20haftalık düşük riski 😢

fadimeberk

Bir çocuğumuz olmalı ismi deniz olmalı
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2017
273
125
103
31
Merhabalar bugün şiddetli bel ağrım kasılmalarım sebebiyle acile geldim Dr kasılma bölgesi gördü rahim boyu kısa düşük tehlikesi var dedi alt üst oldum başına gelen varmı ne yapmam lazım darmaduman oldum 😢daha çok küçük

Progestan ve igne verdi mi peki? Cok geçmiş olsun ins saglikla kucağına alırsın yavrunu..

Iyi bir dr a gorunun eger oyle bir tehlike varsa onlemek adina ilac veriyor.

Merhabalar bugün şiddetli bel ağrım kasılmalarım sebebiyle acile geldim Dr kasılma bölgesi gördü rahim boyu kısa düşük tehlikesi var dedi alt üst oldum başına gelen varmı ne yapmam lazım darmaduman oldum 😢daha çok küçük
Rahim boyu kısa olunca serklaj yapılıyor dikiş atması gerekmez mi doktorun başka hastaneye git varsa imkanın dikiş atılmadan nasıl olacak bebek büyüdükçe düşük riski artar o zaman rahim kısa oldugu için

20li haftalarda malesef dışarıdan aldığınız progestanın etkisi çok olmuyor
Benzer şeyleri yaşadım 17li haftalarda.
Kanamam oldu.
4 farklı doktora göründüm. 4ü de farklı şeyler söyledi.
Sana nacizane tavsiyem

1.dinlen.
2.sürekli yatmaya çalış.
3.ayaklarını bedeninin üstünde tutmaya çalış.. Ayak altına yastık vs koyabilirsin.
4.iş yapacaksan asla yarım saatten fazla ayakta durma.
5. Bulaşık bilmem ne için eğilip kalkma.
6.asla ağırlık kaldırma. 1 2 kilo olsa bile.
7.protein ağırlıklı beslen. Mümkünse hergün 2 yumurta 1 dilim peynir 1 bardak süt 1 tabak yoğurt 1 bardak ayran tüket.
8. Taze sebze tüket salata tarzında.
9. Hergün muz ve sade maden suyu tüket.
10. Bol bol ya şafi zikrini çek.
11.kendini iyi hissettirecek şeylerle oyalan. Mesela bebek için alınacaklar listesi yap. Hastane çantası listesi yap. İsim düşün yaz. İnternette tasarım hastane çıkışları araştır.

Bunlar gelip geçicek inşallah
Senin moralin çok önemli.
Bebeğin direk etkileniyor senin duygularından.
Elini karnına koy konuş onunla. Birlikte savaşalım. Beni bırakma yavrum. Ben seni bırakmayacağım de.
Ağızdan çıkan şeyler dua niyetine geçer unutma 🥰

Allah Bol şifalar versin

Rahim boyu kısa olunca serklaj yapılıyor dikiş atması gerekmez mi doktorun başka hastaneye git varsa imkanın dikiş atılmadan nasıl olacak bebek büyüdükçe düşük riski artar o zaman rahim kısa oldugu için
Benim bildiğim de dikiş gerekli ama stres yapma bol sıvı al dinlen dedi bende anlamadım 😢

20. Haftalarda serklaj riskli olduğu için yapmamış olabilir. Daha erken haftalarda yapılır normalde.

Daha önce ikizlerimi 19. Haftalık erken doğumla kaybettim rahim boyu kisaligindan.Sana tavsiyem bol bol dinlen hatta imkanın varsa sürekli istirahat et.
Ve tabi ilgili bir doktora görün, serklaj meselesini de konusabilirsin.

20li haftalarda malesef dışarıdan aldığınız progestanın etkisi çok olmuyor
Benzer şeyleri yaşadım 17li haftalarda.
Kanamam oldu.
4 farklı doktora göründüm. 4ü de farklı şeyler söyledi.
Sana nacizane tavsiyem

1.dinlen.
2.sürekli yatmaya çalış.
3.ayaklarını bedeninin üstünde tutmaya çalış.. Ayak altına yastık vs koyabilirsin.
4.iş yapacaksan asla yarım saatten fazla ayakta durma.
5. Bulaşık bilmem ne için eğilip kalkma.
6.asla ağırlık kaldırma. 1 2 kilo olsa bile.
7.protein ağırlıklı beslen. Mümkünse hergün 2 yumurta 1 dilim peynir 1 bardak süt 1 tabak yoğurt 1 bardak ayran tüket.
8. Taze sebze tüket salata tarzında.
9. Hergün muz ve sade maden suyu tüket.
10. Bol bol ya şafi zikrini çek.
11.kendini iyi hissettirecek şeylerle oyalan. Mesela bebek için alınacaklar listesi yap. Hastane çantası listesi yap. İsim düşün yaz. İnternette tasarım hastane çıkışları araştır.

