Anne Grupları 2027 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    116
Ben hamilelik öncesi de hep ispanyol paça ve bootcut kullanıyordum, hem spor taytlarda hem de kumaş taytlarda, vücut şeklime daha uygun olduğu için. O yüzden zaten en çok elimde olan parçadan biri, hala birdiejay ve oysho olanları kendi bedenimdekileri sorunsuz kullanabiliyorum kumaşları o kadar güzel ve esnek ki henüz sıkmıyorlar hiç, sıkarsa da aynı model hamile taytıyla devam evet. İş yerimde dresscode yok çünkü evden çalışıyorum 😂 Ama ben hala tayt’ı her ortama uyduramıyorum kendi adıma, belki üst giyimde yeterince uzun kıyafet bulmak artık çok zor o yüzden böyle hissediyorumdur (malum her şey ya crop ya croptan hallice), taytın üstüne kısa bir şey giyince taytın kumaşı ne olursa olsun daha sport ya da maksimum sport chic gibi oluyor çünkü. Bir de net 1 aya bacaklarım üşümeye başlayacak benim, en çok üşüdüğüm yer periferiler, kıyafet uygunluğundan çok o yüzden güzel pantolon istiyorum 😅 Triko pantolonlar da biraz daha idare eder şimdi onların mevsimi başlıyor tam ve çok esnekler😌
Aa bu mesajınızı kaçırmışım şimdi farkettim 🫣
Oysholar benim de favorim ❤️ Yani normal zamanda evet, taytlar tabii ki her ortama uygun değiller, ama şu anda bu hayattaki en sevdiğim ilk üç eşyam 1-Yataş yastığım, 2-İspanyol paça hamile taytlarım ve 3-su şişem👵🏻 Hiçbirinden taviz veremem, özellikle şu an giyimde tek kriterim Shrek ya da Oburiks gibi görünmeyen ve içinde rahat edebileceğim spor şık bir görüntü 😂

Benimde ayakta kaldığımda aynı şey oluyor ya da yürüdüğümde.Ama ben zorunlu olarak ayakta durmak zorundayım.Çevremdekiler bu kadar baskı için erken haftalarda olduğumu söylüyor ama herkesin süreci farklı ilerliyor.Kontrolümde doktora soracağım.
Bende bu yüzden erken dogumdan korkuyorum da insallah normaldir. Sizinki kaçıncı hafta?

Benim olmuyor ama doktorum bugün özellikle bu haftalarda ağrı olabileceğini hatta baskıdan dolayı uyanabileceğimi falan söyleyerek uyardı
Benim de biraz fazla ayakta durunca öne doğru basıyor gibi bi agirlik rahatsızlık hissediyorum

Bana doktorum 28 den sonra Tdap demişti yurtdışında ve ve yapılan çalışmalarda böyle öneriliyor demişti doğruymuş demek. Sebebi de şu 28. Haftadan sonra bebeğe antikorların daha fazla geçebilmesi. Ama erken doğum riski olanlarda 24. Haftada yapılmaya devam edilebilir yine bebek erken doğum durumunda boğmaca antikorunu alabilmesi için demişti

Benim olmuyor ama doktorum bugün özellikle bu haftalarda ağrı olabileceğini hatta baskıdan dolayı uyanabileceğimi falan söyleyerek uyardı
Benim çok baskı oluyor karnımda ben de sorucaktım doktora normal demek hatta enfeksiyondan şüpheleniyordum

Kızlar Perinatoloji Dr Ali Ekiz’e detaylı ultrasona gidem oldu mu? Pazartesi gidicem ataköyde

Evet yurtdışındayım, çok doğru açıklamışsınız, antikorların bebeğe doğuma daha yakın bir zamanda geçmesi için 28. haftadan itibaren yapılıyormuş ama detayını bilmiyorum. Yalnızca prematüre doğum ihtimali varsa 24’te yapılıyormuş. Henüz doktorumla aşı konusunu hiç konuşmadık. Burada sistem step-by-step ilerlediği için, bir konu hangi haftanın konusuysa zamanı geldiğinde o haftada konuşuyoruz 😬 Benim gibi hiçbir açıklama ile tatmin olmayıp o konuda 150 adet makale okuyunca bir tık rahatlayan meslek hastalığına yakalanmış kontrol delilerini terbiye etmek için muazzam bir sistem 🫣😂

