Ben okudum, mezun oldum, memurluk kaptım, işim gücüm param var ama sen okuma mı diyorsunuz? Sizin şartların aynısını garanti ediyor musunuz konu sahibi için? Nişanlısı aynı sizin kocanızın karakterinde mi? Belki bu kız da okuyup bir meslek sahibi olacak, şansı yaver gidecek atanıp memur olacak? Niye sizin sahip olduğunuz imkanlara sahip olmasın? Hiç tanımadığınız birinin kötülüğünü isteme amacınız ne? Bugün kocanız işten çık, evde otur çocuğa bak dese kabul eder misiniz? Para kazanan, istediğini alabilen yapabilen biri olmanızın nedeni okuyup mezun olup çalışabilmeniz değil mi? Saf kötülüğün bu kadarına pes doğrusu. Konu sahibi adamın özelliklerini yazmış, asosyal evden işe işten eve bir tiple ne kadar gezip özgür olabilir, cebinde parası yokken nasıl rahat hareket edebilir? Ya kocası sadakat göstermezse aldatırsa, kumar oynarsa bu kız nasıl ayakta kalacak? Kızınıza böyle bir hayatı layık görmezsiniz değil mi, bırak okulu mokulu koca bulur evlendiririz seni demezsiniz.
22 yaşındayken kendi imkanınızla memur olmadığınız o kadar belli ki. Ayıkla ayıkla bitmiyor, hala her köşeden çıkıyorsunuz.