- Emoji Skoru
- 46
- Puanlar
- 3
2019 Nisan ayında Vajinal doğum yaptım ilk çocuğum olduğu için çok tecrübesizdim. Hastaneye girişimle doğum arasında 2,5 saat gibi bi süre vardı. 39+6 günlüktüm sabah uyandığımda nişanım geldi nişan sonrasında sancılar başladı. Sancı sürecini evde geçirdim duş aldım biraz squat yaptım öncesinde de bol bol yürüyüş yapıyordum. Sancım sıklaştığında hastaneye gitmiştim ve rahim açıklığım 6,5 santimdi. Devlet hastanesinde takipliydim. Ebeler bu konuda oldukça tecrübeli doktorum iki kez falan geldi yanıma yanılmıyorsam. Sütüm doğumdan sonra hemen geldi bebek de memeyi kolay almıştı. Ama her şey yolunda gibi görünse de benim tecrübesizliğim telaşlılığım sütüm hiç artmadı dinlenemiyordum sürekli gözüm bebekte o uyusa bile ben sürekli nefes kontrolü yapıyordum. Tek kaldığım süreçten itibaren beslenmeme de çok dikkat edemiyordum. En net hatırladığım şey şu kayınvalideme gitmiştim bebek 2 aylıktı orda uyuya kalmışım ya da yorgunluktan bayılmışım
1,5 2 saate yakın uyumuşum kalktığımda üstüm başım yatak komple süt olmuştu. Beslenme ve uykuya dikkat etmek bide kafa olarak rahat olmak en önemli şey bence emzirme ve süt konusunda. 1 yıla yakın zorla emzirdim çocuk uyanmasa bile alarm kurup anne sütü alması için uyanırdım. Tabiki yine sütüm olsun bebek emsin isterim ama olmazsa bu dünyanın sonu değil asla her bebek nasıl doğumu belirliyorsa bence bu süreçte bebekle ilgili. Eğer sütüm gelmezse mamayla devam etmek kötü bişey değil. Tüüm bebeklerimiz sağlıkla gelsinler