21-22 yaş üniverste okumak için geç mi?

Canım hiçte geç değil ben bu sene mezun oldum ve sınıfımda 50 yaşında bi amca 40 lı yaşlarında da bi abla vardı
Sen okumak istiyorsan sakın vazgeçme canım :92:

kızlar 20 yaşına bastım maalesef lise 4yıldı ben liseye başladığımda bir senede salaklığımdan sınıfta kalmıştım 5 yıl ilk senede kazanamadım ve bu senede geçirdiğim bi hastalık nedeniyle sınavlara giremedim bu sene hazırlanıcam biyandanda çalışıp para biirkitirmem gerek çünkü babam destek vermiyor okumamı istemiyor ve herkes geç kalmışsın diyor lütfen doğruyu söyleyin 20-21-22 geç bi yaş mı üniverste okumak için ?

Ailenin bu konularda destek vermemesi cok ucuzu gercekten.
Benimkilerde vermedi ve ben devam edemedim, suandada onlari cok sucluyorum ve aramizdada
bir sogukluk vardir bu konu yuzunden. Suan yasim 28. 2,5 yasindada bir kizim var okuma birseyler ogrenme istegi
icimden gitmedi ben suan Korece ogreniyorum ve gelecek yil nasip olursa burda bir universiteye kayit yaptirmak
istiyorum. yasim o zaman 29 olucak. Keske daha once olsaydi ama iste nasip
Yani yasa cok takma derim. Madem calisip parada biriktiriceksin tutumlu olmanda lazim 1yil hem calis hem dersaneye gidersin. gerci dersanelerde almis basini gitmis 4-5 milyardan basliyor.
ama aylik taksitlerle odersin. Allah yardimcin olsun canim

bu arada bazi mesajlarda hobi olarak okuyanlarda var demissin . onlari bilemeyiz ama ben meslegimde calismak istiyorum. benim mezun olamama daha 5 yil var yani 33 yasinda olucam:) insallah:) vede 33 yas bene cokta gec degil

Son düzenleme:
canım benim tanıdıgım 25 yasında gırdı unv ye 30 una gelmıstı bıtırdıgınde
kpss falan derken sımdı atandı cok mutlu
en basta okumadım dıye cok uzulmustu ama sonradan vazgecmeyıp denemıstı
ıyıkı de denemıs
okumanın yası yokturr
helee ki sen cok kücüksün daha yaşın ne ki

21 yaşındayım 22 olucam 2senedir dondurdum bu sene gidicem tatlım yıpratma kendini bende senin gibi düşünyodum dondurmasaydım 3ncü sınıfta olucaktım. 2009da kazandım şuan 21 yaşındayım hala başlamadım benide düşün:97:

kızlar 20 yaşına bastım maalesef lise 4yıldı ben liseye başladığımda bir senede salaklığımdan sınıfta kalmıştım 5 yıl ilk senede kazanamadım ve bu senede geçirdiğim bi hastalık nedeniyle sınavlara giremedim bu sene hazırlanıcam biyandanda çalışıp para biirkitirmem gerek çünkü babam destek vermiyor okumamı istemiyor ve herkes geç kalmışsın diyor lütfen doğruyu söyleyin 20-21-22 geç bi yaş mı üniverste okumak için ?

gec mi?
sana gec kalmissin diyen kafasizlar halt etmis...
sacmalamislar yani 22 yasinda bir insan daha gencecik oluyor...
sanki 35 yasina gelmissin gibi gec kalinmis demesi cok komik...
yurt disini bir gorsen...
benim yasadigim ulkede bu yazdigin yaslar tam universiteye gitme zamani, hem buradaki okullarin ucretleri cok yuksek oldugu icin biraz calisip para biriktirip belli bir yastan sonra okula gidenler de var...
mesela ayni isyerinde stajyer olarak calistigim diger stajyer ogrenci 26 yasinda ve universite 2. sinifta henuz...
bu yaslar universite okumak icin cok cok normal, sakin gec diyenlerin lafina kanip egitiminden vazgecme...
ben 23 yasindayim seneye okulumdan mezun olucam insallah ama bir okula daha gitmeyi dusunuyorum 2-3 yil daha, ayni zamanda calismak ta istiyorum...bu arada evliyim...
benim okulumda cocugu olup ya da evli olup okuyan gencler ya da koca koca adamlar kadinlar var, kimse de yadirgamiyor egitim sonucta...
gorumcem de 27 yasinda mesela ama hala okula gidiyor...Turkiye'deki okulunu birakip su an yasadigimiz ulkede bir okula baslamisti, bitirdi, su an da baska bir okula daha girdi hala egitimine devam ediyor calisarak...o da evli...
istiyorsan yapamayacagin hic bir sey yok ve asla gec kalmis degilsin korpecik cocuk sayilirsin daha...

Son düzenleme:
Hiç geç değil.
Hem lisede,hem üniversitede hazırlık okuyanlar var.Onlarla aynı yaşta olacaksın.

Ayrıca bu sene,aftan yararlanıp geri dönen,çok sayıda "büyük" öğrenci olacak.

