Tetiklenmekte çok haklısınız fakat dediğiniz gerçekliğe hala çok uzağız maalesef, kişisel olarak çok ilgi duyduğum, çok çeşitli kuruluşların bilinçlendirme kampanyalarında yer aldığım, cinsiyet eşitliği ile ilgili ülkemizin en büyük sosyal sorumluluk projelerinden birinde yıllarca yönetimde olduğum kimliğimle söylüyorum üstelik bunu. Maalesef hamilelik ve doğum süreci kadının hayatını tamamen değiştirirken erkek için fizyolojik bir değişiklik yaratmadığı için bu sorumluluk asla eşit paylaşılamıyor. Siz kondom konusunda eşinize güvenmiş oluyorsunuz ama günün sonunda istenmeyen bir gebeliğin sorumluluğunu alan yine siz oluyorsunuz. Maalesef güvenilirliği tamamen kullanım alışkanlıklarına ve üretim koşullarına bağlı bir ürün halen kondom da. Üstelik sadece erkeğin zevk için tercih etmediği değil de mesela kendi adıma alerjik olduğum için ve latekssiz kondomlara hem erişim zor hem de koruyuculuğu daha düşük olduğu için benim de mecbur olmadıkça tercih etmediğim bir yöntem. Mecbur olmadıkça diyorum çünkü mesela mtx ile sonlanan dış gebelik sonrası 3 ay mecburi şekilde kondomla korunmuştuk biz de, hiç iyi hatırlamadığım bir süreç ama
Erkekler için bir doğum kontrol hapı gerçekten yaygın kullanılmaya başladığında da söylediğim sorun devam ediyor olacak, yani erkeğin o sorumluluğu gerçekten alıp, düzenli bir şekilde ilacı kullanması gerekecek ama kullanmadığı ya da sizle bunun iletişimini doğru kurmadığı anda yine bunun sonuçlarını yaşayacak olan kadın. O yüzden tamamen duygusal bakınca size katılsam da mantığımla düşününce bunun en optimal yolunun kadın için olan doğum kontrol yöntemlerinin daha az disruptive hale gelmesi olduğunu düşünüyorum. Şu an kadına yönelik dk yöntemlerinin tümü dediğiniz gibi ya hormon dengemizi bozan ya da fizyolojik olarak bedenimize müdahale eden yöntemler. Benim de en büyük temennim bu şekilde bir müdahale olmadan ama kendi kontrolümüzde korunabileceğimiz yöntemleri artık görebilmemiz
Son olarak ilk mesajımda atlamışım ama @nergiscicgi11 kadınlar için tüpleri bağlama ve erkekler için vazektomi işleminden de bahsettiler gebe okulunda, geri dönülemeyen yöntemler olduğu için genelde ilk çocuktan değil ama sonraki çocuklardan sonra tercih ediliyor ve tahmin edersiniz ki ülkemizde vazektomi tercih eden erkek oranı üzücü derecede düşük

Fakat ikinci çocuk sonrası tüp ligasyonu isteyip, sezeryan ameliyatı öncesi belirtirse kadın, ameliyat esnasında tüp ligasyonu yapılabiliyor, geri dönüşü olmayan bir işlem olmasına rağmen vazektomiye karşın çok daha fazla tercih edilen bir yöntem. Yani hala kadın kendi kendini koruyor, inşallah daha iyi yöntemler olur gelecekte bunun için elimizde

@private-space