• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

21 yaşinda evlenmek çok mı kötü

Üniversite bizi bir baltaya sap edemese de en azından farklı yaşantılar, kültürler görüyoruz. En azından etrafımızda kariyer planları yapan, ilerleyen ufku geniş insanlar bulunabiliyor. Ya da bir forum sitesinde boş boş yazarken de bende sorun olmadı boşver canım sen de dene diye millete gaz vermiyoruz. Yazdıklarımız okunabilir ve açık oluyor ayrıca.
bende universite mezunuyum ve 22 yasinda memur oldum suan evet bir kariyerim var.ama etrafimda okumayip benden daha iyi sartlarda olan insanlar taniyorum.yani insanlari zorla okuyacaksin okumazsan hayatin kotu olur demek yanlis.universute ayrica kultur yasanti gorme yerinden cok.kizlarin sahneye cikar gibi giyindigi erkeklerin okey batak masasindan kalkmadigi kurumlara donusmus durumda .yatip kalkma zaten gırla.bu ortamin yanind afaydali bir ortamda olsa cogunluk boyle.insana birsey katmaktan cok hayatini kirlettigi ortamlar.hepimiz gorduk yani.illa bi insani uni oku diye sıkıştirmak anlamsiz.

Konu sahibine yaziyorum canim sen burdaki olumsuz konusanlara takılma.onlara gore sadece okuyanlar iyi hayat yasiyor okumayan erken evlenen kotu yasiyor .BOYLE BIRSEY YOK HERKESIN KADERI FARKLI SEKILLENEBILIR MUTLULUK DEGISEBILIR.dogru insani bulduysan evliligini guzel yonlendirebilirsin.yeni kapilar acmak senun elinde.sen bu sitedeki insanlara bakarsan onlarin hosgorusu geneldd 30una kadar bos gezen sevgili yapan sozde kariyeri var ama ona buna yediren sevgilisiyle yatip kalkan hayatlara.senin gibi duzgunce evlenenmek isteyenlere guzel bir yuva kurmak isteyenlere hosgoruleru yok.onlara gore sen 30 35 ine kadar disarda bos gezen olmalisin kotu serkeş hayatlar yasamalisin cunku boyle cok ozgursun onlara gore istedigin gibi davraniyorsun demek.canim bakma sen onlara.evlen ben destekliyorum

Üniversitede arkadaşların yaşıtlarıyla gezer tozar sosyalleşirken sen dersten çıkıp eve gideceksin çünkü kocan var ,evlisin ve sorumlulukların var. Korkunç bir şey bu bana göre.
kızım bazen okuldan arkadaşına geçiyor üç gün sonra dönüyor yurda
canı istiyor bir hafta dışarda yiyor
çamaşır yıkamamak için gidip yeni tişört alıyor
kafasına göre yaşıyor
hanım kızımız bir gün yemek yapmasın bir hafta çamaşır yıkamasın bakalım
görücü usulu evlenecek vizyondaki adamdan çamaşır yıkamasını beklemiyoruz heralde

evlenincede okunur gezilir herseyde yapilir yapamayanlarin o kendi beceriksizligi herkesi kendileri gibi saniyorlar .ben geziyorymda okuyorumda hala kendimi gelistiriyorym cocukta yaptim yeni onunlada geziyorum hic problem yok yani .yapamayanlarun kendi kapasitesizligi .istiyorlarki sende onlar gibi ol takilma canim

bende universite mezunuyum ve 22 yasinda memur oldum suan evet bir kariyerim var.ama etrafimda okumayip benden daha iyi sartlarda olan insanlar taniyorum.yani insanlari zorla okuyacaksin okumazsan hayatin kotu olur demek yanlis.universute ayrica kultur yasanti gorme yerinden cok.kizlarin sahneye cikar gibi giyindigi erkeklerin okey batak masasindan kalkmadigi kurumlara donusmus durumda .yatip kalkma zaten gırla.bu ortamin yanind afaydali bir ortamda olsa cogunluk boyle.insana birsey katmaktan cok hayatini kirlettigi ortamlar.hepimiz gorduk yani.illa bi insani uni oku diye sıkıştirmak anlamsiz.
bunların yaşandığı okul??lara giderseniz bunları görürsünüz

kızım bazen okuldan arkadaşına geçiyor üç gün sonra dönüyor yurda
canı istiyor bir hafta dışarda yiyor
çamaşır yıkamamak için gidip yeni tişört alıyor
kafasına göre yaşıyor
hanım kızımız bir gün yemek yapmasın bir hafta çamaşır yıkamasın bakalım
görücü usulu evlenecek vizyondaki adamdan çamaşır yıkamasını beklemiyoruz heralde
Diploman kanepe altında çürüse de oku ne demek bir de
Senin pis düşüncelerin çürüsün kanepe altında inşallah dedim okurken. O ne biçim cümle?

