• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    194
Merhaba kızlar morelim çok bozuk. Bebeğim doğduğundan beri emerken bazen hırıltılı nefes alıyordu burnunu temizlememize rağmen geçmiyordu. İnternette araştırdım Laringomalazi(yumuşak gırtlak) diye bir durum varmış ondan şüphelendim. İçim rahat etsin emin olayım diye doktora gittim ama maalesef hafif düzeyde var dedi. Ciddi vakalarda solunum sıkıntısı oluyor filan yazmışlar internette çok tedirgin oldum açıkcası😞
Doktor bir kaç aya düzelir muhtemelen tedavisi yok dedi. Çok morelim bozuldu bu durumu yaşayan var mı acaba? Ne gibi belirtileri oluyor? Doktor beslenirken genzine kaçmamasına dikkat et dedi ediyorum zaten ama bebek sonuçta illaki kaçıyor bazen öksürüyor yan çeviriyorum sırtına vuruyorum zaten sürekli nefes alıyor mu diye kontrol ediyordum şimdi iyice endişem arttı😞
Bu konuda da bir iki kişinin bebeğinde daha vardı diye hatırlıyorum acaba doktora gittiniz mi? Ne gibi belirtiler vardı? Hangi düzeyde çıktı acaba?
Bizde de benzer şeyler oluyor ama yapay zekaya sorduğumda normal dedi 6 ay 1 yaşa kadar kendiliğinden geçiyor dedi umarım öyledir

Kızlar süt sağdığınızda sütünüzün tadı değişiyor mu dolaptan çıkmış hiç baktınız mı ? Benim kızım sağılmış sütü içmiyordu tadına bi bakayım dedim acı sabun gibi kötü bi tatı var bozulmadığına eminim sadece dolaptan çıktıktan sonra öyle oluyor sağdığım sütleri hep dökmek zorunda kaldım o yüzden

Kızlar süt sağdığınızda sütünüzün tadı değişiyor mu dolaptan çıkmış hiç baktınız mı ? Benim kızım sağılmış sütü içmiyordu tadına bi bakayım dedim acı sabun gibi kötü bi tatı var bozulmadığına eminim sadece dolaptan çıktıktan sonra öyle oluyor sağdığım sütleri hep dökmek zorunda kaldım o yüzden
Ben biriktirmiyorum 3-4 saate bir uyanıyor zaten uyanmadan 1 saat evvel sağıyorum dışarda 4 saate kadar dayanabiliyormuş. Serin ve az ışıklı bir ortama bırakıyorum. Uyandığında direkt veriyorum ki sanki sütün kokusunu alıyor hemen uyanıyor 🤣

Ben biriktirmiyorum 3-4 saate bir uyanıyor zaten uyanmadan 1 saat evvel sağıyorum dışarda 4 saate kadar dayanabiliyormuş. Serin ve az ışıklı bir ortama bırakıyorum. Uyandığında direkt veriyorum ki sanki sütün kokusunu alıyor hemen uyanıyor 🤣
Ya bende biriktirmiyorum her ihtimale karşı bir içimlik süt koyuyordum memelerim boş olduğunda sağdığım sütü vermek istiyorum ama içmiyor mamada içmiyor sadece meme istiyor

Yemek işini.nasil.hallediyorsunuz akşam yemeğinde ne yiyorsunuz,beni o da perişan ediyor eğer yanımda kimse yoksa 😥
En zor kısmı bu 🫠 bazen uyku saatlerine denk getirip yapıyorum.
Eğer gün içinde uyumazlarsa ki mutlaka biri uyumuş oluyor
Diğerini pusete koyup ayağımla sallıyorum
O arada yemek yapıyorum 😀
İkisi huzursuz olup durmazsa yapamadığım oluyor.
Eşim gelince kendisi yapıyor 🫠 yada yapınca iki günlük yapıyorum 😊

