• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

7. haftadayım. Çalışıyorum sabahları yataktan kalkamıyorum mide bulantısından😔 Tansiyonum oynuyor sanki mutfağa giremiyorum birşeyi birkere yiyince tiksinme geliyor. Sürekli ağlama modundayım. Yârın kalp atışı için doktora gideceğim acaba birde bulantı için ilaç istemelimiyim işe yarıyor mu kızlar bebeğe zararı olur mu?

Birde ne zaman normale döneceğim ya ev sevdiğim şeylerden tiksinir oldum😢
Ben de öyleydim canım çok zor gerçekten 🥲 Doktoerum bana Prilam reçete etti, akşmları yatmadan önce bir tane içiyorum beni tüm gün idare ediyor. Günde 4 tablete kadar alınabiliyor ama bana 1 tane yetti şimdilik. Doktoruna danışabilirsin. 👍🏻

Ben de öyleydim canım çok zor gerçekten 🥲 Doktoerum bana Prilam reçete etti, akşmları yatmadan önce bir tane içiyorum beni tüm gün idare ediyor. Günde 4 tablete kadar alınabiliyor ama bana 1 tane yetti şimdilik. Doktoruna danışabilirsin. 👍🏻
Peki uyku hali halsizlik yapıyor mu

Kızlar özel hastaneler çok pahalı. Benim gittiğim doktor da özelde. Sigorta yaptırsam diyorum nasıl olur? Tamamlayıcı sağlık sigortası sizce mantıklı mı? Hamileyken yapılır mı bilmiyorum ama.

ben yurtdisinda yasiyorum. hesaplarima gore su an 6+5 im. ne kese ne kalp atisi burada malesef 12. ve 20. hafta harici ultrason yok. online olarak bir form dolduruyorsunuz ve size ebe takibi baslatiliyor ve dogumu da ebe gerceklestiriyor (eger sizde bir sorun yoksa). benim ilk ebe kontrolum 9. haftanin ortasinda, orda da sizin saglik verilerinizi kayit edip kan ve idrar thlillerinize bakiyorlar. tum hamilelik surecinizde yani hic doktor gormuyorsunuz. 20 hafta yani anatomik taramadan sonra ultrason yok. ebe sizi elle kontrol ediyor. yasadigim ulke ingiltere. yani surec oldukca minimalist. ya bir sey gozden kacarsa diye insan panikliyor ama uzaktan bakinca da bircok kadin burada bu sekilde dogum yapti, yapiyor ve surec bu sekilde isliyor. bircok endiseli anne adayina bu vesileyle seslenmek istiyorum:)

Tek doktora gidiyorum şu an özele . Devlet de olsa özel de olsa aynı doktora gitmek iyidir sürecin daha düzenli takip edilmesi açısından . Ben de merak ediyorum özellere giden arkadaşlar muayene ücretleri nasıl sizlerde? Doğum için merak edip fiyat alan oldu mu ?
Doğum için fiyat sorduk 105 bin dediler

7. haftadayım. Çalışıyorum sabahları yataktan kalkamıyorum mide bulantısından😔 Tansiyonum oynuyor sanki mutfağa giremiyorum birşeyi birkere yiyince tiksinme geliyor. Sürekli ağlama modundayım. Yârın kalp atışı için doktora gideceğim acaba birde bulantı için ilaç istemelimiyim işe yarıyor mu kızlar bebeğe zararı olur mu?

Birde ne zaman normale döneceğim ya ev sevdiğim şeylerden tiksinir oldum😢
Ben bulantı için Prilam kullanıyorum ilk 2-3 gün rahatlamıştı ama şu an sanki etkisiz gibi geliyor. Ya da belki etki etmiş halı bu kadardır içmesem daha kötü olacağım belki. Bilemiyorum mutfağa girince bile midem bulanıyor ilacın dozunu mu artirsam napsam

Bu arada bulantı için prilam yazdırın, hayat kaliteniz artıyor. Diğer türlü hasta gibi ortalıkta dolanıyorsunuz, hiçbir şeye haliniz kalmıyor. Bitkin okuyorsunuz. Ben çok faydasını gördüm.
Ne kadar kullanıyorsunuz günde 1 tane mi? Bana prilam da fayda etmiyor gibi artık. Belki kusmamı eneglliyordur kusmuyorum çünkü ama mide bulantım gittikçe artiyor

Ben de 3560 veriyorum muayeneye . Doktorun hastahane ile anlaşması bittiği için . Özel kliniğine gideceğim bir dahakine bakalım orda ne kadar muayene ücreti . Doğum paketi sordum hastahaneye 59 bin TL standart paket . Muayene ücreti tahlil vs ücretleri de içinde olursa 132 bin TL dediler . Muayene hariç bir kaç paket daha saydı 72 bin vıp , 90 kusur king vs . Bir yerden sonra dinlemedim zaten 🤣 üstüne ocakta güncellenecek fiyatlar . Şimdiden anlaşıp sabitleyemiyorsun. Fiyatlardan dolayı doktor ve hastahane değiştirmeyi düşünüyorum sanırım . Tamamlayıcı sağlık sigortaları ile ilgili hiç bilgim yok , varsa kullanan arkadaşlar bizleri de aydınlatırsa sevinirim

