21.haftada bebeğin hareketlerini hissetmek...

Bu benim ilk mesajım ve ben de duygularımı sizinle paylaşmak istiyorum.
ılk hamileliğim ve 19. haftamdayım, çok hareketli bir oğlum var :) Genelde baloncuk patlaması gibi şeyler hissediyorum.Geçen haftalarda gaz ve bağırsak hareketlerinden ayırdedemiyordum ama şimdi çok rahat anlıyorum :)
Özellikle araba kullanırken ve ben çalan müziğe eşik ederken onun da ritme uyum sağladığını hissediyorum.

Daha bu cuma arabada giderken onun ritmik bir şekilde göbek deliğimin sol altına doğru sırasıyla bir kaç baloncuğu patlatıyormuş gibi kıpırtılarını hissedince yavaşlayıp kenara çektim Ve o devam edince kendi kendime gülmeye başladım Keşke yanımda bu neşemi paylaşabileceğim biri daha olsaydı dedim, ama sonradan farkettim ki ben zaten yanlız değilim artık :))

doktorun saçmalamış.asistan falanmıydı acaba daha ?:umursamaz:

benim kızımda ultrasonda hiç durmuyodu ama ben 22 haftaya kadar hiç bişey hissetmedim.22 haftadan sonra cok minik bi seyirme gibi basladı ilk zamanlar günde 1 sefer hissediyodum sonra masallah hiç durmadı. doktor da zaten 21- 22 haftadan itibaren baslarsın dedi böyle seylere bozma moralini

ne güzel bir duygu değil mi:) çok güzel ifade etmişsin hissettiklerini. evet artık yalnız değiliz. hatta artık öyle anlar geliyor ki sanki daha önce orda bi boşluk yokmuş hep o varmış gibi. sabırsızlıkla özlemle deli gibi bekliyorum canım oğlumu allahım olmayan herkese nasip etsin inşallah :Saruboceq:

kıslar bebek çok hareketli oluyor ama kasları yeterince kuvvetleleninceye kadar biz pek hissetmyoruz. 20. haftadan önce sadece göz seyrimesi gibi bişeyler hissedebiliyordum onda da bağırsak hareketimi bebekten mi kaynaklanıyor anlayamıyordum :) ama 20. haftadan sonra maşallah patır patır tekmeliyor annesini hele şimdi karnımın inip kalktığını dışardan eşim bile farkedebiliyor ))) sıpa oğlum benim kaydirigubbakcemile3 çok acele etmeyin kızlar 21. hafta gibi çok rahat hissetmeye başlarsınız :) bu günlerde gece uykudan uyandırıyor yada hiç uyutmuyor sanırım gece acıkıyor acıkıncada başlıyor tekmelemeye biraz bekliyorum sakinleşmeyince kalkıp yarım bardak falan süt içiyorum bizimkinin pek hoşuna gidiyor yeniden uykuya dalıyor :))) ama tabi annesinin uykusunu açıyor o arada kaydirigubbakcemile3

ben suan 21 haftalık hamıleyım ben 13 haftamda arkadasın yukarıda söyledığı gıbı kelebek kıpırtıları ıle basladı 16 ve 17 haftamda netlestı suan masallah net olarak hıssedıyorum ama anlamıyorum benım doktorumda baska doktorlarada sordum bunun hıssetmemenın kötu bır nedenı yok yanı hıssetmeyenler nıye bu kadar uzulup bır hastalığa bağlıyo anlamıyorum

Bende 21.haftaya kadar pek bişey hissetmiyordum ama gerçektende o haftadan sonra öle pıt pıt da değil baya baya bi tepiklenme şeklinde hissediyorum artık oğluşumun tepiklerini :)))) hiiççç merak etmeyin 21-22.haftalar kendini hissettirir bebişiniz..

