21 yaşındayım ama ruhum 80 yaşında gibi bi hayat

Reyhan_98_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2018
181
87
98
27
21 yaşındayım ama inanın öyle çöktüm ki, sanki herşeyin sonuna gelmiş gibi hissediyorum, karşılıklı ilişkilerimde yaşadığım büyük zedelenmeler, aşağalayıcı reddedilmeler, ailem gerçekten bazen bana büyük ayak bağı olcak gibi, babam yok 2 abimle yaşıyorum, annem hasta, abimlerin hiçbi zaman fikrime saygı duyduğunu görmedim, sürekli bi azarlama, yapamazsın edemezsinle büyüdüm, eleştiriyle büyüdüğüm için eğitim hayatım liseden sonra bitti, temelim de yok, iş baksam bulamıyorum, çok çıkmazdayım, açıktan okusam eğitim paramı vermezler okucan da senden nolur ki diye, ruhsal açıdan sürekli düşünür haldeyim, evde durduğum için sürekli evi otel gibi kullanıyorsun tarzında başıma kalkmalar mevcut, hiçbişeyi umursamadığımı düşünüyorlar ama ben çok düşünüyorum

İsmek in kursları var ya da işkur un iş ve meslek edinmende bu kurumların faydası olur önce meslek edin iş bul sonrada annenle yeni bir hayat kur

21 yaşındayım ama inanın öyle çöktüm ki, sanki herşeyin sonuna gelmiş gibi hissediyorum, karşılıklı ilişkilerimde yaşadığım büyük zedelenmeler, aşağalayıcı reddedilmeler, ailem gerçekten bazen bana büyük ayak bağı olcak gibi, babam yok 2 abimle yaşıyorum, annem hasta, abimlerin hiçbi zaman fikrime saygı duyduğunu görmedim, sürekli bi azarlama, yapamazsın edemezsinle büyüdüm, eleştiriyle büyüdüğüm için eğitim hayatım liseden sonra bitti, temelim de yok, iş baksam bulamıyorum, çok çıkmazdayım, açıktan okusam eğitim paramı vermezler okucan da senden nolur ki diye, ruhsal açıdan sürekli düşünür haldeyim, evde durduğum için sürekli evi otel gibi kullanıyorsun tarzında başıma kalkmalar mevcut, hiçbişeyi umursamadığımı düşünüyorlar ama ben çok düşünüyorum
Tavsiye vermesi cok kolay karsidan anliyorum cok zor sartlara sahipsiniz ama ne yapin ne edin nolur burs vs egitim alin.2 yillikla bile baslayabilirsiniz.Acikogretim vs.Cunku bagimli kalmaniz hayat boyu daha zorlayacak sizi.Allah yardimciniz olsun

Bence şimdi süreçte geçici olarak bir iş bakın part time vs de olabilir çağrı merkezi , kasiyerlik vs olabilir
Sonra da 2 senelik ataması olan bölümleri araştırın kolay atanabileceğiniz

Hata bir yapamazsın dediklerini gerçeğe dönüştürüp okulu bırakmak. Hata 2 insanların seni manipule etmesine izin vermek.

Bu yaşların sorunu şu temelim yok, yapamam, özgüvenimi zedeliyorlar bla bla...

Yapmak istersen yapamazsın diyenleri yalancı çıkartırsın. Önünde bir ayt tyt dönemi var temelin yoksa çalışırsın. youtubede öyle hocalar var ki özel hocalara taş çıkartır. İzler soru çözer sınava girersin ama bu zor olan ve senin bunu yapmamak için şimdiden bir sürü bahanen var.

O yüzden tavsiye vermeyeceğim ama sen zoru seçmediğin için emin ol çok pişman olacaksın. Silkelen ve hayatın için bir şey yap. Çünkü bunlar sadece bahane

Son düzenleme:
Hiçbir şey için geç değil, yarın yep yeni bir gün. Henüz 21 yaşındasınız. Yabancı dilinizi geliştirmeye bakın, halk eğitimin kurslarına katılabilirsiniz. İstediklerini desinler, zaman akıp geçiyor. Bu dediklerim hepimiz için geçerli.

Yaşınız henüz çok genç. Hiçkimsenin ne söylediğine aldırmadan harekete geçin. Zaten, neler yapabileceğiniz konusunda tavsiyeler de verilmiş,benim size vereceğim tavsiyeler de bundan farklı değil.. Zaman,göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor.İnsanlar daima konuşacak bir şey, motivasyon kırıcı bir ton şey söyler. Önemli olan, bunları kulak ardı edip, hedeflediğimiz yolda emin adımlarla ilerlemektir.

Teşekkür ederim herkese, işe girdiğim zaman ilk işim zaten sınav başvurusu olucak, ben tamamen okulu bıraktım demiyorum ki, inşallah yoluna girer herşey. Bi yandan birikim yaparım bi yandan okulu bitiririm.

Abilerin evlendiği zaman olan sana olur ben diyim, kendine bir an önce iş bulmaya bak kasiyerde olsa bir pastan ede çırakda olsa bir işe girip yükselmeye bak, ne ilkokul mezunları var üniversite eğitimi almışların başındalar, hiç okumadım bişey yapamam diye düşünme, bir iş bul sonrasında o işte yükselmeye bak, kendi ayakların üstünde dur yoksa 30unda 40ında abiler evlenip gittim hem evde tek başına hem mutsuz hem parasız onlara muhtaç herkesten laf işiten konumuna gelirsin, abilerim iyidir yapmazlar bana bakarlar laflarına inanmam, evlenince herkesin kendi eşioçuğu olucak bir süre bakar sonrasında boşver kendi çalıisaydıya gelir, evleneyim kurtulayımda deme evlilik şans işidir bazılarmükemmel yaşarken bAzılarıda dert içinde, yatılı işde bakabilirsin otellerde felan ne olacakki kızarlarsada evlenince yüzüme bakmıcaksınız zaten şimdi böyleyse iz dersin bavulunu al çık

En guzel yastasın ıcındekı o bunalımı at bı kenara evde oturuurken youtube den ders dınle cok guzel anlatan hocalar var bastan basla unıversıte sınavına gır ve 2 yıllıkta olsa ıs bulabılecegın bı bolum oku. Kredı alıp okuyabılırsın part tıme ıste bulabılırsın. Abılerının baskılarına kapılıp gelecegını hıc etme. Istersen yapabılırsın. Onlar bır sure sonra gıdecekler sen tek kalacaksın bı sekılde basarmak zorundasın

Gercekci olmak gerekirse meslek edinmi kurslarindan hic bise olmuyo.
Bircoguna gitmis biri olarak, ilk baktiklari sey en hafif isde bile arkan varmi, dayın varmı hesabi. Aldigim sertifikalarin simdiye kdar ise yaradigini gormedim ben ne yazikki.
Is bulmakda zor vallahi oyle kolay kolay almiyolar.
Ben ayni senin gibiydim. Halada degisdi diyemem, arada bi karamsar olabiliyrm. Ama disardan uni. Okuyrm gun icinde ona calisiyrm. Kendime guvenim geliyo. Sonra onca yasanmislikdan sonra nasil basaracaksn kpss yi diye kendimi yiyrm .
Sonrada
"Yaw dur daha onunde seneler var, ne olcagi bellimi diyo, susuruyorm kendimi"
Sanirim kafayi yiyorum :rolleyes: 😂
Demem oki sen biseylerden basla sonuna cikamasanda o gununu kurtarirsin hic degilse. Boyle psikolojide kalmaz

Back
X