22 yasinda evlenmek

Ben 19 yaşında üniversite 1.sınıfta evlendim şu an son sınıftayım ve yüksek lisansa hazırlanıyorum, akademik kariyer hedefliyorum. Evlilik okumaya ya da başka şeylere engel değil. Ama yok ille de okumayacağım dersen sen bilirsin. Herkes kariyer sahibi olacak diye bir şey yok sen de evde oturup çocuk büyütürsün ki bu da çok güzel ve takdir edilesi bir şey eğer o çocukları güzel yetiştirebilirsen.

Ahh cagggnımm biz bu kafalara kolay gelmedk:)
Aileye sırt dayayarak evlilik mi yürür?
Evlenecek cesaretiniz varsa,ne aile ne koca sırt dayamadan evlenecekseniz evlenin.
Yarın o aile kendin istedin der,koca ben sana bakmak zorunda değilim der kalırsınız el elde basbasda.
Kimse kimseye bi ömür bakmak zorunda değil,aile de koca da.
Aslinda uzaktan akraba yani dedeler birbirini tanıyor ama babam cocugu tanimiyo .ve cok deger veriyor onunda evlenme yasi değil mid

Okumak sart degil bu bir arkamda olan ailem var bu da 2 . daha evlenmeden boşanırsiniz diyorsunuz ben sizden evliligin sorduğundan bahsetmenizi istedim adam niye beni uzsun 😂 kafalara bak

Allah ailene uzun ömür Versin ama bir gün o aile olmadığında ne yapacaksın? Insanlar senin iyiliğin için söylüyor ama sen kafalara bak diyorsun. Meslek edinmen her türlü senin hayrına. Bize bir yararı yok.

Bence 22 yaş çok erken evlenmek için
Ne okumuşsunuz ne mesleğiniz var
Tamam evlenmek isteyebilirsiniz
Ama işler umduğunuz gibi gitmezse bir güvenceniz olmalı
Buralar konu dolu boşanamıyorum işim yok eğitimim yok diye
Öyle kuru kuruya aşığım diye hemen evlenilmez bence
Oturur evde koca yolu bekler .

Ben 19 yaşında üniversite 1.sınıfta evlendim şu an son sınıftayım ve yüksek lisansa hazırlanıyorum, akademik kariyer hedefliyorum. Evlilik okumaya ya da başka şeylere engel değil. Ama yok ille de okumayacağım dersen sen bilirsin. Herkes kariyer sahibi olacak diye bir şey yok sen de evde oturup çocuk büyütürsün ki bu da çok güzel ve takdir edilesi bir şey eğer o çocukları güzel yetiştirebilirsen.
Teşekkür ederim 😇 gerçekten açıklayarak ve kendinden ornek verip tavsiyede bulunanlara cok teşekkür ediyorum

Cidden mi ya herkes laf sokma pesinde.peki esiniz nasil biriydi bende kendi sevgilimi dusuneyim
Kimse laf sokma peşinde değil burda kimse kimseyi tanımıyor burada ki kişilerin çoğu ya çevresinden yada edindiği tecrübelerden dolayı birşeyler anlatmaya çalışıyor ayrıca kimsede burda senin mutsuz olmanı istemediği için yorum yapıyor

Bence evlilik yaşı eğitim hayatının tamamlanıp maddi bağımsızlığın kazanılması veya meslek edinilsiği yaştır.
Bana göre bu kafa yapısıyla evlilik yaşınız hiç gelmeyecektir.
Evlilik beklediğiniz gibi olmazsa çok ağlarsınız.
Maddi bağımsızlık herkes istemiyor ki

Teşekkür ederim 😇 gerçekten açıklayarak ve kendinden ornek verip tavsiyede bulunanlara cok teşekkür ediyorum
Rica ederim, kendi hayatının sorumluluğunu alabilecek yaştasın 22'ye ergen muamelesi yapıyor insanlar. Bir yola çıkarken başımıza gelmesi muhtemel her şeyi göze alarak çıkma sorumluluğuna yetişkinlik deniyor zaten.

Bilmem okumak bana göre degil istedigim meslek yok ev hanımı olmak istiyorum
Bak canım sana bir şey anlatayım. Benim annem lise mezunu, üniversiteye gitmeyi çok istemiş ama göndermemişler, 22 yaşında evlenmiş, 24 yaşında ben olmuşum. Şuan 50 yaşında açıktan iki tane üniversite okudu. Ve ev hanımı. Kendisini geliştirmek için okudu. Okuduktan sonra illa çalışmak zorunda değilsin ama okumak sana bir vizyon, bakış açısı katar. Kendini geliştirirsin. Üniversite ortamını ve başka hayatları tanırsın. Kendini ve dünyayı daha iyi anlarsın vs vs. İstemiyorsan illa çalışmak zorunda değilsin, ev hanımı ol, bir şey diyemem o da çok kıymetli. Ancak şu var ki 2021 yılındayız, bir kadının kendi ekonomik özgürlüğü olmalı. İleride neler yaşayacağını bilemezsin, bir şey olursa çekip gidebilecek garantin olmalı

Bilmem okumak bana göre degil istedigim meslek yok ev hanımı olmak istiyorum
Evlen ama kocan harika bir insan da olursa ölürse geçimini nasıl sağlayacaksın bunu düşün. 2-3 çocuk var kocan öldü allah korusun ailen bakar mı sana bakarsa evlen

Rica ederim, kendi hayatının sorumluluğunu alabilecek yaştasın 22'ye ergen muamelesi yapıyor insanlar. Bir yola çıkarken başımıza gelmesi muhtemel her şeyi göze alarak çıkma sorumluluğuna yetişkinlik deniyor zaten.
Siz gerçekten yazdığı yorumlardan evlenmek için yeterli olgunluğa eriştiğini düşündünüz mü?

anneniz olumlu yaklasmis zaten,
isleri aceleye getirmeden bence yavastan ailelerle tanisma vs islerine girisilebilir.

siz de okumuyorum calismiyorum da diyebilirsiniz elbette,
ama kendinize ugrasilar edinin, ileride ne olacagi belli olmaz, deneyim her zaman onemlidir.
Eger ki maddi olarak da cok ihtiyacim yok diyorsaniz gonullu islere yonelin ornegin. ola ki bir gun calismaniz gerekirse de gonullu islerinizi deneyim olarak gosterebilirsiniz mesela. Bir de tabi daha cok tatmin olursunuz hayattan.

Yine ben calismasaydim ornegin bir zanaat ogrenmek isterdim, dikis dikmek gibi. Sadece kendinize hobi amacli dikebileceginiz gibi paraya ihtiyaciniz oldugunda calismaniz icin de bir alaniniz olur.

Back
X