- Konu Sahibi perakedisi
-
En onmli ismine donp bakmasi goz temasi otizm oldgna inanmyrm bnm oglmda yeni yeni isart parmgn kullaniyo. Evet beyn filmleri cekilyoMakinaya mi sokuyo adiyla seslenince bakiyo opulmeyi seviyo sarilmayi da seviyo isaret parmagi sikinti agzinda bi ton lafi var
Oglum 27 aylik suan 1haziran2013 dogumlu.peki yuksek sese tepki veriyomu kulagn kspatmak bagrmak.cocugunzda sallanma huyu varmiPeki sizin oglunuz simdi kac aylik goz temasi sonra duzeldi ama tvyi kapatip ilgilendikten sonra iylesti
Onu her cocuk yapar bnce icini ferah tut hic zannetmyrm bi sorl oldgna otizm olan bi tanidgm var buyume evresini gordm onlr cok net belli oluyolar hemn dikkt cekici tuhf davranslr oluyo sicak seylerdn korkuyomu caydanliktan fln korkar dimi ole sofra cay bardklrini korkusz devrme fln yspmyo dimiSoyle soyleyim elektrikli supurgeye bayilir oda supurmek ister hatta kulagini falan kapatmaz sallanmaz bazen bici bici bici diye diye kendi atrafinda az bi doner oyin yapar kisa sureli oyle sallanmaz
Hayir o konusmadg icin ifade dili anltmya calisiyo komutlarini anlyo dimo gel deyince gelme topu ver falanBide bi kac gundur dikkat ettim hhayir der gibi kafasini salliyo bazen buda mi sikinti acaba
Ah ben bu erkek bebeklerini diyesim geliyor bazen. Benim oğlum da 18 aylik anlamli sadece dede ve anne diyor yasitlarina bakiyorum arkadas anne hadi vs bir cok kelime soyluyor topu getir diyorum getiriyor. Ver diyorum veriyor gel diyorum geliyor elimden tut diyorum elimi gostermeden hemen elimden tutuyor. Ama hala konusmuyor. Boyu ve kilosu cok iyi oldugu icin cevremde herkes buyuk saniyor nasil konusmaz diyorlar. Bende bayaaa yiprattim kendimi. Ne zaman konusacak bilmiyorum. Kitap oku diyorsunuzda cocuk kitabi gorur gormez sayfa ceviriyor. Napcam bilmiyorum bebek buyutmek ne zor seymis diyorum bazen ahh ahh. Yada bilmiyorum bebegi 18 aylik olupta konusmayan varmi yada bu aylarda normal mi bu kadar konusmamasi. Fikriniz varsa soyleyebilirmisiniz. Diyorum ya 18 ayliklar genelde hep konusuyor yada bizimkinde sorun var anliyamiyorummerhaba... 21 aylık oğlum üç haftadır parmağıyla işeret etmeye başladı 2 haftadır anne diyor ve 3-4 gündür de mama cuu (su) demeye başladı. kızlar bir akıl verin çok endişelenip işitme testi yaptırdım odyoloğa götürdüm.. onun haricinde 3 doktora götürdüm gecikme olduğu söylendi takip edilecekmiş. al ver at getir komutlarını çoğunlukla anlıyor ve algılıyor. göz teması çok güzel iletişimi iyi sizin bebekleriniz ne zaman konuştu? ya da yaşıt olanlar varsa hangi kelimeleri söylüyorlar? bizim gibi olan var mı?
Benim alt kattaki komşum 26 aylık ve çoğu şeye anne diyo kullandığı kelimeler anne baba abi abla bu kadar aslında normal bir durum fazlaca konuşun oğlunuza ve kelimeleri düzgün telaffuz edin o cuu diyorsa siz su deyinumarım öyledir ve sorun yoktur.. babasına ve başkalarına da anne diyor bazen, ayrana meyve suyuna da cuu diyor
Canim benim ogğlum da ayni boyle bide susun biz 3 yaşimizi doldurduk 8 nisnda ve benim oglum 2 aydir rahatiz konuşmasından artik kendikendine fikirler bile üretiyor seni srviyorum anne baba biz 3 kelime öğretmeye çalisirken o 4 dü çikariyor izin aliyor tesekur ediyor saskinlik kizlar telas etmeyin inan8n cevremde herkez artik oglumun lal oldugunu bile sooyleyenler oldu bastan da esimin bir aile büyüğü bile dalga geçti gecen ay amcamın düğünü vardi onlari ugurlarken bay bay görüşürüz diyince ağzı acik kaldi vay bu konuşuyor ben hic sesimi etmedim oglum konusmasiyla tum o sacma dedikodulari onlara yanilttiAh ben bu erkek bebeklerini diyesim geliyor bazen. Benim oğlum da 18 aylik anlamli sadece dede ve anne diyor yasitlarina bakiyorum arkadas anne hadi vs bir cok kelime soyluyor topu getir diyorum getiriyor. Ver diyorum veriyor gel diyorum geliyor elimden tut diyorum elimi gostermeden hemen elimden tutuyor. Ama hala konusmuyor. Boyu ve kilosu cok iyi oldugu icin cevremde herkes buyuk saniyor nasil konusmaz diyorlar. Bende bayaaa yiprattim kendimi. Ne zaman konusacak bilmiyorum. Kitap oku diyorsunuzda cocuk kitabi gorur gormez sayfa ceviriyor. Napcam bilmiyorum bebek buyutmek ne zor seymis diyorum bazen ahh ahh. Yada bilmiyorum bebegi 18 aylik olupta konusmayan varmi yada bu aylarda normal mi bu kadar konusmamasi. Fikriniz varsa soyleyebilirmisiniz. Diyorum ya 18 ayliklar genelde hep konusuyor yada bizimkinde sorun var anliyamiyorum
kızım tam 18 aylık , yaklasık 20 kelıme soyluyor ve her gun yenı kelımeler ogrenıyor, telaffuz her daım dogru olmayabılıyor ama ne demek ıstedıgı anlasılıyor.Ah ben bu erkek bebeklerini diyesim geliyor bazen. Benim oğlum da 18 aylik anlamli sadece dede ve anne diyor yasitlarina bakiyorum arkadas anne hadi vs bir cok kelime soyluyor topu getir diyorum getiriyor. Ver diyorum veriyor gel diyorum geliyor elimden tut diyorum elimi gostermeden hemen elimden tutuyor. Ama hala konusmuyor. Boyu ve kilosu cok iyi oldugu icin cevremde herkes buyuk saniyor nasil konusmaz diyorlar. Bende bayaaa yiprattim kendimi. Ne zaman konusacak bilmiyorum. Kitap oku diyorsunuzda cocuk kitabi gorur gormez sayfa ceviriyor. Napcam bilmiyorum bebek buyutmek ne zor seymis diyorum bazen ahh ahh. Yada bilmiyorum bebegi 18 aylik olupta konusmayan varmi yada bu aylarda normal mi bu kadar konusmamasi. Fikriniz varsa soyleyebilirmisiniz. Diyorum ya 18 ayliklar genelde hep konusuyor yada bizimkinde sorun var anliyamiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?