Bebek Beslenmesi 22 aylık bebegi olanlar yorum beklıyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bak canım benim kızım 3.5 kilo doğdu. sonra 3-4 ay arası 7.5 kilo oldu ki çok uzun boylu bir bebek değildi. doktor sürekli mama mı veriyorsun, obezite riski var der dururdu. sonrta ek gıdalara geçince kilo alması durdu. doktor belki de vücut normal boy-kilo dengesine ulaşmaya çalışıyor üstüne düşme dedi. şimdi görsen şişman da değil zayıf da tam kız çocuğu narin. kan tahlillerini düzenli yaptırıyorum hep normal çıkıyor. sende de kansızlık falan yoksa üstüne gitme. sonra yemekten soğuyorlar iyice savaşa dönüyor iş. çok yıpratıcı bir süreç. ağladığım ciddi ciddi sinir krizleri geçirdiğim günler oldu. ama yemiyorsa yediremiyorsun işte.

Yemiyorsa o kilosu nasıl oluyor o zaman tatlım ??

hemen şöyle izah edeyim canım; 4300 kg. olarak doğdu kızım.4 ay dolu dolu beni emdi,sonraları ek gıda devam ettik.
benim eşimde 1,90 cm boyda 110 kg. yani genetik olarak biraz babaya çekecek galiba.eşimin ailesinde 3,5 kg. altında bir doğum yok.
kızım nisan - mayıs ayından itibaren kendi yemeğe yöneldi.önceleri kahvaltısını biz elimizle yediriyorduk ancak son zamanlarda da onu da kendisi yemek istiyor.hiç dert etmedik,çok da güzel kaşık ve çatal kullanıyor.ama bizim bu rahatlığımızı o kadar güzel farketti ki artık herşeyi kendisi yemek istiyor.
bu insiyatifi eline aldıktan sonra ise iş artık iyice oyuna döndü.sıcaklar ve köpek dişleri derken gerçekten hiç yemek yemiyor neredeyse...
ben kızımın kilosu düşük,zayıf,eyvah napıcam ben demiyorum ama ciddi bir iştahsızlık sorunumuz var..sadece bu..

hemen şöyle izah edeyim canım; 4300 kg. olarak doğdu kızım.4 ay dolu dolu beni emdi,sonraları ek gıda devam ettik.
benim eşimde 1,90 cm boyda 110 kg. yani genetik olarak biraz babaya çekecek galiba.eşimin ailesinde 3,5 kg. altında bir doğum yok.
kızım nisan - mayıs ayından itibaren kendi yemeğe yöneldi.önceleri kahvaltısını biz elimizle yediriyorduk ancak son zamanlarda da onu da kendisi yemek istiyor.hiç dert etmedik,çok da güzel kaşık ve çatal kullanıyor.ama bizim bu rahatlığımızı o kadar güzel farketti ki artık herşeyi kendisi yemek istiyor.
bu insiyatifi eline aldıktan sonra ise iş artık iyice oyuna döndü.sıcaklar ve köpek dişleri derken gerçekten hiç yemek yemiyor neredeyse...
ben kızımın kilosu düşük,zayıf,eyvah napıcam ben demiyorum ama ciddi bir iştahsızlık sorunumuz var..sadece bu..

Zaman zaman olur böyle iştahsızlık dönemleri....Geçicidir...Diş çıkarma zamanı iştah azalır zaten....

Son düzenleyen: Moderatör:

çok yemesine rağmen hiç kilo almayan bebeklerin olması nasıl oluyorsa bu da öyle oluyor,bir dönem yemiş,alabileceği kadar almış ama artık yemiyor,illaki zayıflayıp iğne deliğinden geçecek diye bir şey yok ki.az yer ama kalorisi fazla şeylerden yer,kilo da alır.

Böyle çok yemesine rağmen kilo almayan bebekler ( benim ikizler öyle ) metabolizmaları hızlı çalıştığı için ve çok hareketli oldukları için almıyorlar genelde...

Şu da var anne de bebeğini az yiyor şeklinde de değerlendirebilir tabi.. Az ama kalorisi yüksek şeyler yiyip kilo alıyorsa da sorunun cevabı bellidir zaten..

msj tekrarı.................................

Bence bebeginizin kilosu gayet normal uc yasindaki yigenim 13 kiloyu gormedi daha benm 21 aylik oglusumda 13 kilo bencee iciniz rahat olsun gayet iyi yinede iciniz rahat etmezse aile hekiminizle gorusun

Abartmayin arkadaslar lutfen benim oglumda 22 aylik 12 kilo bile olmadi 11.800 falan bana gore gayet normal ne bekliyorsunuz anlamiyorum kilolu olunca saglikli olmuyor cocuk

ya daha ne istiyorsunuz 22 aylık ve 14 kilo.benim kızımda 22 aylık kilosu 9,500 kg yemek yemiyor.ben üzüntüden kafayı yemek üzereyim.
o yüzden şükredin bence şaka gibi yazdığınız şey.doktorumuz 22 aylık çocuğun kilosunun o persentel eğrisine göre 11,500 olması lazım dedi.sizinkinin 3 kilo fazlası var eksiği yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…