Anne Grupları 2027 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    116
Elbette ancak bunları söyleyen hemşire zaten bana doktorumun ismini kaydetti. Fetal dna yapıp yaptırmadığımdan, detaylı ultrasona kadar her şeyimi not alıyor. "Haklısınız bu söylediklerinizi doktorumla görüşürüm, takip ediyor doktorum" vs. dememe rağmen hala inanılmaz uzatıyordu. Diyetisyene git kilo alma ölür bebeğin diyor. Bu böyle bir şey değil yanii..... amin inşallah iyi insanlarla karşılaşalım
Anlıyorum gerçekten üslup korkutucu ve kötü insanı oldukça endişelendiriyor. Biraz güzel bir üslupla bu durumun zararından bahsetse belki anlaşılabilir olsa işte. Diyorum ya Allah iyi insanlarla karşılaştırsın. Sakın size hak vermiyorum sanmayın.

Ben 23:30 da uyuyup 9 de uyanıyodum sonra bir şey oldu ve bu saatlere kadar oturuyorum 3-4 şimdi yatacağım. Sabah da uyanamıyorjm geç kalkıyorum bozuldu bütün uyku düzenim.
Ben de sizinle aynı durumdayım. Uyuyamıyorum uyku düzenim bozuldu. Haliyle geç kalkıyorum bu da hoşuma gitmiyor.

Ya kızlar gece uyanan ve uyuyamayanınız oluyo mu?? Ben bu ara öyleyim. Tuvallet için zaten sık kalkmaya başladım ama 2 3 günde bir bi uyanıyorum gece 2 gibi asla uyuyamıyorum ve sabah 7de işe gitmem gerekiyo. Öyle zorlanıyorum ki 😔
Uykusuzluk herhalde hormonal dengesizlikten kaynaklanıyor maalesef bende aynı durumdayım.

Ben aventin 4lü yenidoğan setini aldım. İçeriklerini değiştirmeyi düşünmüyorum zaten 2 numara da çok yavaş damla damla akıyor, yenidoğana standart 2 numara koymuşlar, erken doğum vs olursa alırım sanırım ya da boğulma, öksürme gibi bir sorun yaşarsam. Bide doktorlar tam kundak önermiyorlar yarım kundak öneriyorlar genelde sadece kollarını sarın diyorlar.
Ya şu dörtlü set nerede var. Ben mi bulamıyorum Philips’in Trendyol sayfasına baktım ama yok maalesef.

Ya kızlar gece uyanan ve uyuyamayanınız oluyo mu?? Ben bu ara öyleyim. Tuvallet için zaten sık kalkmaya başladım ama 2 3 günde bir bi uyanıyorum gece 2 gibi asla uyuyamıyorum ve sabah 7de işe gitmem gerekiyo. Öyle zorlanıyorum ki 😔
Bende aynıyım ya bugün akşam 10 gibi yattım, 12de kalktım ve 4 saattir uyuyamadım tekrar.... tuvalete de kalkmamıştım aniden uyandım öyle

Ya şu dörtlü set nerede var. Ben mi bulamıyorum Philips’in Trendyol sayfasına baktım ama yok maalesef.
Hepsiburadada hepsiburada satıcılı olmasına dikkat ederek bakabilirsiniz, baktım şimdi satışta. Biberon temizleyici ve 1 adet emziği de var içinde. Çok daha uyguna geliyor böyle, ben burdan tercih etmiştim hemen gelmişti 😊

Eklentiler

• IMG_7526.webp
    IMG_7526.webp
    36,1 KB · Görüntüleme: 22
Bende aynıyım ya bugün akşam 10 gibi yattım, 12de kalktım ve 4 saattir uyuyamadım tekrar.... tuvalete de kalkmamıştım aniden uyandım öyle
Aynen ve hani bianda uyanmakta garip geliyor. Aslada geri uyuyamadım 2buçuk saate işe gidicem bide bakalım nasıl geçecek bugun😅😵‍💫

