21 yıl,dile kolay

mutlaka yaptıklarının karşılığını alacaksınız bu dünyada olmasada öbür dünyada...

Geçmiş ile yaşadıklarını sorgulasanda geçmişte kalmış eşinin seni hak etmediğini düşünüyor zalimce yaptıklarını ve aslında kendini suçlu buluyor sustuğun dayandığının için kendini affedemiyorsun bence çelişki kendinle alakalı adam baştan belli etmiş kendini sen onu her haliyle kabul kendinietmişsin, Şuanda artık eşinin değiştiğini ama sizinde eski anılarını hatırlayıp eşindem nefret ettiğinizi dile getiremiyorsunuz artık ağzıyla senin için kuşda tutsa kıymeti yok , sevgi aşk yok bitmiş sende tahamülsüzlük var yılların biriktirdiği belki tek başına kalırda 1 kaç ay Kendinle savaşın sonunda doğru kararını alırsın diye düşünüyorum kolay gelsin ....

resmen ergenliğini annenizle babanızla aile ortamında yaşayacağınıza evlenip beraber yaşamışsınız. eski sebeplerden boşanmadıysan şimdi hiç boşanmazsın zaten çekmişsin çekeceğini boşanma bu saatten sonra eskisinden de kötü olmaz ama 40 yaşından sonra böyle lafla dövemeye devam eder. bence sen de aynı taktiği yap.

Buyuk konusmayin, Allah kimseye gostermesin, yasatmasin boyle aci tabi ama yine de buyuk konusmayin yasamadan olmezsiniz cunku.
Oyle tabui ben büyük konusmuyorum
Hic tanimadiginiz ne durumda oldugunu bilmrdiginiz biri icin nasil kolayca onursuz diye hakarer edebiliyosun.
Bunca yıl kendinize eziyet etmenin hiç bi açıklaması yok

21 yillkk evlisiniz heralde.yani 21 yil oncesi
Oyle tabui ben büyük konusmuyorum

Bunca yıl kendinize eziyet etmenin hiç bi açıklaması yok
Simdi sunu cok net anlamadim ama 21 sene onceki yasadiklarinimi unutamiyor yoksa hala devammi ediyor.
21 sene onceki zamanida dusunmek var.simdi bile herturlu eziyete katlanip gidecek yerim yok diye cekenler var.ben onursuzluktsn gurursuzluktan degilde caresizlik cesaret korku var.cocuk bahane kimse istemez hem kendisi hem cocugu huzursuz olsun.cocugum babasiz buyumesin sadece bahane oyle hakli goruyolar gidememeyi.azcik cesaret olsa.

Evet öyle ama me ladar doğru hayatını mahvetmek seni döven bi adamın yatağına telrar girmek çoo acı olsa gerek

Hiçbirşey için geç değil. 40 yaş civarısınız, çekmek zorunda değilsiniz. Aileniz 40. günü onlara gittiğinde sizi göndermekle hata yapmışlar tekrar. Hiç sahip çıkanınız olmamış, çok üzüdüm.

Annen annelik yapsaydı seni oraya geri yollamazdı o psikolojiyle belki de ayrılmaya korktun çok yazık.

Evet öyle ama me ladar doğru hayatını mahvetmek seni döven bi adamın yatağına telrar girmek çoo acı olsa gerek
Zor bazilarina kadin olmak cok zor.
Egitimle parayla ekonomiylede alakasi yok.
simdi tv izliyorum kadin siddet goruyor.polise felan sikayet ediyo uzaklastirma felan veriliyo adama kadin hemsire memur.
iki cocugum babasiz buyumesin diye yillarca cekiyor.sonuc en sonunda adam olduruyo 48 yasinda simdi noldu cocuklar annesiz.

şaşkınlardayım sadece şaşkınlarda bir insan neden çeker bu eziyeti. neden,,neden,, neden,,

Suçun biri annende, seni Nasıl geri yollamış, ikinci suç sende bu adama neden iki cocuk yaptın? Hadi cocuklar kader diyelim, niye hala onunlasin?

40.gün olan olaydan sonra hala ordaysan bundan sonra da ayrılacağını düşünmüyorum ben

