• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    75
Arkadaşlar tetanos aşısı yaptıran var mı? Ya da bu konuda doktoruyla konuşan. Bazı doktorlar gerek yok diyormuş da.
ilk bebeğimde 9 yıl once yaptırdım
ikinci bebeğimde gerek yok dediler yaptırmadm koruyuculugu bes yılmış cunku , benm 4 bucuk sene gecnişti üzernden
şimdi ucuncu gebelik tek doz yapacaklarmş 18 aralıkta

Kızlar doktorunuz d vitamini olarak ne önerdi. Benimki d vit 3 önerdi ikiz olduğu içinde 10-12 damla şeklinde ama ben daha iyi markalar var ise size doktorlarınızın önerdiği paylaşırsanız sevinirim.
merhaba ocean d3 kullanıyorum en iyilerden biri
on kiloya bir damla
70 kiloya 7 damla gbi

Herkese iyi akşamlar 🌸 sol yan arka tarafım ağrıyor. Sürekli değil ama 2-3 günde bir şiddeti artıyor gibi. 2 hafta önce doktorum böbreklerime baktı idrara baktı bir sorun yok. Bebek mi baskı yapıyor ama bu haftalarda böyle ağrı yapacak baskı olur mu bilemedim ç. Yaşayan var mı böyle bir ağrı?

Kızlaar kasıklarımda kımıl kımıl birseyler oluyor sanki.
Sanki solucan kendi etrafında birsey yapmış gibi,anca bu şekilde anlatabilirim 🤷‍♀️ Yoksaaa bebekler mi başladı
Tecrübeli annişler anlar 🥲
Uzandım birseyler izleyim dedim değişik birseyler oldu kasıklarım da

Kızlaar kasıklarımda kımıl kımıl birseyler oluyor sanki.
Sanki solucan kendi etrafında birsey yapmış gibi,anca bu şekilde anlatabilirim 🤷‍♀️ Yoksaaa bebekler mi başladı
Tecrübeli annişler anlar 🥲
Uzandım birseyler izleyim dedim değişik birseyler oldu kasıklarım da
Dün akşam bende aynı şeyi yaşadım uzanırken sonra karnım göbek deliğime kadar sertleşti özellikte sağ tarafım rahimde de bir ağırlık olduğunu hissettim ikiz oldukları için erken hissetmiş olabilir miyizz

Benimde dün çok değil ama pembe renkde kanamam oldu sabah 2-3 saat azar azar devam edince acile gitmek zorunda kaldık kalp atışını dün duyduk. Kanama alanı yok bebeğin etrafında dedi fakat 7 cm çapında miyomum var kanamaya neden olan miyom denildi hatta bu miyom gebelikde daha hızlı büyüyormuş bebeğin gelişimine hatta erken doğumu bile tetikler dediler. Gebeliğin özellikle son trimestirinde organlara hem bebek hem miyom baskı yapacağı için zorlanabilirsin bunlara hazırlıklı ol şuanda yapılabilecek hiç bir ilaç vs. Tedavisi yok doğumu bekleyeceğiz bebekle beraber miyomuda alacağız dediler. Varmı acaba bu konuya hakim birisi aramızda ?
Merhaba süreciniz nasıl ilerliyor acaba? Aynı durumdayim.

Dün akşam bende aynı şeyi yaşadım uzanırken sonra karnım göbek deliğime kadar sertleşti özellikte sağ tarafım rahimde de bir ağırlık olduğunu hissettim ikiz oldukları için erken hissetmiş olabilir miyizz
Evet bende iki gündür acaba diyordum
Bu gece sanki kımıltılar daha değişik geldi
Tamda söylediğiniz gibi dün sol tarafdaki bebiş hareketten sonra sert bi şekil aldı
Karnımın dışından bariz orda birsey oldugu belliydi.Eşime de gösterdim bak burda yatıyor galiba diye 🥹
Hiç bilmiyorum ikiz tek nasıl oluyor 🤭🤭