Kızlarımız da oğullarımız da gezsin sosyalleşsin, insan tanısınlar doyasıya. Tanısınlar ki kendilerine en uygununu seçsinler. Kızınız en iyisini yapıyor Allah iyilerle karşılaştırsın inşallah🧿🙏

Konu sahibine yaziyorum canim sen burdaki olumsuz konusanlara takılma.onlara gore sadece okuyanlar iyi hayat yasiyor okumayan erken evlenen kotu yasiyor .BOYLE BIRSEY YOK HERKESIN KADERI FARKLI SEKILLENEBILIR MUTLULUK DEGISEBILIR.dogru insani bulduysan evliligini guzel yonlendirebilirsin.yeni kapilar acmak senun elinde.sen bu sitedeki insanlara bakarsan onlarin hosgorusu geneldd 30una kadar bos gezen sevgili yapan sozde kariyeri var ama ona buna yediren sevgilisiyle yatip kalkan hayatlara.senin gibi duzgunce evlenenmek isteyenlere guzel bir yuva kurmak isteyenlere hosgoruleru yok.onlara gore sen 30 35 ine kadar disarda bos gezen olmalisin kotu serkeş hayatlar yasamalisin cunku boyle cok ozgursun onlara gore istedigin gibi davraniyorsun demek.canim bakma sen onlara.evlen ben destekliyorum

ne tesadüf
siz de yalnızca sizin düşüncenizdeki insanlara hoşgörülüsünüz

Hangi okulmuş orası Yeşilçam falan mı?
İyice kafayı kırdınız artık. Yapamadığınız ama içinizin gittiği şeyleri nasıl da anlatmışsınız imrenerek?

Şu yazıdan profesör filan olduğunuzu düşündüm. Amazing !

Ben 21 yaşındayım ve 8 aydır da nişanlıyım görücü usulü evleniyoruz ağustos da düğünüm var. Nişanlım beni çok seviyo değer veriyo ilgileniyo aileside öyle şuana kadar tek bir olumsuz bişey görmedim. Lise mezunuyum yks girdim ve nişanlım sonuna kadar arkandayım diploman kanepe altında çürüse bile yinede oku ders çalış kendini geliştir bişeyden geri kalma diyo bende inşallah bir üni kazanıp okuyacağım çocukta istemiyoruz fakat sorun şu ki çok erken davrandığımı düşünüyorum çok kötü şeyler olmasından korkuyorum ya değişir beni sevmezse tüm evlilikler aldatmalı ilgisiz gibi bu beni korkutuyo. Ablamlar da evli ve çok mutsuzlar ya bende öyle olursam iyi evlilik var mı ve bana neden bu yaşta evlendin derseniz ben çok sevgili yaptım ve kimse bana değer vermedi sevmedi çok yıprandım ve artık b.ku çıkmıştı bende evlenme kararı aldım nişanlım da 26 yaşında
Çok erken . Evlenme .

genç yaşta evliliği savunanlar ben yandım herkes yansın kafasında. bu yaşlarda evlenmek günümüz dünyasında mantıklı değil. eski çağlarda ortalama yaşam süresi 35 yıl falanmış. zenginsen iyi besleniyorsan 40 yaşı inanılmaz büyük bir yaşmış. insanlar erkenden evlenip bol bol çocuk yaparmış. çocukların çoğu ölüyormuş. dünyada daha çok çocuk kalsın diye daha çok çocuk yapıyorlarmış falan. tarih bilgisi, biraz genel kültür her şeyi halleder.

şimdi o çağlarda değiliz. insan ömrü uzun. önümüzde uzun yıllar var. 20 yaşında hemen evlen. belki 70 yıl yaşayacaksın. 50 sene aynı insanla aynı hayatı yaşamayı nasıl göze alıyorsunuz ya da olmazsa boşanırız kafasında mısınız ya da hiçbir şey hesaplamadan gelişine mi yaşıyorsunuz?

