- 12 Ocak 2021
- 4.887
- 20.400
- 258
- 30
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Üniversite dediğin sadece diploma değil çünkü. Kendi başının çaresine bakmayı öğreniyorsun, çeşit çeşit insan tanıyorsun, ayakta durma tecrübesi öğreniyorsun. Seçeneklerin oluyor, hatalar yapıp bedelini ödüyorsun veya ders çıkarıyorsun. Arkadaş çevren oluyor, değişik görüşleri fikirleri görüyorsun. Paran yetişmeyince aç kalmamak için çareler arıyorsun geçici işlerde çalışıyorsun. Sadece akademik okul değil hayat okulu aynı zamanda.Evet şu algıda nefret ediyorum üni okumayan herkes mutsuz olacakmış gibi ne iyi bir anne ne iyi bir evlilik ne iyi bir sosyal ortamı olmayacakmış gibi
Teoride %1000 haklısınız, pratikte siz bu gibi ortamda yetişmediğiniz için (ŞÜKÜRLER OLSUN!) kurban psikolojisinin ne kadar derine işemiş olduğunu anlamanız mümkün değil. Ben bu hâlimizin şuuruna ve ne kadar yaygın olduğunu idrâk edince 2-3 ay uykusuz kaldım, uyuduğumda da diş gıcırdatır oldumkadınların kurtuluşu sürekli birilerinde araması beni çok sinirlendiriyor. aile evinde huzursuz diye kocaya gider, kocadan huzursuz olunca da başkasına gider.
ama farkında değil ki kendinden başka kimseye zarar vermiyor. bu kızcağız evden ayrılmak için 21 yasında kıza görücü gelen zihniyetten ziyada eğitimine ağırlık verip kendine güvenen bir kadın olsa geleceğini kurtaracak.
ama yok baba evinden çıkayım, ömrümi bir başka erkeğin merhametine bırakayım…
bugün adam oku diyor. yarın nikah olduktan sonra yok ev işi aksıyor, yok çevren genişliyor diye kısıtlayabilir de. o zaman neresi olacak kaçış yeri Allah bilir.
baba evinden kurtulmak için evlenen herkes baba evini mumla arar. evlenmenin motivasyonu asla bu olmamalı.
ondan sonra görüyoruz işte sabah programlarında ülkenin halini. sinir oluyorum gercekten. korunması gereken aciz bir seymiş gibi görüyorlar kendilerini.
siz kendi hakkınız için ayak diretemiyor, kendi sınırlarınızı koruyamıyorsanız hiçbir erkek sizin için bunu yapamaz. ancak bu zayıflığınızı kullanır. siz de “ehe seviyor beni” “ehe kıskanıyor beni” saçmalıklarıyla her seyi hak görürsünüz.
Neden sadece bunların bekarken yapılacağını düşünüyorsunuz ki benim arkadaşim evlendikten sonra 2 üniversite bitirdi çalışıyo ve gayet de mutlular bence öğrenmenin kendini geliştirmenin evlilikle alakası yok bu denli yok en azından
Sakın sakın sakın 1 sene sonra hemen çocuk olayına girer yaşı büyük okutcgm olayları sence gerçekleşir mi? Göndermycgne %80 eminim. Sen düşün şimdi senden küçük eşin var ve üniversiteye gidck.Bende onu çok seviyorum Allâh razı olsun benimle çocuk oluyo eğleniyo her anımda destekçim ama benim onu sevdiğimden daha çok seviyo beni çünkü ilkiyim
Bu da çok normal değil bence. 26 yaş da çok genç görücü usulü için. Ayrıca ilkimsin(!) lafı da müthiş bir yalandır her zaman, manipülasyon ve ilişkinin içine hapsetmek için kullanılır. Bazı ablalar gazlamış ama ben üzüldüm şahsen.Biliyorum bende inanmamıştım sevdiği vs olmuş ama sevgili yapmamış bira a sosyal biriymiş eskiden sonrada olduğu şehirdeki kültürden kimseyle evlenmek istemediği için hayatına kimseyi almamış
Mesele üni.de değil ki, okumayip çalışadabilirsin, durumun varsa gezebilirsin, konu daha genceciksin, fikirlerin değişecek, sen degiseceksin, erkenden evlenip aile sorumluluğu alınan dönemlerde değiliz, içinde kalanlar sonra yük olmasın sana diye anlatıyoruz ama pek faydası yok, sende inşallah erkenden evlenip istediğin herşeyi yapıp, başarıp pişman olmayan azinliktan olursun, hayatta başarılar.Evet şu algıda nefret ediyorum üni okumayan herkes mutsuz olacakmış gibi ne iyi bir anne ne iyi bir evlilik ne iyi bir sosyal ortamı olmayacakmış gibi
bunları söyleyecek kişi görücü usulu evlenmezsonuna kadar arkandayım diploman kanepe altında çürüse bile yinede oku ders çalış kendini geliştir bişeyden geri kalma diyo
Benim gezmek arkadaş edinmek çalışmak gibi bir imkanım olmadı maalesef üni okumak istediğim de ailem çok masraf yapacağımı söyledi ve o sebepten çalışmayı bırakmıştım ve ev temizliği yemek vs 13 yaşından beri bana ait malesef hayat herkese aynı değil
Evet şu algıda nefret ediyorum üni okumayan herkes mutsuz olacakmış gibi ne iyi bir anne ne iyi bir evlilik ne iyi bir sosyal ortamı olmayacakmış gibi