Anne Grupları 2027 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    116
Kızlar gebelik sonrası nasıl bi korunma uygulyacaksınız yada korunduysanız önceden nasıl korundunuz ben hiç korunmadıgım için geri çekilmede korunma yöntemi degil bir anda aklıma takıldı en saglıksızı kilo aldırmayanı nedir bir anda korku kapladı içimi🤣
Direkt spiral taktırmayı düşünüyorum. Geri çekilme prezervatif gibi yöntemlere asla güvenemem çünkü Allah sağlıkla evladımıza kavuşmayı nasip etsin 2. Çocuk kesinlikle düşünmüyorum. Zaten prezervatif çok kişisel bir konu eşimden yana hiçbir isteğimde sıkıntı olmaz ama ben asla rahat edemiyorum eziyet geliyor 🤦🏽‍♀️ hap da gerçekten yan etkileriyle yoruyor aslında bende çok yan etki yapmamıştı tedavi sürecim olmuştu mecburen kullanmıştım ama yine de tercihim olmaz

Sezeryan mecburi bir seçenek bu durumda, bende miyomektomi olduğum gece, yürütüldükten sonra etrafımdakilere kesinlikle normal doğum tercih edilmeli demiştim 😁 Zorlanmıştım. Aradan 6 sene gibi uzun bir süreç geçti ancak hem lupustan ötürü hem de yaş kan sulandırıcı vb durumlardan ötürü sezeryan benim önümde de duruyor. Ssvd bir seçenek olmuyor benim için. Süreç ilerledikçe ufak ufak doğum şekli vb konulara da ilgim artıyor haliyle; çekinik endişeli bir halde öylece bekliyorum.
Endişelenmeyin, ikisi de birinden daha kolay değil düşününce. Bizim için en doğru, sağlıklı olan neyse onu oluruz inşallah. İnanır mısınız ben doğumu şuan hiç düşünmüyorum. Sanırım şuanki doktorumla halihazırda küçük de olsa anestezili bir operasyon geçirdiğim ve onun cerrahisine güvendiğim için böyle bir rahatlık oluştu bende.😂

benim 24 hafta ama 22. Hafta gibi basladi bu baski. Ayakta durdukça is yaptıkça artıyor yatınca azalıyor. Zaten bebek biraz aşağı inince kasıklarım ağrıyor biraz yukarı doğru gidince midem tuhaf oluyor nefesim daralıyor gibi oluyor 🙂 simdiden böyle oluyorum 9. Ayda nasil olurum bilmem🤭 ilk 5 ay cok iyiydi 5 ten sonrasi zorlaştı biraz. 5. Aydan sonra kocalara şutlasak bebeleri ne olurdu😄😄😄
Ben evdeyken anlamadım aslında okul başlayınca baskıyı hissetmeye başladım.Doktor muayene etti rahim ağzı uzunluğun güzel herhangi bir sıkıntı yok rahim baglarından dolayı ağrı olması normal dedi bende ekstra akıntı ve enfeksiyon da var onlarda ağrı yapıyor.

Ay bizde 4 yıl boyunca geri çekilme ile korunduk, amhın düşük olduğunu öğrenince acaba dedim ondan mı hamile kalmadım hiç 😂 kocama dedim daha geri çekilme Yok Ocak ayında, normalde kafamızda nisan mayıstı hamilelik denemeleri, Ocak denememizde de olmuş ama kimyasalla sonuçlanmıştı, sonrası zaten iki-üç ay arası düzensizlik, gene düzene girince şak diye hamile kaldım. Biz de aynı şekilde devam ederiz, kocama güveniyorum, zaten bundan sonra da kolay kolay olmaz herhalde, gelmişim 34 yaşıma, amh yerlerde zaten 😂
Demek ki eşiniz çok dikkatli ya o da vardır 😂 benim her şey çok yüksek ve doktorumun da dediğine göre oldukça doğurganım, bende kalmadım yani öyle düşünün. Olursa da bahtımıza ya, 2. çocuğu asla istemesem belki başka yöntemlere başvururdum ama istiyorum 😂🙆🏼‍♀️

ben ikinci çocugu düşünmüyorum belki erken karar verdim ama o yüzdende garanti önlem gerek🤣 geri çekilmede ikinci çocukta eşime güvenmiyorum ona kalsa 2 3 çocuk istiyor
Asla düşünmüyorsanız tüpleri falan bağlatabilirsiniz, ama insanız fikir değiştirebiliriz her zaman, o yüzden en mantıklısı spiral falan ya bence 😂