Ben ünide hazırlık da okudum...
Şuan 22 yaşındayım ve 2. sınıfa yeni geçtim...
Neden geç olsun...

hemşire olabilmek için üniversitede okuyan iki kızı olup kendiside ""50 yaşında"" üniversite arkadaşım vardı mezun olduğumda..sence 22 çokmu geç?????????

okumak için hiç bir yaş geç değildir:34:

Unutmuşum yazmayı, dün de geç değil demiştim ama...
Ben 4 yıl resim okudum bitti, ama tahmin edersiniz ki bu diploma maalesef hiç bir işime yaramıyor, resmin 4. senesinin sonunda tekrar sınava girdim. Şimdi yaşım 22, daha ilk sene bitti. Belki dersin ki ama senin ikinci okulunmuş, ama ilk diplomam bir işe yaramadığı için ben de geçen sene sıfırdan başlamış oldum. Geç mi kaldım demiyorum. Yaklaşık 30 yıl veya işte emekli olana kadar asgari ücretle çalışıp elalemin ağız kokusunu çekmektense, geç mi şu mu bu mu diye düşünmeden saygın bir mesleğe kavuşmak için, çalışma hayatımın 3 yılı da 5 yılı da olsa rahat geçsin diye başladım okula, kaldı ki o çalışma hayatının henüz 10da biri bile bitmedi, daha önümde çook yıllar var allahtan bir kaza bela gelmezse. Üstelik ben evliyim.
Sanata düşkünüm, bu bitince esnek çalışma saatli bir işim olursa girer bir de bunun üstüne 4 yıl daha heykel bölümünde okurum.
Bir de dipnot: Sınıfımda 34 yaşında bir abimiz var. O da düşünerek gelmiş acaba uyum sağlayamaz mıyım falan diye ama geyik gırgır şamata baya güzel eğleniyoruz hep birlikte, 17-34 yaş arası her yaştan her kesimden insan var

Bn bitirdiğim zaman 22yaşında olacağım inşllh ama okul uzarsa yada başka bir şey sen erken girenlerle eşitlenirsin . Bnim şu an 21 yaşında olan 2.sınıfa geçen sınıf arkadaşlarım var . Aynı zamanda 84'lü olup ilk girişnde kazanıp okulu hala bitirememiş olanlar da:(

bende 22 yaşında üniversiteye girdim.. yaşı bu kadar sorun etme.. ilk başlarda bende kuruntu yapıyordum benden küçüklerle nasıl anlaşacağım falan diye.. ama orda yaşın bir önemi olmuyor herkesle aynı yaş gibisin sanki.. bu arada benden kaç yaş büyükler bile vardı.. 32 yaşında olan turizm okuyan ve ondan daha da büyük birçok öğrenci arkadaşlar gördüm.. bunşarı sorun etmeye kafaya takmaya bile değmez

bende birkaç gün sonra 25ime giricem.lisede hazırlık okudum.ünv.ye 3. girişimde 2 yıllık bir bölüm yazdım ve bitirdim.sonra dikey geçişle mühendislik okumaya karar verdim.asgari ücretle bir yerde çalışmaktansa bitirdiğimde beni daha rahat ettirecek ve saygın bir işim olsun istedim. 1.5 sene sonra okul bitecek inş.yaşımı öğrenince garip tepki verenlerin dışında bir sorunum yok:)

bence hiç geç değil
boşta olup kocanın eline para diye bakıcağına kendi ayakların üstünde dur gerektiğinde resti çekersin :61:
50 yaşında okuyup profesör olanlar var ya :1:
geçen sene bizim bi' öğretmenimiz de tıp kazandı
bi' diğeri de hukuk adam doymuyo okuyup, kazanıp duruyo :1:

Yasiyorsan nefes aliyorsan yeter yasi bir kenara birak 60 yasinda mezun olan insanlar var.Halt etmis gec kaldin diyenler kaldi ki 21 22 yasmi? taze beyin hayatinin baharina bile yaklasmamissin en guzel en verimli yaslar kimseye bakma hem simdi secimlerinde daha basarili olucaksin sen iste yeter gerisi bos umarim cok basarili olursun mezuniyet haberlerini okuruz

21 yaşındayım 2. sınıfa geçtim. Hiç problem değil yeter ki azimle çalış ;)

şu an 28 yaşındayım.ve gelecek sene için üniversiteye hazırlanıyorum.hukuk okuyacağım inşallah.ayrıca evliyim ve bir tane de kızım var.yedi senedir de türkçe öğretmeniyim.hayatta hiç bir şey için geç değil.yeterki iste.mesela ben çok istiyorum...

Ben OSSye 4 kere girdim, dorduncude kazandim. 21 yasinda kazandim yani, 3 sene once de mezun oldum, mimarim...Hic birsey icin gec degildir. 40 yasinda diploma alanlar var. Birde okulu 3-4 sene uzatip, okula benden once basladigi halde benden sonra mezun olan arkadaslarim vardi.

erken yaşlarda okul bitirmek maharet değil kiii...önemli olan kendini geliştirip iş bulabilmek..o yüzden yaşının önemi yok şuannn...

bende 20 yaşında başladım üniwersiteye şimdi 23 yaşındayım 3.sınıf bitti. işin açıkcası sınıfın yaş ortalaması belli oluo yani benden 1 2 yaş küçükler ama büyüklerde war :) yani biz ne küçük nede büyük oluyoruz ortadayız :):54:

Back
X