece 1-2 kez uyanıyor besliyorum uykuya devam, saatler de benzer 🙈
Sizin minnoşla benimkinin biri çok benzer
Uykuya geçişte direnmesi uyuyunca uzun uyuması vs baştan beri aynı gidiyoruz 🫠 bazen karnı doyunca kendiliğinden uyusada çoğu zaman doğduğu günden beri uykuya geçişte zorluyor,ama uyusun uzun uyur
Öylede bi tip 😀🌸

Kızlar ocean d vitamini kullananlarınız vardı
Kaç damla veriyorsunuz
Sağlık ocağı verdiği d vitamini için 3 damla demişti
Ocen başladık 1 damla olarak verdim doğrumu ?

Lilicim çok haklısın,eşimde sürekli kızışıyor
Sürekli karşılaştırma yapma bunlar ikiz farklı olur vs gibisinden
(Çünkü kendisi kendine göre Hacettepe çocuk doktoru mezunu gibi pek bilgili ) 🫠
Aslında ikiz kardeşlerinden öne çıkarak böyle düşünüyor.
Başını uzun süre dik tutamayan diğerine göre kolu bacağı daha hareketli,sürekli aguuu diye sevinip laf istiyor.Diğerinden tek farkı başını tam ve uzun tutaması.İlk bebek oldugu için hiç anlamıyorum ne zaman istenilen düzeyde olur vs.
Hamile iken doktorun herseye normal demesinden sinir olmuştum.
Şimdi yine normal kelimesi başıma bela oldu 🫠🫠 eşime göre ben hastalık arıyorum
Çok inceliyorum 🫠
Ya aslında burda normali artık bebeğin kendisi belirliyor. Siz istediğiniz kadar birbiriyle karşılaştırın bu başını tutuyor şu konuşuyor vs. Öyle zamanlar oluyor ki aslında bebeğin umrunda değilmiş siz sonradan fark ediyorsunuz 😄 Ayrıca hastalık aramak değil mesele. İlk evlat olunca insan merak ediyor bunlar nasıl büyüyor diye. Ama tabi sosyal medyada gerçekten endişe korku veren içerikler var. Sürekli hastalıklardan bahsediliyor. Acaba benim çocuğumda da mı var diye insanın aklı kalıyor. Kimin sözünü dinlediğine dikkat etmek lazım.

İnanın ki bebekler uykuda büyüyor.
Gece istediği kadar uyumasına izin verin
Acıkınca kendisi uyanıyor zaten.
Böyle yaptığınız zaman düzen oluşuyor
Uyandır besle tekrar uyut derken dengeleri bozuluyor.
Ben ilk 15 günden sonra hiç uyandırmadım
Kendileri ne zaman uyanmak isterse o zaman uyandı
Hatta diyordum bu uyumayla bunlar aç kalıyor gelişimleri gerileyecek
Hiç öyle olmadı
Annem başımda sürekli kızardı bırak şunları onlar acıkırsa uyumaz ağlar,düzenleri bozulur uyutamazsın derdi.
İnanın ki bebekler uykuda büyüyor.
Gece istediği kadar uyumasına izin verin
Acıkınca kendisi uyanıyor zaten.
Böyle yaptığınız zaman düzen oluşuyor
Uyandır besle tekrar uyut derken dengeleri bozuluyor.
Ben ilk 15 günden sonra hiç uyandırmadım
Kendileri ne zaman uyanmak isterse o zaman uyandı
Hatta diyordum bu uyumayla bunlar aç kalıyor gelişimleri gerileyecek
Hiç öyle olmadı
Annem başımda sürekli kızardı bırak şunları onlar acıkırsa uyumaz ağlar,düzenleri bozulur uyutamazsın derdi.
Benim annem de öyle der . Doktordan da bunu duymak istedim . İlk 3 ay önemli 2 saatte bir devam et dedi . Gece uyandırmıyorum uykusunda emiyor . Bazen emmediği günler oluyor uyandırmaya çalışıyorum özellikle o günler beni çok yıpratıyor . Gündüz zaten hep uyanık . Ne zaman isterse o zaman veriyorum. @Bunekardesim demek 6-8. Haftalar arası sinir sistemi gelişiyor 😄 kız ben bittim tükendim . Emerken kestirip bırakınca uyanması çok yordu . Bir de deplasmandayım malum . Evde kucağında susturan kocam burda çocuk bakamıyor , bilerek yapıyor sanki . Her kucağına alan ağlayınca aç bu deyip bana veriyor . Evde eşim bakarken iyi kötü 1 saat uyuyordum gündüz . Ya da gece uykusuna geçince kız ben de uyuyordum . Burda millet uyumadan uyuyamıyorum sesten 🥺. Stresten dilimde yara çıktı kaç gündür konuşurken bile canımı yakıyor 😑 umarım dediğiniz gibi bu gündüz uykusu olayı geçicidir . 54. Günümüz . Az kaldı diye düşünmek istiyorum 🥹

