21 yaşındayım ama ruhum 80 yaşında gibi bi hayat

21 yaşındayım ama inanın öyle çöktüm ki, sanki herşeyin sonuna gelmiş gibi hissediyorum, karşılıklı ilişkilerimde yaşadığım büyük zedelenmeler, aşağalayıcı reddedilmeler, ailem gerçekten bazen bana büyük ayak bağı olcak gibi, babam yok 2 abimle yaşıyorum, annem hasta, abimlerin hiçbi zaman fikrime saygı duyduğunu görmedim, sürekli bi azarlama, yapamazsın edemezsinle büyüdüm, eleştiriyle büyüdüğüm için eğitim hayatım liseden sonra bitti, temelim de yok, iş baksam bulamıyorum, çok çıkmazdayım, açıktan okusam eğitim paramı vermezler okucan da senden nolur ki diye, ruhsal açıdan sürekli düşünür haldeyim, evde durduğum için sürekli evi otel gibi kullanıyorsun tarzında başıma kalkmalar mevcut, hiçbişeyi umursamadığımı düşünüyorlar ama ben çok düşünüyorum
ben de senin gibiydim her seyden herkesten cok bunalmıstım, yıllarca evde durdum. Arkadaslarım üniversiteye gıderken ben evde boş boş yasıyordum sonra üniversite sınavına adam akıllı hazırlanmaya karar verdim dersaneye yazıldım. Biraz gittim pandemi oldu yine bir boşluğa düştüm ama cogu seyi halletmiştim sona yaklasmıştım toparlandım ve calısmaya devam ettim ve ıstediğim bölümü 20 yasımda kazandım. demek istedigim kimse basarıya kolay ulaşmıyor sınırlarını zorlaman gerelk ama en önemlisi de bir yerden baslamak umarım baslarsın.Daha cok gencsin önüne ne fırsatlar cıkacak.

Herkese teşekkür ederim. Ama cidden psikolojik olarak öyle dibe vurdum ki, sonunda gidip kuyuya atıcam kendimi 😂😂

Sınava hazırlanmaya kalksam kitap paramı verirken bile çok laf edicekler, çalışmazsın sen, zaten ne kazanacan ki, iş yok bişiy yok diye beni git gide yıldıracaklar, en sonunda kendime bişi yapmaktan korkuyorum psikolojinin sonunda ciddi söylüyorum.
ben de senin gibiydim her seyden herkesten cok bunalmıstım, yıllarca evde durdum. Arkadaslarım üniversiteye gıderken ben evde boş boş yasıyordum sonra üniversite sınavına adam akıllı hazırlanmaya karar verdim dersaneye yazıldım. Biraz gittim pandemi oldu yine bir boşluğa düştüm ama cogu seyi halletmiştim sona yaklasmıştım toparlandım ve calısmaya devam ettim ve ıstediğim bölümü 20 yasımda kazandım. demek istedigim kimse basarıya kolay ulaşmıyor sınırlarını zorlaman gerelk ama en önemlisi de bir yerden baslamak umarım baslarsın.Daha cok gencsin önüne ne fırsatlar cıkacak.

Gercekci olmak gerekirse meslek edinmi kurslarindan hic bise olmuyo.
Bircoguna gitmis biri olarak, ilk baktiklari sey en hafif isde bile arkan varmi, dayın varmı hesabi. Aldigim sertifikalarin simdiye kdar ise yaradigini gormedim ben ne yazikki.
Is bulmakda zor vallahi oyle kolay kolay almiyolar.
Ben ayni senin gibiydim. Halada degisdi diyemem, arada bi karamsar olabiliyrm. Ama disardan uni. Okuyrm gun icinde ona calisiyrm. Kendime guvenim geliyo. Sonra onca yasanmislikdan sonra nasil basaracaksn kpss yi diye kendimi yiyrm .
Sonrada
"Yaw dur daha onunde seneler var, ne olcagi bellimi diyo, susuruyorm kendimi"
Sanirim kafayi yiyorum :rolleyes: 😂
Demem oki sen biseylerden basla sonuna cikamasanda o gununu kurtarirsin hic degilse. Boyle psikolojide kalmaz
Evet, haklısınız kurslardan pek bir şey çıkmıyor. Bazı kurs öğretmenleri iş buluyor. Fakat ne olacağı belli olmaz. Benim bir sürü sertifikam var, muhasebe, bilgisayar, ingilizce, aşçılık, kuaför gibi kurslar insanın işine yarıyor. Benim bulunduğum yer küçük olduğu için iş sorunu var fakat bu kurslardan birine gittiğimde öğretmen benim iş aradığımı biliyordu, bulmuştu. Kursa gitmek çevre edinmek için de bi fırsat. Karamsar olmamak lazım, bi yerden başlayınca mutlaka çabaların işe yaradığı oluyor. Kpss'ye girin, ne olacağı hiç belli olmaz. Karamsar olmayın.

İnsanların bazen öyle bitik hissettiği dönemler olabiliyor. Bazen bardağın dolu tarafını arayıp bulup bakmak gerek

Evet, haklısınız kurslardan pek bir şey çıkmıyor. Bazı kurs öğretmenleri iş buluyor. Fakat ne olacağı belli olmaz. Benim bir sürü sertifikam var, muhasebe, bilgisayar, ingilizce, aşçılık, kuaför gibi kurslar insanın işine yarıyor. Benim bulunduğum yer küçük olduğu için iş sorunu var fakat bu kurslardan birine gittiğimde öğretmen benim iş aradığımı biliyordu, bulmuştu. Kursa gitmek çevre edinmek için de bi fırsat. Karamsar olmamak lazım, bi yerden başlayınca mutlaka çabaların işe yaradığı oluyor. Kpss'ye girin, ne olacağı hiç belli olmaz. Karamsar olmayın.
Kpss mi atama yok bişi yok gülesim geldi

Bu kadar kendinizi küçük görmeyin birazcık özgüven bence sizi toparlar
Atama yok evet, başka dönem belki olacak. O zaman kpss notunuz işe yaracak. Bu hep böyle devam etmeyecek sonsuza kadar.
Özgüven problemim her zaman vardı hala var, yaşıtlarım flörtten flörte koşarken ben sadece yaşlılığım için en güzel yıllarımı heba ediyorum.

Back
X