Evet bende iki gündür acaba diyordum
Bu gece sanki kımıltılar daha değişik geldi
Tamda söylediğiniz gibi dün sol tarafdaki bebiş hareketten sonra sert bi şekil aldı
Karnımın dışından bariz orda birsey oldugu belliydi.Eşime de gösterdim bak burda yatıyor galiba diye 🥹
Hiç bilmiyorum ikiz tek nasıl oluyor 🤭🤭
Benimkiler birde tek yumurta ikizi tek tarafa baskı yapıyorlar şu anda sadece sağ tarafımda sertlik oluyor hep tam da acaba iyiler mi diye düşünürken oldu bunlar içime su serpilmişti ☺️☺️ sizin kaç haftalık bebişler

Benimkiler birde tek yumurta ikizi tek tarafa baskı yapıyorlar şu anda sadece sağ tarafımda sertlik oluyor hep tam da acaba iyiler mi diye düşünürken oldu bunlar içime su serpilmişti ☺️☺️ sizin kaç haftalık bebişler
15+1 birazdan 2 ye döneriz 🤭
Benim soldaki bebişin eşi ön tarafta ve birazcık aşağıda,onun oldugu yer bazen bariz belli oluyor sert şekilde birsey var yatıyor sanki dokununca farklı geliyor.Diğer bebiş sağda ve eşi arka kısımda dedi doktor o öyle sertlik yapmıyor 😊
Konuşmuşken sorayım kullandığınız takviyeler neler ? Bize sadece krill oil ve live fit vermişti doktorumuz baştan beri o ikisini kullanıyorum. Demir ilacına geçeriz diğer kontrolde dedi ama nasıl yapacak hiç bilmiyorum

15+1 birazdan 2 ye döneriz 🤭
Benim soldaki bebişin eşi ön tarafta ve birazcık aşağıda,onun oldugu yer bazen bariz belli oluyor sert şekilde birsey var yatıyor sanki dokununca farklı geliyor.Diğer bebiş sağda ve eşi arka kısımda dedi doktor o öyle sertlik yapmıyor 😊
Konuşmuşken sorayım kullandığınız takviyeler neler ? Bize sadece krill oil ve live fit vermişti doktorumuz baştan beri o ikisini kullanıyorum. Demir ilacına geçeriz diğer kontrolde dedi ama nasıl yapacak hiç bilmiyorum
Hamilelikten öncede 12.haftaya kadar da folik asit kullandım 12.haftadan sonra feramat demir ilacı, magneral magnezyum, coledan-d3 ve multivitamin kullanıyorum içinde omega3 var

Merhaba süreciniz nasıl ilerliyor acaba? Aynı durumdayim.
En son 3 hafta önce kontrole gittiğimde myom bebekden büyük ve 8 cm çapındaydı. Yarın tekrar kontrolüm var ama ben büyüdüğünü sanırım artık anlıyorum elimle dokununca hissediyorum. Henüz doktorun dediği gibi bir ağrı yaşamadım bebekde şuan küçük olduğu için organlara baskı yapmıyorlar. Çok yakınımda devlet hstanesi var hem orada takipliyim hemde özele gidiyorum. Devlet hastanesindeki doktorun her kontrolde dediği tek şey “kanaman,aşırı ağrı,bulantı ateş kusma baygınlık,ve akıntın çok olursa bu hastaneyi direk pas geç daha büyük daha donanımlı hastanenin aciline git” umarım kolay tamamlarız bu süreci erken doğum riski beni biraz korkutuyor. Sonki kontrolümde özeldeki doktorum ameliyat esnasında bu mymun çok fazla kanama yapabileceğinden bahsetmişti. Sizin kaç cm şuan

