20lik dişlerim ve kanser

sadelik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2012
326
76
123
Samsun
Geçen gün dişçiye gittim sevgili hanımlar universite hastanesine. Ağzımda henüz yüzeye çıkmamış 20lik dişlerim haricinde yine onların daha gerisinde ete gömülü çok küçük iki disim daha olduğu ortaya çıktı.buna fazlalık dişler deniyormus ben
şaşırdım ama onlar şaşırmadı

ameliyatla hepsini alacağız dendi. Benim size danışmak istediğim şey, daha önce bu şekilde dişleri alınan var mi, çok acılı bir işlem mi öncesinde sonrasında? Ve asıl mesele aldırmazsam ilerde kist ve kanser oluşumuna sebep olur dendi :-/
böyle bir durumda kalmış olan duyan bilen bir arkadaş var mi aramızda, ne olur benibir aydinlatsin

kanser değil canım o kist sadece :) yani ben öyle biliyorum
benim bi tane dişimin kökünde kist var yıllardır
dişimi çektirmek istemedigim için duruyor öyle

Işte o kist kansere dönüşebiliyormus doktor deyince afalladm, öyle bir vaka olmuş.
Bana saçma geldi ama doktor dedik sustuk.
O kist canını yakmyor mu

canım benim kuzenim aldırdı aynı şekilde bir iki gün yüzü şiş gezdi sıvı gıdalar yedi ama şuan gayet iyi korkulcak bişi oldugunu sanmıyorum ben ilerdeki zararlarından korkman daha mantıklı bence

Işte o kist kansere dönüşebiliyormus doktor deyince afalladm, öyle bir vaka olmuş.
Bana saçma geldi ama doktor dedik sustuk.
O kist canını yakmyor mu
ona gelene kadar bende daha ne kötü durumlar bi bilsen
onu bunu kafaya taksam gece uyku uyuyamam
Ben yirmilik dişlerimi aldırdım, ben şanslıydım agrım bile olmadı
korkulacak bişey değil

Son düzenleme:
kanser değil canım o kist sadece :) yani ben öyle biliyorum
benim bi tane dişimin kökünde kist var yıllardır
dişimi çektirmek istemedigim için duruyor öyle

ona gelene kadar bende daha ne kötü durumlar bi bilsen
onu bunu kafaya taksam gece uyku uyuyamam
Ben yirmilik dişlerimi aldırdım, ben şanslıydım agrım bile olmadı
korkulacak bişey değil

Ne derdin var bilmiyorum ama Allah kolaylik versin canım ya,bu dişlerin gömülü olması keserek almalari beni korkutan şey

o o! Ben emziren bir anne olarak birkaç gün sivi gıda ile beslenirsem ölürüm herhalde süt kesilecek diye korkudan homiligrtlak yiyen biri olaraktan...

benimde çürüyen bir dişim vardı doktor çekmezsek kist olucak çeneni delicek falan nasıl korkuttu beni var ya bence önemli olduğunu anlamamız için biraz büyütüyolar sende korkma çektirirsin olur biter canım geçmiş olsun

o o! Ben emziren bir anne olarak birkaç gün sivi gıda ile beslenirsem ölürüm herhalde süt kesilecek diye korkudan homiligrtlak yiyen biri olaraktan...

bebegin varsa zor işin tabi biraz daha erteleme şansın varsa erteleyebilirsin dicem ama seninde saglıgın söz konusu

canım merhaba.2ay önce kızımın 20lik dişini aldırdık.uyuşturulduğu için işlem sırasında hiçbirşey duymuyorsun daha sonra biraz ağrı oluyo. 3gün sıvı ve yumuşak gıdalarla beslendi. fakat doktorda çok önemli,çok şükür doktorumuz iyiydi. size tavsiyem iyice araştırın,sonra hiç korkmadan dişinizi aldırın.şimdiden geçmiş olsun.

eşim ameliyatla aldırdı
agrısı sızısı çok olmadı
2 saat sonra az az beslenmeye başladı