Hepsiburadada hepsiburada satıcılı olmasına dikkat ederek bakabilirsiniz, baktım şimdi satışta. Biberon temizleyici ve 1 adet emziği de var içinde. Çok daha uyguna geliyor böyle, ben burdan tercih etmiştim hemen gelmişti 😊
Çok teşekkür ederim ☺️☺️

Ben akşam 9 dedi mi yatağa gömülüyorum ama 12 bazen 1 bazen 2 bir uyanıyorum sanki 3 gündür uyumuş gibi daha uyku gelmiyor dön oraya dön buraya o kadar zor uyuyorum ki. Gece uyandım mı yandım demektir :anneadayı:

Gece uyanırsam benim de bir daha uyumam çok zor oluyor :(

Kızlar gebelik sonrası nasıl bi korunma uygulyacaksınız yada korunduysanız önceden nasıl korundunuz ben hiç korunmadıgım için geri çekilmede korunma yöntemi degil bir anda aklıma takıldı en saglıksızı kilo aldırmayanı nedir bir anda korku kapladı içimi🤣

Bende bi aralar öyleydim canım uyandığımda yatamıyordum ve çok sinir bozucu biseydi bu yüzden akşam sıvı alımını kisitladim gündüz bol sıvını al gece kisitlarsan sık kalkmazsın ben şimdi sabaha doğru 6-7 gibi uyanıyorum tuvalet için

22+4 bugün muayene oldum sordum doktora ayakta kaldığın için oluyor dinlen ders aralarında uzan mümkünse dedi 🥲
benim 24 hafta ama 22. Hafta gibi basladi bu baski. Ayakta durdukça is yaptıkça artıyor yatınca azalıyor. Zaten bebek biraz aşağı inince kasıklarım ağrıyor biraz yukarı doğru gidince midem tuhaf oluyor nefesim daralıyor gibi oluyor 🙂 simdiden böyle oluyorum 9. Ayda nasil olurum bilmem🤭 ilk 5 ay cok iyiydi 5 ten sonrasi zorlaştı biraz. 5. Aydan sonra kocalara şutlasak bebeleri ne olurdu😄😄😄

Benim de öyle oluyor yatakta dönerken bile uyanınca uykum kaçıyor midem yanıyor ben dönünce bebis de kipirdaniyor 🙂 sonra tam dalıyorum kasık ağrısıyla uyanıyorum kostur koştur tuvalete geldim yine gidiyor uyku

Bugün detaylı ultrasonumuz da yapıldı ve minnoşumun her şeyi yolunda çıktı ❤🥰🧿 Tüm değerleri normal, ters giden bir şey yok çok şükür 🙏 Diğer iyi haber ise miyomum daha fazla büyümemiş, son 1.5 aydır hep aynı boyutta ölçülüyor. Şu an için miyomdan kaynaklanan herhangi bir risk/sorun da yokmuş 🙏 36. haftada tekrar değerlendirme yapılıp kesin karar verilecek. Yine takipte olacağız bakalım umarım olduğu gibi kalır hatta küçülür🤞🏼 Bizde durumlar böyle 🥰
Çok çok sevindim canım 🙏maşallah bebişe de o zaman. Myom lar da alıp başını gitsinler bizden. İnşallah sorunsuz atlatacağız gebeliğimizi. 🙏 ben de biri az küçülmüş biri az büyümüş görünüyor. Bakalım nasıl olacak ilerde

Hanımlar simdi bizim doğum kışa geliyor ya lohusa gecelik takımı bakiyorum kısa kollu üstüne sabahlık olandan mi almak lazim hastaneler genelde sıcak oluyor bide kola takılı kalan kelebek oluyor onun da rahat olması açısından kısa kol mantikli geliyor. Kış günü de olunca uzun kol olsun kolu rahat açılan mi olsun diyorum kararsızım. Sizler aldınız mi ya da almayı düşünenler benim gibi mi🫠