25 yaşına kadar herkes uzatmalı ergen. kafa tam oturmamış. tecrübe yok. mantık yok. hormon varsa yoksa hormon var. mantıklı konuşan üyeleri tenzih ederim ama aranızda çok mantıksız insanlar var..

evlenincede okunur gezilir herseyde yapilir yapamayanlarin o kendi beceriksizligi herkesi kendileri gibi saniyorlar .ben geziyorymda okuyorumda hala kendimi gelistiriyorym cocukta yaptim yeni onunlada geziyorum hic problem yok yani .yapamayanlarun kendi kapasitesizligi .istiyorlarki sende onlar gibi ol takilma canim
Evlendiğimde 2 yıla yakın iş deneyimim vardı ve yüksek yapıyordum (mühendisim). Yüksekte dersim bitince ofise gidiyordum 1.5 saat yol sırtımda kütük gibi laptop. Ofisten çıkıp eve gel, yemek yap, yüksekte geçen saati evde tamamla işi kapa. Yüksekte hocanın verdiği makaleyi oku, ödev yap, tez için kaynak taraması yap. Eşim de ev işlerini yapıyordu ve ben bu tempoya ayak uyduramadım. Çocuğum yoktu üstelik. Kendimin "kapasitesizliği" olarak asla görmüyorum. Eğer hakkıyla bir bölüm okuyorsanız bu dediğiniz mümkün değil, göz boyamaya gerek yok.

Konu sahibi eğer çocuk düşünmüyorsan iyi korunduğundan emin ol. Eğer hemen çocuğun olursa sonrasında sınava da derslere de çalışman zor olur.

kızlar evliliği sevgililik gibi sanıyor. ohh gezcez tozcaz akşam eve gelcez sarılıp yatcaz falan. peki evinizi kim temizleyecek? yemekleri kim yapacak? kocanın donlarını kim yıkayacak? erkeklerimiz ataerkil düzende büyümüş erkeklerden ibaret. anaları peşlerini topluyor. onların da aklı 5 karış hava evlenirken. hesap edemiyorlar. evlenince de sizden analarının performansını bekliyorlar. kocanızın arkasını toplamak, sürekli evdeki işleri tek başına yapmak, artı olarak hayallerinizdeki cinselliği de yaşayamamak sizi 3-5 ayda hayatın gerçekleriyle yüzleştiriyor. forumda onlarca başlık var. açıp tek tek okuyun. hepsinin konusu ortak. sevgiliyken iyiydik... bilmem kaç sene sevgiliydik evlendik de böyle oldu şöyle oldu.

neden işler evlenince değişir? çünkü artık faturaları anan baban değil sen ödeyeceksin. ay sonunu, boş buzdolabını sen düşüneceksin? odanı annen toplamayacak. yemeği annen yapmayacak. koca evin yükü sende olacak. seçtiğin erkek bu yüke ortak olacak mı? evde bir işin ucundan o da tutacak mı?

hiç düşünmedeniz mi evlilikler neden 2 yılda, 5 yılda falan oturuyor? insanların birbirine alışması zaman alıyor. ortak düzen oturtmak büyük mesele. Tecrübeleriniz ve sabrınız buna yetecek mi?

Ben okudum, mezun oldum, memurluk kaptım, işim gücüm param var ama sen okuma mı diyorsunuz? Sizin şartların aynısını garanti ediyor musunuz konu sahibi için? Nişanlısı aynı sizin kocanızın karakterinde mi? Belki bu kız da okuyup bir meslek sahibi olacak, şansı yaver gidecek atanıp memur olacak? Niye sizin sahip olduğunuz imkanlara sahip olmasın? Hiç tanımadığınız birinin kötülüğünü isteme amacınız ne? Bugün kocanız işten çık, evde otur çocuğa bak dese kabul eder misiniz? Para kazanan, istediğini alabilen yapabilen biri olmanızın nedeni okuyup mezun olup çalışabilmeniz değil mi? Saf kötülüğün bu kadarına pes doğrusu. Konu sahibi adamın özelliklerini yazmış, asosyal evden işe işten eve bir tiple ne kadar gezip özgür olabilir, cebinde parası yokken nasıl rahat hareket edebilir? Ya kocası sadakat göstermezse aldatırsa, kumar oynarsa bu kız nasıl ayakta kalacak? Kızınıza böyle bir hayatı layık görmezsiniz değil mi, bırak okulu mokulu koca bulur evlendiririz seni demezsiniz.

22 yaşındayken kendi imkanınızla memur olmadığınız o kadar belli ki. Ayıkla ayıkla bitmiyor, hala her köşeden çıkıyorsunuz.