Bu arada eşim ve ben bu haftalarda grip aşısı olmayı düşünüyoruz. Hafif hafif boğazım gıcıklanmaya başladı, başımda bir ağırlık oldu, yavaş yavaş antikorlarımın gardını aldığını hissediyorum. Bu arada eşleri ve eğer bebişle teması olacak 3. kişiler varsa onları da unutmayın kızlar. Bebişlerle yakın temasta olacak herkes aşılansın 👩‍⚕️💉

Bana doktorum 28 den sonra Tdap demişti yurtdışında ve ve yapılan çalışmalarda böyle öneriliyor demişti doğruymuş demek. Sebebi de şu 28. Haftadan sonra bebeğe antikorların daha fazla geçebilmesi. Ama erken doğum riski olanlarda 24. Haftada yapılmaya devam edilebilir yine bebek erken doğum durumunda boğmaca antikorunu alabilmesi için demişti
Evet yukarıda bahsetmiştim, doktorunuzun da açıkladığı sebepten dolayı prematüre doğum riski olmayan normal ilerleyen gebeliklerde 28. haftadan itibaren yapılıyormuş. Antikorlar bizim vücudumuzda aşıdan sonraki 2. haftadan itibaren gelişmeye başladığı ve bebeğe doğuma kadar max. miktarda antikor aktarılabilmesi için en uygun zaman diliminin 3. trimesterın ilk ayı olduğu belirtiliyor. Daha zamanı gelmediği için doktorla diğer aşıları vs konuşmadım ama Tdap özetle böyle 🙂 Tdap için son Td dozunun da ne zaman yapıldığını önemsemiyorlar.

Yürüyüş yapmasaydın güne +1 ile uyanırdın bence zurnanın hatrina 600 artk iyi yani 😂😂
Yaa bende dürüm delisiyim ne çok canım çekiyor yesem yesem bıkmam herhalde 😂
Harekete devam kız durmak yok doğuma kadar bende devam ederim yürüyüşüme 🏃‍♀️➡️💪🏻🙏🏻
Kız bende çiğköfte dürüm yerken okuyorum🤣

Kızlar eşime dedim ki bak taze aşı oldum kolum kalkmıyor güzel bir meyve tabağo hazırla 1 kez hazırlamadın hazırladığı tabağa bak dalından 2 tane koparıp atmış🤣🤣🤣 diyor alevli meyve tabağı yaptım sana

Eklentiler

• 1000231597.webp
    1000231597.webp
    90 KB · Görüntüleme: 50
Evet yukarıda bahsetmiştim, doktorunuzun da açıkladığı sebepten dolayı prematüre doğum riski olmayan normal ilerleyen gebeliklerde 28. haftadan itibaren yapılıyormuş. Antikorlar bizim vücudumuzda aşıdan sonraki 2. haftadan itibaren gelişmeye başladığı ve bebeğe doğuma kadar max. miktarda antikor aktarılabilmesi için en uygun zaman diliminin 3. trimesterın ilk ayı olduğu belirtiliyor. Daha zamanı gelmediği için doktorla diğer aşıları vs konuşmadım ama Tdap özetle böyle 🙂 Tdap için son Td dozunun da ne zaman yapıldığını önemsemiyorlar.
Bir de aşının sadece anneye değil babaya da ve hatta bebekle sürekli temas edecek başka kişiler varsa onlara da yapılması tavsiye ediliyor boğmaca bağışıklığını güçlendirmek için. @AtlasAda

Ben grip aşısı olacağım sanırım ilk önce doktorumda önerdi. Genelde grip aşısı da olmaya çalışırım. Geçen sene de zatürre ve rsv aşısı olmuştum. Bana ama doktorum sordu yakın zamanda td oldun mu diye, yakın zaman da olmadım dedim; rsv ile zatürre uzun süreli koruyuculuk sağlıyormuş galiba rsv olmam ben bu sene. Grip mikrobu zaten şu anda Türkiye de salgın haline dönüştü dönüşecek.

Bir de aşının sadece anneye değil babaya da ve hatta bebekle sürekli temas edecek başka kişiler varsa onlara da yapılması tavsiye ediliyor boğmaca bağışıklığını güçlendirmek için. @AtlasAda
Eşim de grip aşısı olacak hem bana bulaşmaması için hem de bebeğe. Ama sorun şu ki depolarda grip aşısı kalmamış. Yeni partide uzun süre gelmeyecekmiş eczanelere. Olacak olan arkadaşlar eczanelere gidip grip aşısı sırasına girseler iyi olur.

Yapılıyorsa kesinlikle yaptırırız biz de eşime sağolun sorucam bunuu

Back
X