En son 3 hafta önce kontrole gittiğimde myom bebekden büyük ve 8 cm çapındaydı. Yarın tekrar kontrolüm var ama ben büyüdüğünü sanırım artık anlıyorum elimle dokununca hissediyorum. Henüz doktorun dediği gibi bir ağrı yaşamadım bebekde şuan küçük olduğu için organlara baskı yapmıyorlar. Çok yakınımda devlet hstanesi var hem orada takipliyim hemde özele gidiyorum. Devlet hastanesindeki doktorun her kontrolde dediği tek şey “kanaman,aşırı ağrı,bulantı ateş kusma baygınlık,ve akıntın çok olursa bu hastaneyi direk pas geç daha büyük daha donanımlı hastanenin aciline git” umarım kolay tamamlarız bu süreci erken doğum riski beni biraz korkutuyor. Sonki kontrolümde özeldeki doktorum ameliyat esnasında bu mymun çok fazla kanama yapabileceğinden bahsetmişti. Sizin kaç cm şuan
Kalbim ağzıma gelerek okudum nedense.
Benim 6.haftam. Miyomum 7 cm. Geçen haftadan bu haftaya buyumemis. Bugündu kontroluM. Miyomun olmasa normal gebelik sürecindesin bebeğin gelişimi normal dedi. Miyomun konumu sezeryan kesisinin altında olduğunu ve sıkıntılı olacağını söyledi. Perinatologa yonlendirdi. Cuma günü de ona gideceğim. Zaten şehrimdeki bütün doktorlara gittim sanırım.

Akşama doğru yutkunurken boğazımda ağrı hissettim. Şimdi yutkunamıyorum o derede boğazım ağrımaya başladı. Yarın doktoru arayacağım ama size sormak istedim bebeğe bir zararı varmı acaba kulağıma vuruyor ağrısı bebeğe zararı yoksa içim çok rahatlar🙈 Ama ilaç içemediğim için nasıl atlacağım bilmiyorum😔

Akşama doğru yutkunurken boğazımda ağrı hissettim. Şimdi yutkunamıyorum o derede boğazım ağrımaya başladı. Yarın doktoru arayacağım ama size sormak istedim bebeğe bir zararı varmı acaba kulağıma vuruyor ağrısı bebeğe zararı yoksa içim çok rahatlar🙈 Ama ilaç içemediğim için nasıl atlacağım bilmiyorum😔
Sanmıyorum çünkü 10 gün boyunca çok ağır bir grip geçirdim ilaç kullanmadım tek avantajım hiç ateşim olmadı çok şükür bebiş de iyiydi korkmayın doktor da zaten ilk ateşi sordu, siz yine de danışın tabiii🌸

Kalbim ağzıma gelerek okudum nedense.
Benim 6.haftam. Miyomum 7 cm. Geçen haftadan bu haftaya buyumemis. Bugündu kontroluM. Miyomun olmasa normal gebelik sürecindesin bebeğin gelişimi normal dedi. Miyomun konumu sezeryan kesisinin altında olduğunu ve sıkıntılı olacağını söyledi. Perinatologa yonlendirdi. Cuma günü de ona gideceğim. Zaten şehrimdeki bütün doktorlara gittim sanırım.
Hangi şehirdeyseniz? Doğumu özeldemi devlettemi düşünüyorsunuz? Ben hâlâ araştırma aşamasındayım karar veremiyorum özel hastaneler beni nedense korkutuyor ilgi âlaka olarak gerçekden sıkıntı yok ama devlet hastanelerindede,üniversite hastanelerinde tecrübe daha fazla gibime geliyor açıkçası, eksi taraflarıda var neyapacağımı bilmiyorum benide perinatoloji takip ediyor. Ankara’da yaşıyorum Liv’ de kız kardeşim doğum yaptı geçen yıl çok çok pişman şehir hastanesinde kuzenim doğum yaptı daha 1 ay önce oda aynı şekilde çok pişman. Yani biraz şans meselesi sanırım rabbim merhametli iyi tecrübeli doktorlarla kesiştirsin hepimizin yolunu.

Kızlar iki sezeryan sonrası normal doğum istiyorum tecrübeli arkadaşların fikirlerini merak ediyorum çok kararsızım 🌸
İki sezeryanımda doktorun yönlendirmesi sonucu keyfi oldu birazcık şimdi aklım olsa önce normali denerdim zaten ikinci kızımda normal sancıyla geldi ilki sezeryan diye yapmadı doktor şimdi başka doktora gideceğim belki bir umut yapan doktor bulurum

Back
X