21.haftada bebeğin hareketlerini hissetmek...

gokcek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2008
1.291
1
0
İstanbul
Selam bayanlar, ben 21. haftamdayım. İlk gebeliğim. Bebeğin hareketlerini hissetmekde zorlanıyorum, ultrasonda kıpır kıpır. dr. nasıl hissetmiyorsun dedi. :) ben arada bir çok az bir seyirme hissediyorum, bazen bir gün hiç yok gibi.. siz ne zaman hissettiniz, moralim bozuldu. konuşalım açılalım :)

canım benim de 19. haftada başladı ama şiddeti yavaş yavaş arttı bazen de tekmeler cılızlaşabiliyor doktor bi sorun yok dediyse panik olma . dün de ben çok tedirgin oldum normalde bebekler hissedilir derecede tekme atarken azaldı. doktora gitmeme daha zaman vardı ben de sağlık ocağına gittim kalp atışlarını dinlettiler normal dediler sen yorgunsan ondan da olurmuş ben yorgun değildim ama kendimi çok yorgun hissediyodum onlar da aynı psikolojideymiş yani

ay ne bileyim nerde okusam duysam 20. haftadan sonra hissedilir yazıyor. benimde canım sıkıldı, elimi koyuyorum uzanıp bekliyorum resmen. arada olur gibi oluyor ama heralde ilk ya ben ismini tam koyamıyorum belkide:) hayırlısı bakalım.d etaylı ult. a gireceğim haftaya, o zamana kadar inş. hissedilir iyice.

canım benım güzel konu açmıssın benım erken basladı hisetmem 18 haftamdayım cok oluyor ama doktorumunda dedığı gıbı bunun karın dışkısı dedıklerı yanı iç karınla alakalı bişy yoksa aklınıza kötu bişy gelmesın ben bır cok yerde okudum bunu bende su haftaya kadar sadece karın gurultusu gıbı oluyordu bu haftalarda 17 18 haftada bıraz belırgın olmaya basladı ama kesınlıkle bır tekme gıbı dıyemem istatistlıklere görede 22 inci haftada hıssetmeye baslayan oluyormus kötu seyler getırmeyın aklınıza artık beyın gelısımlerı yerınde bebişlerımızde üzülmesın :)

bencede aklına kotu bır sey getirme, sonucta herkesin vucut yapısı farklı, bende 18.19 haftalarda cok hafif boyle pıt pıtlar hissettim, oyle içinde oynaması falan 25. haftalardan sonra hissediliyor net olarak.. sende sımdı hafıf hafıf vuruyordur arada.. bırde ben cıkolata yıyıp sırt ustu yatardım hissetmek icin cunku daha cok erken bır donemde oldugun icin gun icinde sen fark edemiyor olabilirsin onun hareketlerini.. eger uzanıp ona kulak verirsen pıtpıtlar sana annesı.. bu arada ben 37. haftadayım, o sevimli vuruslar yerini acı veren tekmelere bırakıcak bence sımdı tadını cıkar :)))

canım bence hiç canını sıkma herkesin farklı oluyor kimisi erken kimisi gec hissediyor ben 26. haftamda hissetim cok moralim bozuluyodu niye hissetmiyorum diye en sonunda hissettim rahatladım sende bekle hissedeceksin ama moralini hep yüksek tut

ılk bebekte gerçekten zor anlamak bebişin hareketlerini. O nedenle geç hissetmek normal. Kısmet olurda ikinciyi yaparsanız işte o zaman çooooook erken hissediyosunuz. Çok güzel bir duygu. Allah herkese en kısa zamanda yaşatsın inşallah

bende 21 haftalık sayılırım.ama 16.haftamdan beri pıtpıtları hissediyorum.bu benim ilk gebeliğim olduğu halde.ama herzaman kıpırdamıyor.doktorumda bana günde onlarca kez tekme atar ama sen sadece bir kaçını hissedersin demişti.öylede oluyor.günde 2 sefer ancak hissedebiliyorum.bazen hiçbirşey hissetmediğim zaman hemen sağlık ocağına gidiyorum kalp atışlarını dinlemek için.bu beni rahatlatıyor.canını sıkma er geç hissedeceksin.kedi003 ün dediği gibi şimdiki pıtpıtlar acı veren vuruşlara bırakacak kendini..

Kızlar bebeğin hareketlerini hissetmede amniyos sıvısının çok iyi düzeyde olması gerekiyormuş. Eğer azsa bebişler fazla hareket edemiyormuş ama bolsa çok rahat tekmeler atabiliyomuş ve buda hareketlerini daha erken ve güçlü hissetmemizi sağlıyormuş

benimde iilk gebeligim herkezin degişiyo bende17- 18 ci haftalarda hafif hisetmeye başladım pıtpıt 24 hafta dayım ama şimdi aynı yere defalarca vuruyo karnımı açıp baktıgımdada görüyorum sende bi kaç haftaya başlarsın hisetmeye bazı bebekler çok hareketli olur bazılarıda fazla hareketli olmazmış bu bebeginlede alakalı olabilir uslu bi bebiş belliki ultrasyonda bebişinin hareketlerini görüyosan endişelenme ama annelik öyle bişeymişki insan hep endişeleniyo sürekli tedirgin oluyo anemi artık çok iyi anlıyorum

sağol canım inşallah bende net şekilde hissedeceğim az kaldı
karnımda aşırı çıkmadı zaten belkide iç karnım geniş.

dr.umda öyle söyledi bugünleri arayacaksın diye:) olsun yinede hissetmek güzel.. senin az kalmış hayırlısı olsun canım

sende benim gibiydin yanii:) içim rahatladı sağolun hepiniz. 21 hafta bitiyo bu hafta. kısmetse en yakın zamanda hissedilir. çikolata yiyip denedim pıt pıt oldu azcık sanki:)

ben ilk 17 haftalıkken hissetim.bi daha da hiç durmak bilmedi.kaydirigubbakcemile3

ama kişiden kişiye değişir bu hissetme olayı.

bende 21. haftadayım bende yeni yeni hissetmeye başladım ama öyle günü günü tutmuyo tabiki her dakika kıpır kıpır değil kafasına göre takılıyo :))

ben 14 haftada hissettim belirgin net bi sekilde daha oncede hareketlenmeler oluyor(kipirdamalar ucusmalar falan)ben genelde onu gaza bagliyordum ama 14ncu haftamda saglam bir tekmesini hissedince kensinlikle gaz olmadigini anladim..simdi bazen cok hareketli bazense cok sakin ard arda gelen hareketler hissediyorum..
Rabbim kucagimiza almayi nasip etsin,kolay dogumlar nasip etsin insallah..Allah olmayanlari da sevindirsin..amin deyin kizlar..

amiiiin inşallahhhh

18+5 im. karnın tam olarak neresinde hissediyoruz? göbeğin altında mı? bebek başı yukardamı duruyo yoksa yatar vaziyette mi? ben hep sol tarafımda bi dolgunluk hissediyorum. benimki hep solda mı suruyo acaba?

Ben şu an 19 haftalık hamileyim geçen haftadan itibaren hissetmeye başladım.Hatta hissettiğimde eşimin elini tekmelediği yere koyup bastırınca o bile hissediyor.Geçen hafta dr kontrolümde vardı benimki çok yaramazmış,hareketliymiş.Off gözümün önünden gitmiyor görüntüsü çok güzel bir duygu annelik.ınşallah sağlıklı bi şekilde doğumda biterde kucağımıza alırız bebişlerimizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…