Cok gecmis olsun ne gerekiyosa yapın bence.. en dayanılmaz olan sey diş agrısıdır

Ben 20lik dislerimi cektirdim gecen yil.... 1 tanesi gomulu kalmisti...

onun icin genel anestesiyle cekildi....

ameliyattan 4 saat sonra hastanede hafif seyler yedirdiler....
bogaz agrim disinda birsey hissetmedim...
ama gomulu olan yeri kesip aldiklari icin cok kotu sisti ve morarti oldu... Belkide benim hatamdi ameliyattan sonra uyanmayi beklenén salonda buz torbasi verdiler ben fazla yapmadim....
sukur kurtuldum....

Çok teşekkür ederim umarım oyledir.

universite hastanesinden başka secenegim olduğunu sanmıyorum, teşekkür ederim
eşim ameliyatla aldırdı
agrısı sızısı çok olmadı
2 saat sonra az az beslenmeye başladı
Siz şanslı olanlardandiniz bence

Cok gecmis olsun ne gerekiyosa yapın bence.. en dayanılmaz olan sey diş agrısıdır
Teşekkür ederim canım

Genel anestezi mi...benim gömülü en az 3 disim var (

geçmiş olsun...

yirmi yaş dişimi aldırdım. kist vs. yapar diye duymamıştım.

benim şişlik olmadı ama acı oldu... bir kaç günde o acıda geçti... acı geçince çenem bir hafifledi anlatamam..çok rahatladım. ayrıca ikidebir acı veren dişte gitti. diğer dişleri sıkıştırdığı için biraz çarpıklık vardı alt dişlerimde. diş çekilince onlarda rahatladı... düzeldiler...

Canım ilk olarak bana dr.um alma işleminin diş çekme işleminden ekstra fazla acı veren bir işlem olmadığını söyledi.

Benim ağzımda kist var şuanda. Pazartesi detaylı film çekilecek. Şu an olmasam bile geciktirirsem kanser olabileceğini bana da söylediler ki; şu an olup olmadığım bu çektireceğim film ile belli olacak.

Ben çok ihmal ettim. Bence erken teşhis edilmiş başına iş açmadan gerekli işlemlerini yaptır. Bir sürü sorun çıkıyor sonrasında.

Geçmiş olsun.

nasıl yani o çarpıklık bende de var, yan yatmis 20lik mi suçlu.. Benimkiler de düzelir o halde bir ihtimal

Sağol canım, ve üzüldüm hakikaten sana da çok geçmiş olsun, Allah korusun, yasin kaç bilmiyorum çok mu geç kaldın aldırmak için ama ben de 1 2sene ertelemek istiyorum bebekten oturu., inşallah geç kalmam.
Pazartesi sonuçlarını merak ediyorum paylaşırsan sevinirim ve inşallah o dediği olmaz

Nişanlımında dişi çok ağrıyordu dişçiye gitmedi. En son dayanamadı gitti. Diş kökünün altında kist varmış ve çene kemiğini inceltmiş. Önce 20lik dişlerini çektiler. Sonra kistin üstündeki dişi en sonda kisti aldılar. Bana hiçbir şey hissetmedim dedi. Uyuşturuyorlar zaten. Sonra o kisti patolojiye gönderdiler. Çok şükür temiz çıktı.
Bende dişçiden çok korkarım geçenlerde dişimi çektirdim acı falan hissetmedim tabi ama şimdi yine dişçiye gidecek olsam yine korkarım. Neden bende bilmiyorum:26:

korkulcak birşey yok ben 2 tanesini aldırdım şimdi bir tane var onuda aldırıcam çok güzel uyuşturuyorlar toplam 1 saat kadar sürüyor dişi alıp dikiş atıp gönderiyorlar seni ilaçlarını al 3 gün sıvı ve lapa beslen sonra normale döneceksin bende hiç ağrı olmadı

üstçene 20 lik dişimin birtanesinden çok çektim.Aldırdım.Diğer 4 ü gömülü.aldırmadım.ağrım olursa aldırırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…