• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Evet benim de tam olarak öyle oldu. Özel çocuklarla çalışıyorum. Çok yorulursam gün içinde, akşam biraz ağrım oluyor ama dinlenince geçiyor 🙏🏼
Hatta ağrı olunca tuvalete de gittim kanama var mı baktım şükür yoktu doktoruma durumu anlattım iyi kontrol etmişsin dedi başka bir şey demedi olağan bir durum sanırım endişe etme stressiz geçirmeye çalış bebek için 😊

Kızlar benimde dün hafif pembe peçeteye gelen bir kanamam oldu dün 6+4 çok tedirgin oldum, ben birde kan sulandırıcı iğne kullanıyorum kan pıhtılaşması olduğu için

Canim çok gecmis olsun. Allah bağışlasın😊 İnşallah hayırlısı ile sağlıcakla kucağımıza alırız🙏
Folik asitin adı nedir bende bir arastırayım. İçinde iyot içermeside ilgimi çekti. Tirotit problemimde oldugu için. metil folatı 400 mg olarak mı kullanıyorsun? Bu gebelikte düşükle ilgili bir risk mi gördü kanama gibi yoksa geçmiş öyküye dayanarak önlem amaçlı mı?
Biraz benzer bir sürecimiz olmuş. Benimde bu 5.gebeliğim ama yaşayan çocuğum yok. 2 düşük 1 kürtaj 1 vajinal doğum öyküm var. Olumsuz deneyim fazla olunca önceki gebeliklerimden farklı hareket etmek istiyorum bu sefer.
Folik asit markası diofol araştırırsın canım. İçerisinde 400 mcg folik asit var ama diğer yüksek doz olana göre içeriği gayet yeterli folbiol yüksek doz gibi görünür ama vücudun onu emilimi düşük dedi. Benim de tiroit sınırda o yüzden iyotlu kullanıyorum haftaya tekrar tsh bakılacak 3 ü geçerse ilaç başlayacak.

Folik asit markası diofol araştırırsın canım. İçerisinde 400 mcg folik asit var ama diğer yüksek doz olana göre içeriği gayet yeterli folbiol yüksek doz gibi görünür ama vücudun onu emilimi düşük dedi. Benim de tiroit sınırda o yüzden iyotlu kullanıyorum haftaya tekrar tsh bakılacak 3 ü geçerse ilaç başlayacak.
Kuzum benim de tsh 2.44 çıktı. 4+1im şu an, henüz doktora gitmedim ama acaba diyorum. Sınır 3 müymüş?

Kızlar ilk betayı verirken sağlik ocağında yapılan teste tekrar baktım tsh 3900 çok yüksek değil mi ya. Doktor her şey normal dedi ama endişelendim şu an daha kadın doğuma gitmedim ikinci betayı vermediğim için, artış bekliyorum. Kadın doğuma özel muayenehaneye gideceğim eğer beta arttı ise, tiroit için sağlik ocağında yapılan test sonuçlarını götürsem yeterli olur mu?

Kızlar ilk betayı verirken sağlik ocağında yapılan teste tekrar baktım tsh 3900 çok yüksek değil mi ya. Doktor her şey normal dedi ama endişelendim şu an daha kadın doğuma gitmedim ikinci betayı vermediğim için, artış bekliyorum. Kadın doğuma özel muayenehaneye gideceğim eğer beta arttı ise, tiroit için sağlik ocağında yapılan test sonuçlarını götürsem yeterli olur mu?
Normalde tsh 2,5 altında olmalı diyorlar ama referans aralığı yapılan ölçüm parametresi de farklı olabilir. Eğer doktor bir şey yok dediyse hemen telaşlanmayın ama emin olmak için Devlet veya özel hastanede kadın doğuma doktoruna giderek durumu belirtip tekrar test yapılmasını isteyebilirsiniz .

Ben de aynı sonuçlarla gideceğim, muhtemelen belirli süre sonra bizden tekrar tsh isteyecekler canım. Normalde referans kısmında üst sınır 4.59 gösteriyor, benim de 2.44 çıktı ama henüz doktora gitmedim. Bak aşağıda en sağda referansları görebilirsin, ben de sağlık ocağı sonucuna bakıyorum

Eklentiler

• IMG_1321.webp
    IMG_1321.webp
    12,5 KB · Görüntüleme: 20
Back
X