Bunlar gelip geçicek inşallah
Senin moralin çok önemli.
Bebeğin direk etkileniyor senin duygularından.
Elini karnına koy konuş onunla. Birlikte savaşalım. Beni bırakma yavrum. Ben seni bırakmayacağım de.
Ağızdan çıkan şeyler dua niyetine geçer unutma 🥰

Allah Bol şifalar versin
Allah razı olsun güçlü benim oğlum inşalh atlatacağız 🙏

20. Haftalarda serklaj riskli olduğu için yapmamış olabilir. Daha erken haftalarda yapılır normalde.

Daha önce ikizlerimi 19. Haftalık erken doğumla kaybettim rahim boyu kisaligindan.Sana tavsiyem bol bol dinlen hatta imkanın varsa sürekli istirahat et.
Ve tabi ilgili bir doktora görün, serklaj meselesini de konusabilirsin.
Başka bir Dr daha görüneceğim umarım herşey yoluna girer sağlıkla doğar ilk oğlumu 36haftada doğurmuştum onda da hep erken doğum riskim vardı

Hayır vermedi ağrı için serum verdi sadece neolcak bilmiyorum çok üzgünüm
Riskli gebelik uzmanına git mutlaka yapilcak baska şeyler vardır cnm elinden geleni yap gerisi Allaha kalmis

Geçmiş olsun. Ben bu tarzını yaşamadım ancak bende plasenta previa vardi o da bir düşük tehlikesi. Protestan verdi dr hap ve sürekli yatarak iki ay geçirdim. Afedersiniz tuvaletini yaparken bile ikinma dedi bana, onun için ilaç bile verdi rahat yapabilmem için. Inşallah sağlıkla doğar bebeğimiz ama bu süreç sizin için zor olacak güçlü olmaya çalışın. Psikolojiniz herşeyden önemli.

Benim bildiğim de dikiş gerekli ama stres yapma bol sıvı al dinlen dedi bende anlamadım 😢
Başka doktora git bazıları önemsemiyor sonra olan bebege ve sana oluyor sakın tek doktorun dedigiyle kalma sakın gerekirse özele git dikiş atarlar bugün sorun olmasa riski atlatsan bile rahim boyu kısa demiş ileride yine sıkıntı çıkar bebek büyüdükçe o rahim boyu daha çok kısalacak Allah korusun erken dogum olur falan bizim grupta 25 haftada bunu yaşayan biri oldu bebegini kaybetti erken dogumla sen sakın tek doktora güvenip bekleme ilk fırsatta başka doktora görün rabbim seni de yavrunu da korusun zamanı geldigi zaman sag salim kucagına almayı nasip etsin

Başka bir Dr daha görüneceğim umarım herşey yoluna girer sağlıkla doğar ilk oğlumu 36haftada doğurmuştum onda da hep erken doğum riskim vardı
Genelde erken doğum riski bütün gebeliklerde oluyor bi kere olunca.
Benimde sonrasında 31 haftalık erken dogumum oldu.
Dikkat Etmek lazım önlemini aldıktan sonra gerisini Allaha bırak canım.
İnşallah sağlıkla alırsın kucağına bebeğini😊

Genelde erken doğum riski bütün gebeliklerde oluyor bi kere olunca.
Benimde sonrasında 31 haftalık erken dogumum oldu.
Dikkat Etmek lazım önlemini aldıktan sonra gerisini Allaha bırak canım.
İnşallah sağlıkla alırsın kucağına bebeğini😊
Psikolojik. Olarak çok yıpranıyor insan inşlh aynı ağrıları çekmem benimle kalır oğlum rabbim kimseye evlat acısı vermesin😢🤲🤲Allah razı olsun sizden de

Başka doktora git bazıları önemsemiyor sonra olan bebege ve sana oluyor sakın tek doktorun dedigiyle kalma sakın gerekirse özele git dikiş atarlar bugün sorun olmasa riski atlatsan bile rahim boyu kısa demiş ileride yine sıkıntı çıkar bebek büyüdükçe o rahim boyu daha çok kısalacak Allah korusun erken dogum olur falan bizim grupta 25 haftada bunu yaşayan biri oldu bebegini kaybetti erken dogumla sen sakın tek doktora güvenip bekleme ilk fırsatta başka doktora görün rabbim seni de yavrunu da korusun zamanı geldigi zaman sag salim kucagına almayı nasip etsin
Amin canım Allah razı olsun özele geldim 3gün sonra tekrar gel dedi kendi doktorum yoktu inşlh sağ salim alırım kucağıma tüm annelerimiz sağ salim kavuşsun 🤲🤲🤲

Geçmiş olsun. Ben bu tarzını yaşamadım ancak bende plasenta previa vardi o da bir düşük tehlikesi. Protestan verdi dr hap ve sürekli yatarak iki ay geçirdim. Afedersiniz tuvaletini yaparken bile ikinma dedi bana, onun için ilaç bile verdi rahat yapabilmem için. Inşallah sağlıkla doğar bebeğimiz ama bu süreç sizin için zor olacak güçlü olmaya çalışın. Psikolojiniz herşeyden önemli.
Evet stres sebebi olabilir dedi 9yaşındaki oğlum covid oldu çok üzüldüm ona çok ağladımm stres yok dedi

Çok üzüldüm.
Umarım gebeliginiz sağlıkla tamamlanır.
Ne kadar ilerleseniz kâr..
Umutlu olun.

Back
X