Kızlar biberonda neye karar kıldınız philips avent alanlar 1 numara alması gerekiyor değil mi ? Bir de kundak tam kundak mı alacaksınız yoksa sadece kollarını kapatan yarım kundak mı
Kelebek kundak aldım ben fermuarlı, tam kundak kalça gelişimi için önerilmiyor, kelebek kolları sıkı bacakları salık tutuyor. Cırt cırtlı olanları arkadaşlarım önermedi, hem yıkanınca cırt cırt kuvveti gidiyor, bebek kollarıyla açıyor hem de cırt sesine çok uyanıyorlar dediler.
Kızlar gebelik sonrası nasıl bi korunma uygulyacaksınız yada korunduysanız önceden nasıl korundunuz ben hiç korunmadıgım için geri çekilmede korunma yöntemi degil bir anda aklıma takıldı en saglıksızı kilo aldırmayanı nedir bir anda korku kapladı içimi🤣
Gebelik okuluna henüz gitmediyseniz kesinlikle tavsiye ederim, bu dahil birçok soruma çok güzel cevap oldu ☺️ Geri çekilme evet bir korunma yöntemi değil ve erkeklerde prostata sebep oluyor hiç önerilmiyor. Gebelik sonrası en çok spiral ve doğum kontrol hapı öneriliyormuş. Rahim ağzı bir süre daha açık kaldığı için doğumdan sonraki 60 günde spiral çok ağrısız acısız takılabiliyormuş normale göre, spirali de hormonlu (ithal) ya da hormonsuz tercih edebiliyormuşuz. Uzun ömürlü bir koruma, çıkarttırmazsak ve yıllık kontrol ettirirsek modeline göre 5 ila 10 yıla kadar kullanılabiliyor. Doğum kontrol hapları eskiden emzirme döneminde kullanılamazken yeni nesil haplar kullanılabiliyormuş. Ben geçmişte 10 yılı aşkın kullandığım için doktorum doğum sonrasında çok sıcak bakmıyor kullanmama. Ömrünüz boyunca 10-15 seneden fazla kullanmanın sakıncaları olabiliyor. Daha önce kullanmadığınız bir yöntemse, ilacın saatini doğru takip ettiğiniz ve bünyenize uygun ilaç kullandığınız sürece bence pratik bir yöntem. Ben tedavi amaçlı başlayıp korunma amaçlı devam etmiştim, ne kilo aldırdı ne sivilce yaptı sadece duygu durumunu biraz dengesizleştirdi, uzun süren ama hafif geçen bir PMS hali gibi, başka şikayetim yoktu.

Hanımlar simdi bizim doğum kışa geliyor ya lohusa gecelik takımı bakiyorum kısa kollu üstüne sabahlık olandan mi almak lazim hastaneler genelde sıcak oluyor bide kola takılı kalan kelebek oluyor onun da rahat olması açısından kısa kol mantikli geliyor. Kış günü de olunca uzun kol olsun kolu rahat açılan mi olsun diyorum kararsızım. Sizler aldınız mi ya da almayı düşünenler benim gibi mi🫠
Gebelik okulundaki ebeler kısa kollu, önü emzirme kolaylığı için düğmeli ya da kurvaze olan gecelikleri ve üstüne sabahlık ya da kalın şal önerdiler. Özellikle sezeryan olmanız gerekiyse anesteziden ayılmak için ve gaz birikmemesi için yürütüyorlar ya, o sırada koridora çıkmanız gerekebiliyor, insan üstünü kapatmak istiyor o yüzden uzun sabahlık iyi oluyor dediler. Her iki doğum şeklinde de ani hormon değişimi sebebiyle ufak üşüme atakları gelebiliyormuş onun için de ufak bir şal/etol vb olsun yanınızda dediler.

Back
X