Aslinda ayni sekilde yapiyormusuz sadece bizde birden fazla bakim veren oldugu icin hatlar karisiyor bazen o gun biri kaka yaptiysa hangisi oldugunu bilemeyebiliyorum. Esim dahil hickimse desteksiz bakabileceğime inanmiyor daha dogrusu esim bu kadar yardimci varken neden zorlanayim diye dusunuyor. Dogumdan beri bir kere 4 gun ustuste tek baktim. Acikcasi gunduz dışarı bile ciktik kizlarla ama sirf evde uykusuzluktan bayilmamak icin. Desteksiz bakmak cok cok zor ama destekli bakmak da cok kolay degil ne yapacagim kizlarima nasil tek basima bakarim bilmiyorum
Annem varken ayrı zordu
Resmen iki ayrı fikir,iki ayrı güven. Annem beşiğin başında oturuyordu.
Anne orda oturma seni izliyorlar alışacaklar derdim gönlü olmazdı.İki hafta sonra dediğim gibi oldu onlarda annemi izlemeye başladı uykuya geçmiyorlardı.
Ağladılar diye anında alır pış pış yapardı,hemen alma uykuya dalacak tekrar naz ağıdı o derdim.
Ne rahat kızsın kızım derdi.Öyle öyle birini kucağa alıştırdı gitti 😀
Eşim nöbetten gelince yada işten gelince benim yada kızların isteklerine göre hareket ederse zorlanmıyoruz.
Mesela uyku istiyorlarsa besledikten sonra pış pış yap,yada sevgi saati sevmesi gibi.
Ama işten öyle bi geliyor ki
İçinden sevgi köpürüyor uyuyorlarsa dahi uyandırmak için bilerek resmen ses yapıyor 🫠 baktım istediğim gibi degil kafasına göre sevecek düzen bozacak.
Al dedim pış pış yap,al mama içir, ağladılar ay ne yapcaz şimdi uyumazlar vs bilerek zorluğu anlasın diye üstüne attım 😊 şimdi anladı konuşurken dahi ses tonu alçaldı 😀 inanın tek başına bakmak çok kolay
Benim için tek zorluk kahvaltı yapmak,oda benim uykuya aldanışımdan.
Sabah onlar uyuduğunda uyumasam sıkıntı olmaz ama uyuyorum sonra acıkıyorum onların uyanma telaş saatine denk geliyor karışıyor 🫠
Tek bebeğe bakmak zor iken iki bebek elbette çok zor sadece sabırı öğrendim sanırım 🫠😀 açlıktan bayılacağım diye eşimi arayıp ağlamıştım 😀 açlıktan yada yorgunluktan süt eksilmez yada kesilmezmiş sadece bunu farkettim 🤣

En fazla ne kadar uyuyorlar
İnanın ki bebekler uykuda büyüyor.
Gece istediği kadar uyumasına izin verin
Acıkınca kendisi uyanıyor zaten.
Böyle yaptığınız zaman düzen oluşuyor
Uyandır besle tekrar uyut derken dengeleri bozuluyor.
Ben ilk 15 günden sonra hiç uyandırmadım
Kendileri ne zaman uyanmak isterse o zaman uyandı
Hatta diyordum bu uyumayla bunlar aç kalıyor gelişimleri gerileyecek
Hiç öyle olmadı
Annem başımda sürekli kızardı bırak şunları onlar acıkırsa uyumaz ağlar,düzenleri bozulur uyutamazsın derdi.

Annem varken ayrı zordu
Resmen iki ayrı fikir,iki ayrı güven. Annem beşiğin başında oturuyordu.
Anne orda oturma seni izliyorlar alışacaklar derdim gönlü olmazdı.İki hafta sonra dediğim gibi oldu onlarda annemi izlemeye başladı uykuya geçmiyorlardı.
Ağladılar diye anında alır pış pış yapardı,hemen alma uykuya dalacak tekrar naz ağıdı o derdim.
Ne rahat kızsın kızım derdi.Öyle öyle birini kucağa alıştırdı gitti 😀
Eşim nöbetten gelince yada işten gelince benim yada kızların isteklerine göre hareket ederse zorlanmıyoruz.
Mesela uyku istiyorlarsa besledikten sonra pış pış yap,yada sevgi saati sevmesi gibi.
Ama işten öyle bi geliyor ki
İçinden sevgi köpürüyor uyuyorlarsa dahi uyandırmak için bilerek resmen ses yapıyor 🫠 baktım istediğim gibi degil kafasına göre sevecek düzen bozacak.
Al dedim pış pış yap,al mama içir, ağladılar ay ne yapcaz şimdi uyumazlar vs bilerek zorluğu anlasın diye üstüne attım 😊 şimdi anladı konuşurken dahi ses tonu alçaldı 😀 inanın tek başına bakmak çok kolay
Benim için tek zorluk kahvaltı yapmak,oda benim uykuya aldanışımdan.
Sabah onlar uyuduğunda uyumasam sıkıntı olmaz ama uyuyorum sonra acıkıyorum onların uyanma telaş saatine denk geliyor karışıyor 🫠
Tek bebeğe bakmak zor iken iki bebek elbette çok zor sadece sabırı öğrendim sanırım 🫠😀 açlıktan bayılacağım diye eşimi arayıp ağlamıştım 😀 açlıktan yada yorgunluktan süt eksilmez yada kesilmezmiş sadece bunu farkettim 🤣
Kesinlikle cok zor evet, bizimkiler de birbirlerini sesle uyandirmaya basladilar. iki ayri odadayiz ben emzirmeye oburune gidiyorum ya da annem getiriyor geceleri. Annemler cok bunaldi diye memlekete evlerine gidicez bakalim insallah iyi gelir hepimize

Back
X