Ya aslında burda normali artık bebeğin kendisi belirliyor. Siz istediğiniz kadar birbiriyle karşılaştırın bu başını tutuyor şu konuşuyor vs. Öyle zamanlar oluyor ki aslında bebeğin umrunda değilmiş siz sonradan fark ediyorsunuz 😄 Ayrıca hastalık aramak değil mesele. İlk evlat olunca insan merak ediyor bunlar nasıl büyüyor diye. Ama tabi sosyal medyada gerçekten endişe korku veren içerikler var. Sürekli hastalıklardan bahsediliyor. Acaba benim çocuğumda da mı var diye insanın aklı kalıyor. Kimin sözünü dinlediğine dikkat etmek lazım.
Evet evet tamamen öyle
Birde şöyle birsey var
bir gün biri çok hareketli daha pratik ise diğer gün diğeri onu geçiyor
Nasıl oluyor anlayamıyorum
Gün günü tutmuyor
Keyiflerine kalmış oluyor gerçekten 🫠

Ben de geceleri mama vermiyorum emzireyim diye ama 2 gecedir kipir kipir ama aglamiyor megersem acmis cocuk😮simdi 30luk mama.verdim baktim kesmedi sonra.30 daha yaptim anca uyudu simdi kipirdanmiyor

Evet evet tamamen öyle
Birde şöyle birsey var
bir gün biri çok hareketli daha pratik ise diğer gün diğeri onu geçiyor
Nasıl oluyor anlayamıyorum
Gün günü tutmuyor
Keyiflerine kalmış oluyor gerçekten 🫠
Bir duzen kurabildin mi peki? Birini besleyince oburu uyusa da besliyor musun? Bir rutininiz var mi? Ben hic duzen kuramadim neyi ne zaman yapacaklarini bile anlayamıyorum bazen

Kızlar yarın inşallah 40 günlük oluyoruz 🥹 40 banyosu yapanlarınız nasıl yaptı, farklı bir şeyi var mı? Bir de emzirirken çocuğun koluma değen tarafı ter şu içinde kalıyor sonra üşütüp hasta olacak diye ödüm kopuyor 🥲

Bir duzen kurabildin mi peki? Birini besleyince oburu uyusa da besliyor musun? Bir rutininiz var mi? Ben hic duzen kuramadim neyi ne zaman yapacaklarini bile anlayamıyorum bazen
Aslında şöyle oluyor
Biri çoğu zaman diğerinden 30-45 dk önce uyanıyor.
O ara besleme alt değiştirme yapıp gazını çıkarıyorum diğeri uyanıyor.
Öncekine emzik veriyorum
Bazende birbirlerini uyandırıyorlar
ikisi aynı anda uyanıyor,hızlıca birini besleyip pusete alıyorum yada ana kucağında sallıyorum
O sıra diğerinin alt açma besleme işini yapıyorum.Ama bu yarış halinde gibi
Yine emzikten yardım alıyorum 😀 emzik vermem diyordum ama çok faydasını görüyorum.Ben annemden sonra bi düzen kurdum
Mesela eşim evde olduğunda o düzeni sağlayamıyorum
O çok panikliyor sıralar birbirine karışıyor🫠 Sizinde anneniz olmadığı zaman bi düzen kuracağınızdan eminin.