İlkokul mezunu annemin Türkçesi, imlası sizinkinden çok daha iyi. Bu nasıl yazım böyle? Benim okul hayatım bahsettiğiniz gibi geçmedi pek, çok şey kattı bana Marmara Üniversitesi. Kaldı ki öğrenci bu, güzel de giyinir, okey de oynar. Bunun nesi rahatsız eder ki normal bir insanı? Hayatımda dönmek isteyeceğim tek zaman dilimi. Dolu dolu geçti, yine olsa yine okurum. Çocuklarım da öyle güzel okullarda okur inşallah.

Kimse üniversite size para ve iyi yaşam vaat eder demiyor. Benim ev hanımı, eşi tamirci bir arkadaşım var. Bizden çok daha varlıklılar, hayatından da memnun kadın. Mesele o değil. Bu kafada birine meselenin ne olduğunu anlatmakla uğraşmak da beyhude bir çaba olur zaten.

Ben 21 yaşındayım ve 8 aydır da nişanlıyım görücü usulü evleniyoruz ağustos da düğünüm var. Nişanlım beni çok seviyo değer veriyo ilgileniyo aileside öyle şuana kadar tek bir olumsuz bişey görmedim. Lise mezunuyum yks girdim ve nişanlım sonuna kadar arkandayım diploman kanepe altında çürüse bile yinede oku ders çalış kendini geliştir bişeyden geri kalma diyo bende inşallah bir üni kazanıp okuyacağım çocukta istemiyoruz fakat sorun şu ki çok erken davrandığımı düşünüyorum çok kötü şeyler olmasından korkuyorum ya değişir beni sevmezse tüm evlilikler aldatmalı ilgisiz gibi bu beni korkutuyo. Ablamlar da evli ve çok mutsuzlar ya bende öyle olursam iyi evlilik var mı ve bana neden bu yaşta evlendin derseniz ben çok sevgili yaptım ve kimse bana değer vermedi sevmedi çok yıprandım ve artık b.ku çıkmıştı bende evlenme kararı aldım nişanlım da 26 yaşında
Yok canım bence 19 olmalıydı 🥹 saçmalamayın tabiki çok etken ama olan olmuş sanırım evlenmekten başka çözümün yok gibi. Umarım mutlu olursun.

Ben okudum, mezun oldum, memurluk kaptım, işim gücüm param var ama sen okuma mı diyorsunuz? Sizin şartların aynısını garanti ediyor musunuz konu sahibi için? Nişanlısı aynı sizin kocanızın karakterinde mi? Belki bu kız da okuyup bir meslek sahibi olacak, şansı yaver gidecek atanıp memur olacak? Niye sizin sahip olduğunuz imkanlara sahip olmasın? Hiç tanımadığınız birinin kötülüğünü isteme amacınız ne? Bugün kocanız işten çık, evde otur çocuğa bak dese kabul eder misiniz? Para kazanan, istediğini alabilen yapabilen biri olmanızın nedeni okuyup mezun olup çalışabilmeniz değil mi? Saf kötülüğün bu kadarına pes doğrusu. Konu sahibi adamın özelliklerini yazmış, asosyal evden işe işten eve bir tiple ne kadar gezip özgür olabilir, cebinde parası yokken nasıl rahat hareket edebilir? Ya kocası sadakat göstermezse aldatırsa, kumar oynarsa bu kız nasıl ayakta kalacak? Kızınıza böyle bir hayatı layık görmezsiniz değil mi, bırak okulu mokulu koca bulur evlendiririz seni demezsiniz.

22 yaşındayken kendi imkanınızla memur olmadığınız o kadar belli ki. Ayıkla ayıkla bitmiyor, hala her köşeden çıkıyorsunuz.
sen benim kendi imkanlarimla memur olmadigimi nerden biliyosun.turkiyede ilk 50 bine girdim kpss de 498 .ydim uniye 17 yasinda basladim bitirir biritmez kazandim.cidden gulbebek elbebekmi duruyor burdan hersey benim hayatimds cok zorluklar oldu ve o zorluklar asilabildigini gordum.oyuzden bir insan zorluklarin ustesinden gelebilir.ama size gore tabi hersey torpildir. bu kiz 21 yasinda 21 yasinda uniye baslayan baslardi eger baslanmamissa ultra bir bolum kazanmasi zor olasilik imkansiz degil ama zor.ve hemen atanip memur olmasida zor .yani biraz tavsiye verirken sizlerde gercekci tavsiyeler verin.onune iyi bir insan cikmissa tabiki evlenecek.isten eve evden ise giden adamin hangi kotlugunu gordugunuzde sizde ona gore yargiliyonuz.asıl boyle adamlar daha iyidir evirip csvirmesi daha kolay istedigini yaptirmasida konu sahibinin elinde

Back
X