Ay çok fazla ya. Biz de sigortadan dolayı 165 ti sanırım çok az ödüyoruz ama 9000 de aboo yani 😃
Evet hatta ben ilk gittiğimde dedim nasıl yani sadece muayane mi o kadar 🤣 işte doçentmiş, perinatologmuş, ondan ücreti fazlaymış. Hastane zaten pahalı, ben de gidip en tuzlusunu bulmuşum. Hala daha düşünüyorum acaba değiştirsem mi diye. Çok bilgili bir kadın belli ama emin olamadım 🥲 belki değiştiririm

Kızlar özel hastaneler çok pahalı. Benim gittiğim doktor da özelde. Sigorta yaptırsam diyorum nasıl olur? Tamamlayıcı sağlık sigortası sizce mantıklı mı? Hamileyken yapılır mı bilmiyorum ama.
Bence de yaptırın 🙏 bir tanıdığım hamile kalır kalmaz yaptırdı, ki ona yaptırırsınız ama hamileliği kapsamaz demişlerdi. Ama bir kampanya mı ne bulmuş onunla dahil olmuşlar. Tüm sigortaları araştırmadan karar vermeyin o yüzden

Ben de 3560 veriyorum muayeneye . Doktorun hastahane ile anlaşması bittiği için . Özel kliniğine gideceğim bir dahakine bakalım orda ne kadar muayene ücreti . Doğum paketi sordum hastahaneye 59 bin TL standart paket . Muayene ücreti tahlil vs ücretleri de içinde olursa 132 bin TL dediler . Muayene hariç bir kaç paket daha saydı 72 bin vıp , 90 kusur king vs . Bir yerden sonra dinlemedim zaten 🤣 üstüne ocakta güncellenecek fiyatlar . Şimdiden anlaşıp sabitleyemiyorsun. Fiyatlardan dolayı doktor ve hastahane değiştirmeyi düşünüyorum sanırım . Tamamlayıcı sağlık sigortaları ile ilgili hiç bilgim yok , varsa kullanan arkadaşlar bizleri de aydınlatırsa sevinirim
Benim tamamlayıcı sağlık sigortam var ama muayene için kullanabiliyoruz sadece. Doğum eklettirmek istersek nasıl olur diye sorduk onun için hamilelikten 1 yıl önce sigortaya ekletmek gerekiyormuş. Şimdi ancak hastaneden normal doğum paketi alabilirmişiz o da çok pahalı geldi bize 105 bin dediler.

Ben herşey dahil Keçiören Medical parkta 85bine anlaştım. Aslında biraz beklemek istiyordum ama şehir hastanesi beni çok yordu. Her gittiğimde farklı doktor. Biri iki gün sonra gel diyor biri niye şimdi geldin kan almam 4 gün sonra gel dedi. Diğeri degerlerin sınırda artmış yani bilemiyorum gibi olumsu konuştu. Diğeri zorla ultrasonda baktı asistanı kese gördü tebrik etti hocası çok erken şuan kistte olabilir ne kesesi hmm kese için erken aslında falan. Soru soruyorum cevap yok kafayı yiyecektim. Her gittiğimde 3bin ödememek için paket aldım. Olumsuz bir durumda kalan parayı o zamana kadar yapılan tetkikleri düşerek geri iade ediyorlar mantıklı geldi. Doktorum çok iyi bu arada. Bülent beye gidiyorum. Rahatlattı daha önce bana hamile kalmadan önce kadın doğum uzmanlari senin sağ yumurtalığın tembel polipte var bunu alalım sen ilaç kullanmak zorundasin hamile kalmak için Eylül'de gel hormon testi yapalım demişti. Yani o kadar olumsuz konuşuyorlar ki devlettekiler doktorum gayet sağlıklısın demesi yetti. Gerisi artık nasip işi.

Evet hatta ben ilk gittiğimde dedim nasıl yani sadece muayane mi o kadar 🤣 işte doçentmiş, perinatologmuş, ondan ücreti fazlaymış. Hastane zaten pahalı, ben de gidip en tuzlusunu bulmuşum. Hala daha düşünüyorum acaba değiştirsem mi diye. Çok bilgili bir kadın belli ama emin olamadım 🥲 belki değiştiririm
Gebenin ve taşıdığı bebeğin ruhsal ve fizyolojik sağlığı için en önemli şey gebe ve hekim ilişkisinin gücü gebenin doktoruna güvenmesi,şayet maddi durumunuz az biraz zorlama ile bile kurtaracaksa devam edin,o da sizin lüksunuz olsun,ömrümüz boyu kaç kere doğum yapıyoruz ,sağlık bu herşeyden önemli,

Back
X