21 yıllık evliliğin sonu

jemi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2014
232
44
118
49
Eskişehir
21 yıllık evliyiz.15 yaşinda bir oğlumuz var.İkimizde kültürlü iç güç sahibi insanlarız.21 yıldır tüm sorumluluk bende.Eşimin sorumluluk olarak gördüğü tek şey işe gidip gelmek.Ev işleri,maddi konular pek çok şey benimsorumluluğumda.Eşim çocuk ruhlu ve beni de annesi gibi görüyor.Bir bardağı bile kaldırmaz ve herşeyi benden bekler ve ben çok yoruldum.Ev işlerinde işbölümü hayal benim için.Yardımcı alıyordum fakat korona yüzünden o da mümkün değil.Azıcık yardım et diyorum ama ne mümkün.Beraber kazanıp beraber harcıyoruz.Ama beraber pişirip beraber yeme,beraber temizleyip beraber kirletme hayal.O kadar bunaldım ki.Evde ya uyuyor ya da telefona bakıyor çoğunlukla.Uyumayı çok seviyor.Bunun dışında iti bir baba ve ciddi hastalıklar atlattım.Destek oldu.Ama hayat bu şekilde yaşanmıyor.Bir avukatı aradım pazartesi randevu aldım.Boşanmak istiyorum.

Oğlunuz için kritik bi yaş dönemi.
Onunla konuştunuz mu ?

Adam 21 yılda ev işlerine yardım etmemişse bu saatten sonra da etmez. 21 yıl bu evliliği sürdürdüyseniz bir şekilde katlanılır olarak görmüşsünüzdür bu durumu. Şimdi Corona yüzünden insanlar eve tıkılınca birbirlerine tahammülleri azaldı. Herşey 10 kat daha fazla göze batıyor. Siz haklısınız ama 21 yıl sonra bu adam değişmez. Malesef.

Zaten bunun farkında olduğum için boşanmak istedim.Değışmez diye.

Bu aklıma geldi evet.Korona nedeniyle tahammülüm çok düştü

Tahmin edebiliyorum ne yaşadığınızı. Bir süre sonra insan evi geçindiriebiliyorum, ev işini kendim yapabiliyorum, çocuğa bakabiliyorum o zaman bu koca neden var diyor kendine kendine, değil mi? Pc bağımlısı bir koca ile düzgün bir cinsel hayatınız olduğunu da var sayamıyorum. Böyle böyle uzaklaşıyor insanlar birbirinden. Artık adam omzunuzda bir yük bence.
21 sene artık doldunuz taştınız... Bence haklısınız. En doğru kararı vermişsiniz. Böyle adamlarda kurtarılacak bir yan göremiyorum. Kaldı ki eşşek kadar adamı rehabilite etmek sizin göreviniz olmamalı.

21 yıldır böyle mi bu adam? Erkeklerin bazıları eşi anneyle karıştırıyor.Evde anne yapıyor ya evlendikten sonrada eşin görevi diye düşünüyorlar.Keşke yapmasaydınız.Evin kirliliğinden rahatsız oluncaya kadar dursaydı falan.Kararınız kesinse oğlunuz içinde destek alabilirsiniz.Bu süreci doğru bir şekilde atlatmanız önemli.Hayırlısı olsun sizin ve çocuğunuz için.

Eşiniz çocuk ruhlu değil de sorumluluk sahibi değil diyelim. 21 senedir böyle süren bir düzen şu dakikadan itibaren değişir mi, değişmez. Baştan bazı şeyleri değiştirebilirdiniz belki ama siz de yeni yeni tükendiğinizi farketmişsiniz. Boşanmadan önce başka yollar arasanız, konuşsanız güzelce veya destek alsanız.

Teşekkür ederim.

Ben de korona sebebiyle gözünüze daha da fazla battığını düşünüyorum.Bu kadar fevri karar vermeyin.Avukatla konuşmak için erken bence,önce kocanızla konuşmalısınız.Burda yazdıklarınızı ona da söyleyin.21 yıldır alışmış insan kolay değişmez ama ailesini seviyorsa adım atacaktır. Ayrıca muhakkak aile terapisi alın.Yardımı olacaktır.Eşinizin iyi biri olduğunu söylediniz. Bence bir şansı hak ediyor.

21 yıl sabredip şimdi boşanmak istemenizin başka bir sebebi yok değil mi sadece evde size yardımcı olmaması mı sebep ki 21 yıl dile kolay.
Biri bana dese işbölumü yok diye boşanıyorum.Tuhaf gelirdi herhalde.Ama damlaya damlaya göl oldu sanırım.Tabi ciddi sağlık sorunları ve ilaçlarda var.

eşinizi karşınıza alıp konuştunuzmu belki düzeltilebilirdi.

B7gün muazzam bir kavga ettik.Soz vermisti.Beraber temizlik yaparız diye ama saat 12 de bile kaldıramadım.Iş buyüdü.Eşyaları fırlattık birbirimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…