Valla yillar icinde yasadiginiz seyler sizi psikolojisi bozuk tahammulsuz sevgisiz sevkatsiz sinirli huzursuz biri yapmis, siz seytaninizla bir evde yasamissiniz. Esiniz su saatten sonra ne yapsa yine size hos gelmez, su saatten sonra bu evlilik icin zaten yapacak sey yok.
Benim tek dusuncem o cocuklar, cocuklarin boyle bir ortamda ofkeli tahammulsuz sinirli herkese karsi kinli insanlardan nefret eden kisiler tarafinda buyutuluyor olmalari.
Dediginiz gibi sizin duzelmek icin ilgiye sevkate ihtiyaciniz var ama o cocuklardan sizden aynen bunu bekler siz vermeyincede o cocuklar da ne anne sevgisi, ne sevildikleri bilinci ne baba sevgisi ne guven duygusu olusur.
Belki sizin kavgalarinizi birbirinizi suclamanizi duyarak gorerek buyuyorlar, belki onlara sizin yuzunuzden cektim ben bu cileyi bu adami diyorsunuz yada diyeceksiniz. Ben sadece o cocuklari dusunuyorum suanda.
Yasadiklarinizdan dolayi ne kimseyi neden kendinizi sevebilmissiniz, en yakinlariniz sizi bile bile o cehennemin icine gondermis tekrardan bu cok tanidik bir hikaye.

Ne olursa olsun cocuklarinizi sevin onlarin hicbir sucu yok cunku, ve elinizde kalan tum bu cirkinligin icinde sadece davranislarinizda degistirebileceginiz seyler o cocuklar. Eger bunu yapmazsaniz ailesinde nefret eden cocuklar olup buyuyunce ilk firsatta evden uzaklasmaya calisacaklar, ve siz kendi kendinize soracaksiniz niye diye.
O cocuklar degil yasadiklarinizi sebebi, onlara odetmeye calismayin, esinize hayatiniza herkese olan ofkenizi onlardan cikarmayin, onlar hicbirseyin farkinda degil cunku.

Sizce 19 yasindaki bir cocuk , annesi babasi bile istemediklerini gostererk geri gondermisler is yok korkak caresiz, sahip cikani yol gostereni yok, bakalim o zaman korunmadan haberi varmiydi. Adamin dayagi hakaretleri sindirmesiyle yasamis, ozguveni sifir, sizce boyle bir durumda o ortamdan nasil kurtulabilirdi ki. Burdan konusmasi kolay.
Ama bu saaten sonra tabiki cocuklarida buyudyse adami cekmek zorunda degil ama iste bizim kulturumuzde varya elalem ne der bu yastan sonra kimin kapisina siginirim vb
Bu yasa kada kendini sevmemis kendine guveni yerle bir olmus bir kadindan boyle buyuk cesaret gerektiren adim beklemek zor bence.

O kadar zorki su anlattiklarin.
Ne diycegimi bilemedim.
Karaktersiz adam.
Insam bari " karima yasattiklarimdan cok pismanim" diyosa buna gorede davranir.
Oturur bi kenara tamam karicim, evet karicm der. Cit etmez. Hos bunu yapsa bile o gunler unutulucakmi? Hayir.
Bide gelmis emek vermedin diyor.
Sen ne anlarsinki emekten?
Keske agzini acip gozunu yumsaydin orda yerin dibine soksaydin o herifi.
Keske tum senelerin birikmisliklerini o an uzerine kussaydin.
Belki surda icim biraz rahatlardi.

Her şey vaktinde güzel.
Yap yap, çektir çektir.
İçimdeki tüm güzel duyguları öldür.
Sonra düzelsen de, mantık abidesi olsan da kaç yazar?

Sizin durumunuz da aynen bu.

Aslında sevmek, sevilmek için geç değil.

Küçükken olmayan cesaretiniz, gücünüz var artık.

Bu hayata böyle devam etmek zorunda değilsiniz.

olgunlaşmamış. tutuşmuş. yaşlanmaya başladığını anlamış. e tabii yaşlanınca bakıcı lazım. ondan huyunuza gitmeye başlamış.
çok üzüldüm adınıza. ama bari artık ezdirmeyin kendinizi.

Allah yardimciniz olsun..

Herkesin yasam sartlari,egitimi,aile iliskileri ayni olmayabilir.

Konu sahibi baba evine donmusde ne olmus? Pasa pasa geri gondermisler.

19 yasinda yapilan bir evlilik,muhtemelen elinde bir meslegi,bir diplomasida yok.Sokaklara mi dusseydi??

İnsanin ailesi bile arkasinda degilken yedigi dayak mi acitir artik canini sizce?

Birde 2 cocuk.niye yaptin diye soruluyor.Ortada 21 senelik bi evlilik var.Bir sekilde devam etmis.Bu sorunun karsiliginda ne bekliyorsunuz ki?

Klişe soruluyor neden bu adama cocuk yaptin diye..Zaten konu sahibi kabullenmis biseyleri evliligi o hasta ruhlu adamla devam ettiriyor.

Bu saatten sonra ne yaparsiniz bilemem ama onunuze bakin.Sosyallesmeye calisin.O adami hayatinizin merkezinden cikarin.
Belediyenin kurslarina katilin mesela..

İmkanlariniz dogrultusunda psikolojik destek alin.

Allah yardimciniz olsun
.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…