Direkt spiral taktırmayı düşünüyorum. Geri çekilme prezervatif gibi yöntemlere asla güvenemem çünkü Allah sağlıkla evladımıza kavuşmayı nasip etsin 2. Çocuk kesinlikle düşünmüyorum. Zaten prezervatif çok kişisel bir konu eşimden yana hiçbir isteğimde sıkıntı olmaz ama ben asla rahat edemiyorum eziyet geliyor 🤦🏽‍♀️ hap da gerçekten yan etkileriyle yoruyor aslında bende çok yan etki yapmamıştı tedavi sürecim olmuştu mecburen kullanmıştım ama yine de tercihim olmaz
Aynı şekilde prezervatif hem erkek hem kadın için çok kötü bence. Yani ben aşırı rahatsız oluyorum ve bende kuruluk yapıyor, tahriş oluyor. Çoook rahatsız oluyorum, eşim normalde istesem takar ama istemiyorum, aksine çıkarmasını istiyorum 🤷🏼‍♀️ doğum kontrol hapı da uzun vadede sıkıyor hemde yan etkilerini bir tarafa, sürekli aynı saatte bir ilacı kullanmak çok ama çok zor

Demek ki eşiniz çok dikkatli ya o da vardır 😂 benim her şey çok yüksek ve doktorumun da dediğine göre oldukça doğurganım, bende kalmadım yani öyle düşünün. Olursa da bahtımıza ya, 2. çocuğu asla istemesem belki başka yöntemlere başvururdum ama istiyorum 😂🙆🏼‍♀️

Ay benim gözümde çok büyüyor valla, ilk çocuk da çok büyüyordu, daha da ertelerdim de belki ama amh yerlerde çıkınca korktum hemen giriştim 😂 eşim dikkatli ya, sağolsun bir kaza yaşamadık.

Ay benim gözümde çok büyüyor valla, ilk çocuk da çok büyüyordu, daha da ertelerdim de belki ama amh yerlerde çıkınca korktum hemen giriştim 😂 eşim dikkatli ya, sağolsun bir kaza yaşamadık.
Evet bana da bir doktor pcos var rahminde yara var çocuğun olmaz falan demişti o yüzden hızlandırmıştık, yoksa daha düşünmüyordum açıkçası. Aynı şekilde benim de gözümde büyüyordu, hala büyüyor bu arada 😂 2. çocukta büyüyor ama kardeşi olsun isterim

Evet bana da bir doktor pcos var rahminde yara var çocuğun olmaz falan demişti o yüzden hızlandırmıştık, yoksa daha düşünmüyordum açıkçası. Aynı şekilde benim de gözümde büyüyordu, hala büyüyor bu arada 😂 2. çocukta büyüyor ama kardeşi olsun isterim

Çocuj konusu öyle ya sürekli ertelemek istiyor insan ben ilk zamanlar 1. Senenin sonuna doğru yaparım diyordum, sonra erteledikçe erteledim 😂 kardeş de ay ne bileyim bu bunu büyüteyim de 😂

Endişelenmeyin, ikisi de birinden daha kolay değil düşününce. Bizim için en doğru, sağlıklı olan neyse onu oluruz inşallah. İnanır mısınız ben doğumu şuan hiç düşünmüyorum. Sanırım şuanki doktorumla halihazırda küçük de olsa anestezili bir operasyon geçirdiğim ve onun cerrahisine güvendiğim için böyle bir rahatlık oluştu bende.😂
Elbette hangisi bizim için sağlıklı ise onun olmasını istiyorum hepimiz için. En kolayı, en doğalı veya en zoru gibi bir durum ne gebelikte ne de doğumda var; her kadının bu süreci kendine özel ilerliyor. Doktorunuzla öncesinde böyle bir deneyiminizin olması çok iyi olmuş sizin açınızdan.

bende prezervatiften aşırı rahatsız oluyorum işkence gibi geliyor bende spiralde karar kıldım yorumlardan sonra bende 2. düşünmüyorum hapta hormonları bozuyormuş yeterince bozuk zaten gerek yok 🥲

Kızlar ya midesinin üstü aşırı ağrıyan var mı bazı günler kramptan yataktan kalkamıyorum acıdan herkes diyor bebekten organlar yer değiştiriyor diye de doktora sormalık bir şey midir sizce bazrn aşırı canım yanıyor çünkü

Kızlar ya midesinin üstü aşırı ağrıyan var mı bazı günler kramptan yataktan kalkamıyorum acıdan herkes diyor bebekten organlar yer değiştiriyor diye de doktora sormalık bir şey midir sizce bazrn aşırı canım yanıyor çünkü
Benimde oluyor bazen özellikle karnım tok olduğunda sol göğsümün altı kaburga tarafım bir sonraki kontrolde soracağım bende çünkü bazen tedirgin ediyor beni

Çocuj konusu öyle ya sürekli ertelemek istiyor insan ben ilk zamanlar 1. Senenin sonuna doğru yaparım diyordum, sonra erteledikçe erteledim 😂 kardeş de ay ne bileyim bu bunu büyüteyim de 😂
Kardeş de düşünürseniz çok zaman koymayın bence araya beraber büyütmek daha iyi oluyor başlarda evet çok zor oluyor ama belirli bir yaştan sonra rahatlıyorsunuz çocuklar arasında yaş farklı olmasa daha iyi anlaşıyorlar birbirlerine arkadaş oluyorlar

Back
X