- 27 Aralık 2024
- 337
- 257
- 18
- Konu Sahibi denizzehra
- #1.901
Grip aşısı için belli bi ayı geçmek mi gerekiyor yaptırmayı düşünen var mı gebelikte hastalıklar zor geçiyor ben düşünüyorum açıkcası doktoruma sorucam bi bakalım
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba, aynı dertten bende müzdaripimMerhaba canım benim idrarda hafif yanma olmaya baslamastı idrar ve kültür yaptırdı doktor bakteri çıktı ilk toz ilaç verdi sonrasında da antibiyotik başlattı. Gebelikte çok önemliymiş 1 ay sonra da kültür yeniden bakıcağıZ dedi dahiliyeye gidip de yaptırabilirsin istersen ihmal etmeni önermem canım
Şimdi geldik hastaneden. Zaten ilaç kullanıyorum diye ekstra bir şey vermedi. Kanama alanı görünmüyor dedi ama sabah çok fazla kan geldiği için hâlâ korkuyorum.Kanama bir çok sebepten olabiliyor sakin kalmaya çalışın önemli olan ultrasonda bebeği keseyi görmek hemen doktora gitmelisiniz![]()
Bana cefaks 250 mg yazdı ilacım bitmek üzere antibiyotiksiz geçmesi imkansızmış zaten günde 2,5ltre su içmeye çalısıyorum cranberry kurusu aldım ondan da yiyorum toz ilaçtan 2 tane yazdı 1 hafta sonra ikincisini içmemi önerdi tamamen temizlensin dedi. Bu ilaçlar bebeğe zarar vermiyormuş öyle söyledi doktorum inşallah kurtuluruz canım insan çok korkuyor gerçektenMerhaba, aynı dertten bende müzdaripimidrar yollarımda enfeksiyon çıkmıştı. Hemde hiç bi şikayet olmamasına rağmen:/ öncesinde bol su vs bekledik ama doktorum 2 3 katına çıkınca değerler monurol verdi tek kullanımlık. Bugün ki sonucumda baya azalmış ama bitmemiş gördük. Agumentin başlatıcak yarın randevum var
siz de mi agumentin kullandınız haliyle korkuyorum bebek için 8. Haftayı bitirdik. Ama ilerlersede risk büyük biliyorum. Olur bana tavsiyeniz ?
Rahim genişlediği için falandır belki canım burada öyle seylerde okudum bebek iyi sağlıklıysa korkma bolca dinlenmek önemli benimde lekelenmeler oldu kahverengi sekilde dinlendikçe geçti çok sükür kanama alanı bende de yok Sağlıkla kavusalım inşallah canımŞimdi geldik hastaneden. Zaten ilaç kullanıyorum diye ekstra bir şey vermedi. Kanama alanı görünmüyor dedi ama sabah çok fazla kan geldiği için hâlâ korkuyorum.
Bebeğin kalp atışları düzenli ve hastası ile uyumlu çıktı çok şükür. İnşallah bir daha yaşamam kanama.
Bende crabberry hem kurusunu aldım hemde kaynaıp suyunu içiyorum. Bana yazdığı fazla geldi ama zaten yarın görüşeceğim. Agumentin 850 verdi :/ benim 2. Gebeliğim ilkinde hiç böyle şeyler yaşamadığım için şimdi sürekli endişe halindeyim. İnşallah bir an önce geçer ikimizinde çok geçmiş olsunBana cefaks 250 mg yazdı ilacım bitmek üzere antibiyotiksiz geçmesi imkansızmış zaten günde 2,5ltre su içmeye çalısıyorum cranberry kurusu aldım ondan da yiyorum toz ilaçtan 2 tane yazdı 1 hafta sonra ikincisini içmemi önerdi tamamen temizlensin dedi. Bu ilaçlar bebeğe zarar vermiyormuş öyle söyledi doktorum inşallah kurtuluruz canım insan çok korkuyor gerçekten![]()
Aa evet yüksekmiş canım senin ki ben ilacı içmeden önceden de yine baya araştırdım artık doktorunda dediğine hemen güven olmuyor diye güvenli olarak öğrendim chatgpt ye falan da sorabilirsinBende crabberry hem kurusunu aldım hemde kaynaıp suyunu içiyorum. Bana yazdığı fazla geldi ama zaten yarın görüşeceğim. Agumentin 850 verdi :/ benim 2. Gebeliğim ilkinde hiç böyle şeyler yaşamadığım için şimdi sürekli endişe halindeyim. İnşallah bir an önce geçer ikimizinde çok geçmiş olsun![]()
Chatcpt doulam oldu zatenAa evet yüksekmiş canım senin ki ben ilacı içmeden önceden de yine baya araştırdım artık doktorunda dediğine hemen güven olmuyor diye güvenli olarak öğrendim chatgpt ye falan da sorabilirsinbenim kullandığımı da sorabilirsin istersen benim yanma vs kayboldu geçti çok sükür iyi geldiğini düşünüyorum
Bana yeşil elma, galeta, çubuk kraker ve tuzlu şeyler iyi geliyor. Ama karnımı doyurcak kadar değil az az yiyorumKızlar gün içinde sık sık mide bulantısı ve halsizlik yaşıyorum. Çalışırken hepten zulme döndü bu durum. Önerileriniz var mı? Elmayı duydum ama henüz denemedim.