Son 1 haftadırda gündüzleri odalarını ayırmaya başladım
Çünkü gaz sancısı olan ıkınınca yada uyurken ses çıkarırsa diğeride uyanıyor
Herşey birbirine karışıyor
Biri yatak odasında diğerini salonda uyutuyorum
Böyle yapınca uyku saatleri uzuyor
Yoksa çok çabuk uyanıyorlar

Aslında şöyle oluyor
Öncekine emzik veriyorum
ikisi aynı anda uyanıyor,hızlıca birini besleyip pusete alıyorum yada ana kucağında sallıyorum
Yine emzikten yardım alıyorum 😀 emzik vermem diyordum ama çok faydasını görüyorum.Ben annemden sonra bi düzen kurdum
O çok panikliyor sıralar birbirine karışıyor🫠 Sizinde anneniz olmadığı zaman bi düzen kuracağınızdan eminin.
Yemek işini.nasil.hallediyorsunuz akşam yemeğinde ne yiyorsunuz,beni o da perişan ediyor eğer yanımda kimse yoksa 😥

Kızlar bugün evin tozuna dayanamayıp süpürgeyi evin ortasına getirdim
Ama çalıştırıncaya kadar yaramazlarla ne uğraşlar verdim
Yanımızda otur konuş istiyorlar,kalkınca ağlama kavga kıyamet
Baktım olacağı yok ağlarsanız ağlayın dedim süpürgeyi açtım 😀
Bir dk sürmedi ağıdı bırakıp beni izlemeye başladılar
Biri hemen uyudu
Diğerine gelip gidip konuştum emziğini verdim
Şükür ki evi süpürdüm 😀 makinaya çamaşır attım
Resmen kafam rahatladı,vücudum yorulsada psikolojik olarak temizlik iyi geldi.
Beni kınamayın lütfen ama hala kışlıkları kaldıramadık.
Tam hava ısınıyor derken doğum oldu
Sürekli kızlarla uğraşıyoruz her iş bi yanda
Şimdi de kızları yıkadım uyuyorlar
Bi kaç gündür gündüz 1 den sonra 10-20 dk uyuyup uyanıyorlar
Akşamda 8:30 dan sonra uykuya geçiyorlar
Sizdedemi böyle ?
Emzik nasıl.alistirdiniz benimkisi bırakıyor tutmuyor ve çok üzülüyorum

Aslında şöyle oluyor
Öncekine emzik veriyorum
Aslinda ayni sekilde yapiyormusuz sadece bizde birden fazla bakim veren oldugu icin hatlar karisiyor bazen o gun biri kaka yaptiysa hangisi oldugunu bilemeyebiliyorum. Esim dahil hickimse desteksiz bakabileceğime inanmiyor daha dogrusu esim bu kadar yardimci varken neden zorlanayim diye dusunuyor. Dogumdan beri bir kere 4 gun ustuste tek baktim. Acikcasi gunduz dışarı bile ciktik kizlarla ama sirf evde uykusuzluktan bayilmamak icin. Desteksiz bakmak cok cok zor ama destekli bakmak da cok kolay degil ne yapacagim kizlarima nasil tek basima bakarim bilmiyorum

Kaç damla veriyorsunuz
Aynı 3damla veriyorum, doktorumuz öyle söyledi

Kaç damla veriyorsunuz
Püskürtme başlığıyla 1 çay kaşığıyla 3 drumuz bu şekilde söyledi

Sizin minnoşla benimkinin biri çok benzer
Uykuya geçişte direnmesi uyuyunca uzun uyuması vs baştan beri aynı gidiyoruz 🫠 bazen karnı doyunca kendiliğinden uyusada çoğu zaman doğduğu günden beri uykuya geçişte zorluyor,ama uyusun uzun uyur
Öylede bi tip 😀🌸
Gerçekten baştan beri aynı gidiyoruz 🤣 nazar değmesin, sağlıkla büyüsünler inşallah 🙏🏻🧿

Back
X