Ben minişimin hareketlerini baloncuklar patlıyor gibi hissediyordum 10 gündür ama bu gün bambaşka bir şey oldu :)
Öğlen yemeği için çorba yapmıştım,(söylemesi ayıp) bir gün önce haşladığım sebzenin artan suyundan. O da pek bir limonluymuş, ekşi oldu, tadını bastırsın diye nane, karabiler doldurdum çorbaya
Normalde hiç sevmem ama denemek için biraz da acı kırmızı biber ekledim, o bile yaktı ama sonuşta aç olunca yedim :) Neyse sonra bir bardak suyumu aldım ve bilgisayarın başına geldim ki benim miniş ya acı çorbanın etkisiyle ya da artık güçleniyor mu bilmem öyle bir dalgalandırdı ki göbeğimin altını. Elimle bile dalgalanmayı hissettim.
Aslında neşelendiğime bakmayıni acının bir zararı olmuş mudur diye de düşünmüyor değilim :/ Çok az koymuştum halbuki... ama sanırım onun ilk deneyimi oldu bu :a015:

25-4 oldum bugün..
hala pıt pıt ve seyirme çok nadir arada bi..
ah ahh bende istiyorum hareketlerini güçlü güçlü hissetmek :)

ben 25-4 üm ama gece uyurken hiiiiç tık yok
herkes dışardan gözükür bile diyor ama benimki ters duruyo ondanmı acaba az hissetmerm bilmiyorum ki

hissetmiyor olsan ancak o zaman anlardın , hastalığ bağlayanları bilmiyorum

25-4 oldum bugün..
hala pıt pıt ve seyirme çok nadir arada bi..
ah ahh bende istiyorum hareketlerini güçlü güçlü hissetmek :)

Çok özür dileyerek soracağım canım ama kilolu musun? Çünkü bu hareketlerin hissedilmesi kilolu ve zayıf bayanlarda değişebiliyor. Hatta bazılarının rahmi içe doğru genişleyebiliyor, bu da hissetmeyi daha çok hızlandırıyormuş. Dilerim kırıcı bir soru değildir.:/

opuyorumnanaktan
yok canım yaa ne kilosu. sadece göbeğin çıktı diyo herkes.. bende çok okudum, kilolu olanlar biraz daha az hissedermiş. neyse artık kafama takmıcam ne yapayım.
ama dr. en son şey demişti. artık 30.haftalarda falan hareketlerini say hissetmezsen yada azlaşırsa gel diyeceğim nst dede bakıyorlar ya. son ay hep hareketler iyilik halini gösteriyor. ben böyle devam ederse nolur diye düşünüyorum:) saatte 10 hareketse mesela, ben günde bile 2-3 kez hissediyorum:)

:) Hissediyorsan üzülme canım.
Benimle beraber geçen gün doktoru bekleyen bir bayan vardı. Onun 30. haftasıymış ve o da başkalarına göre daha geç ve az hissettiği bunun nedeninin de iç karının esnekliğinin az olması ve bebeğin konumunu değiştirmeyi çok sevmediğinden olduğunu söylemiş doktor. Amniyon sıvısının yoğunluğu da bebek hareketlerini hissetmede etkiliymiş.

Sorunsuz dertsiz alırsın miniğini kollarına eminim :)

inşallah canım hepimiz... aminn..

bende simdi 21 haftaligim 15 haftalikken ilk hareketini hissettim ama cok ilerlemedi bu benim ikinci hamileligim ilkinde cok fazlaydi ve güclüydü hareketler bende korkuyorum acaba bir sorun mu var diye?benimde ayakta yada otururken hic hissetmiyorum anca yatarsam oda günde 2 yada 3 kez.insallah hersey yolundadir...

Bende 18. haftada hissetmeye başladım şuan 25 haftalık ve 2 gündür öldürüo benii bi saga bi sola ama bence sıkma canını normal bişi sessiz sakin bebegin

21+2 deyim 18. haftadan beri hissediyorum kızımın pıt pıtlarını :kedi:
bu son iki üç gündür daha hareketli prensesim allahıma şükür kaydirigubbakcemile2
annesi yesin onun minik tekmelerini baloncuklar patlatıyor içerde zıpır kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…