Aramıza hoşgeldin haftaya kadın doğum doktoruna git kese görecek sonrada kalp atışı![]()
Gebeler için uygunmus ben geçen hafta sordum doktorum kesinlikle öneriyor. İlk trimestırda yapılıyormus. Esimde hekim oda ilk trimestır sonrası yaptıralım dedi. Zaten ekim kasım aylarında yapılıyor kasımda bende düsünüyorum.Grip aşısı için belli bi ayı geçmek mi gerekiyor yaptırmayı düşünen var mı gebelikte hastalıklar zor geçiyor ben düşünüyorum açıkcası doktoruma sorucam bi bakalım
Canım cok geçmiş olsun. Bu arada seninle SAT tarihlerimiz aynıymıs. :) Bende yarın gideceğim kalp atımını duydunuz mu?Şimdi geldik hastaneden. Zaten ilaç kullanıyorum diye ekstra bir şey vermedi. Kanama alanı görünmüyor dedi ama sabah çok fazla kan geldiği için hâlâ korkuyorum.
Bebeğin kalp atışları düzenli ve hastası ile uyumlu çıktı çok şükür. İnşallah bir daha yaşamam kanama.
kanamalardan sonra kalp atışını duydum 6+1 de kanama da kesildi tamamen midem biraz bulanıyor aşırı değil, aslında kanama olmayınca içim rahatlıyor oksapar corasprin de kullanıyorum ben ama insan her an korkuyorAyy aynı şeyleri yaşamışız benim de iki kaybım var ve lekeden kanamadan çok korkuyorum kanama alanım da var. Benim ilk hamileliğim 11. Haftada kaybetmiştim ve sıfır belirti doktor çok şanslısın illa belirti olacak diye bir şey yok tadını çıkar demişti ama çıkaramadım tabişuan da 8. Haftadayım yine belirti yok ama dediğiniz gibi geçen hafta tüm gün bulantı içindeydim özellikle akşamları halsizdim bu hafta hiç bulantı hissi yok ama sürekli açlık yemek yiyince de şişkinlik hissi var midem hiç rahat değil. Belirtiler değişiyor
ah canım bende aynıyım iş yerindekilere daha söylemedim kimseye belli etmeden yaşama tutunmaya çalısıyorumKızlar gün içinde sık sık mide bulantısı ve halsizlik yaşıyorum. Çalışırken hepten zulme döndü bu durum. Önerileriniz var mı? Elmayı duydum ama henüz denemedim.
Aa teşekkürler canım ben de yaptırıcam iyi oldu söylediğinGebeler için uygunmus ben geçen hafta sordum doktorum kesinlikle öneriyor. İlk trimestırda yapılıyormus. Esimde hekim oda ilk trimestır sonrası yaptıralım dedi. Zaten ekim kasım aylarında yapılıyor kasımda bende düsünüyorum.
Ay gerçekten o hiç aklıma gelmedi doğru bende de bakteriye bakıp yazmıştı sen de sağol canımChatcpt doulam oldu zatentest sonuçlarına göre bakteri cinsine göre değişiyormuş antibiyotik çeşitleri. Neyseki yarın hem bebeğimi görürüm hem de daha detaylı konuşurum. Sağol canım
![]()
Aynı bende öyleyim henüz söylemedim ama bu gidişle halimden anlayacaklarah canım bende aynıyım iş yerindekilere daha söylemedim kimseye belli etmeden yaşama tutunmaya çalısıyorum
Teşekkür ederim deneyeceğim hepsiniBana yeşil elma, galeta, çubuk kraker ve tuzlu şeyler iyi geliyor. Ama karnımı doyurcak kadar değil az az yiyorum
Selam benimde öyle kusma yok bulantılarım var , açken daha kötü oluyorum o yüzden az az sık sık yemeye çalışıyorum. Burdan yeşil elmanın iyi geldiğini okumuştum onu yiyorum, tuzlu kraker, tuzlu kurabiye, salatalık , tuzlu ayran bunlar bana iyi geldi deneyebilirsin. Çok tatlı ve baharatlı yiyecekler daha fena yapıyor midemi. Doğru düzgün yemek yiyemiyorum ama doktor bu haftalarda normal olduğunu bebek için folik asitin önemli olduğunu söyledi. Onun içinde takviye kullanıyorum. Üçüncü aydan sonra bulantılar azalır umarımKızlar günaydın,bana yardımcı olurmusunuz2 gündür midem bulantım başladı
Doğru düzgün birsey yiyemiyorum
Kusma yok ama araba tutar daralırsınız öyle bi mide bulantısısabah açlıkla uyandım midem kazınıyor ama bi yandan da bulantım var ne yapacağım
bebekler nasıl gelişecek böyle ? Gördüğüm herşeye ıyyyy oluyorum iğrelti geliyor