Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kizimi emzirmeden nasil keserim sarimsak surdum mu emmiyo fakat emmeden de uyumuyooo((( bu aralar aglamaya basladi emzirmeyince. Artik biraktirmak istiyorum ama insan kiyamiyoda(((( cok zayifladim cevremdekiler her yedigin sut oluyor ondan diyor sizde zayifladiniz mi?
Ya sormaaaaa herkes daha ne kadar emzircen diye laf ediyo... Esimde biraktir uykuau belki dusene girer diyo gece cok uyaniyo kizim emmek icin. Seni yipratiyor diyorlar. Bende artik biraktirsam diyorum. Bilemedim kiii napsam. Dun esimin ablasi gil geldii sehir disindan aaaa sen bunu haala emziriyon mu dediler kocaman olmus bu artik dediler. Kendimi suclu hissettim yaaa
Bu sizin ve bebeğinizin ihtiyacına bağlı. Milleti ilgilendiren bir durum değil. Meme sadece bi beslenme aracı değil, kuvvetli bi bağlanma biçimi. Olması gereken 2 yaşına kadar emzirmek ve bıraktırmak. Bazı psikinalizcilere göre bebeğin 2 yaşından sonra emmesi sadece anneyi objeleştirip tatmin aracı olarak görmesinden. İleride de cinsel hayatını etkilediğini düşünüyorlar. E birde besin değeri var ki, zaten gün geçtikçe sütünüzün faydası azalıyor. Bebeğin düzenli uykuya ve yemeğe ihtiyacı var.
Bıraktırma biçiminize gelince bir daha göğsünüze bir şey sürmeyin. Çocuğa tramva yaşatmayın. Hep aynı örneği veririm. Kocanızı başka bi kadınla yatakta basmışsınız gibi düşünün. Meme çocuğun bağımlılığı. Sizi ona bağlayan en önemli araç gibi görüyor. Bu sevgiyi tiksindirerel bıraktıramazsınız.
Günde 10 kere emziriyorsanız 5 kere emzireceksiniz. Talep ettiğinde kafasını dağıtın. “Meme burda ama henüz süt gelmedi” diyin. Gece memesini birden kesebilirsiniz. Onun içinde yatarken “güneş geldiğinde sütte gelecek” dersiniz ve sabah uyanır uyanmaz emzirirsiniz.
Birkaç gün 5 kere, sonrasın 3 kere, sonrasında 2-1-0 şeklinde azaltarak devam edin. 1 ay gibi bir süreye yayarsanız hiiiç kasılmadan biter bu iş. Kızım inanılmaz bağımlı bi çocuktu ona rağmen hiç anlamadı sütten kesildiğini. 1 kere ağladığını bilmiyorum meme için.
En önemlisi kesme aşamasında ve kestikten sonra hep şunu tekrarlayın; “meme burada. Seni bırakmadı. Sadece süt bitti. Sen istediğin zaman memeye dokunabilir ve sarılabilirsin”
Bu sizin ve bebeğinizin ihtiyacına bağlı. Milleti ilgilendiren bir durum değil. Meme sadece bi beslenme aracı değil, kuvvetli bi bağlanma biçimi. Olması gereken 2 yaşına kadar emzirmek ve bıraktırmak. Bazı psikinalizcilere göre bebeğin 2 yaşından sonra emmesi sadece anneyi objeleştirip tatmin aracı olarak görmesinden. İleride de cinsel hayatını etkilediğini düşünüyorlar. E birde besin değeri var ki, zaten gün geçtikçe sütünüzün faydası azalıyor. Bebeğin düzenli uykuya ve yemeğe ihtiyacı var.
Bıraktırma biçiminize gelince bir daha göğsünüze bir şey sürmeyin. Çocuğa tramva yaşatmayın. Hep aynı örneği veririm. Kocanızı başka bi kadınla yatakta basmışsınız gibi düşünün. Meme çocuğun bağımlılığı. Sizi ona bağlayan en önemli araç gibi görüyor. Bu sevgiyi tiksindirerel bıraktıramazsınız.
Günde 10 kere emziriyorsanız 5 kere emzireceksiniz. Talep ettiğinde kafasını dağıtın. “Meme burda ama henüz süt gelmedi” diyin. Gece memesini birden kesebilirsiniz. Onun içinde yatarken “güneş geldiğinde sütte gelecek” dersiniz ve sabah uyanır uyanmaz emzirirsiniz.
Birkaç gün 5 kere, sonrasın 3 kere, sonrasında 2-1-0 şeklinde azaltarak devam edin. 1 ay gibi bir süreye yayarsanız hiiiç kasılmadan biter bu iş. Kızım inanılmaz bağımlı bi çocuktu ona rağmen hiç anlamadı sütten kesildiğini. 1 kere ağladığını bilmiyorum meme için.
En önemlisi kesme aşamasında ve kestikten sonra hep şunu tekrarlayın; “meme burada. Seni bırakmadı. Sadece süt bitti. Sen istediğin zaman memeye dokunabilir ve sarılabilirsin”
Kizimi emzirmeden nasil keserim sarimsak surdum mu emmiyo fakat emmeden de uyumuyooo((( bu aralar aglamaya basladi emzirmeyince. Artik biraktirmak istiyorum ama insan kiyamiyoda(((( cok zayifladim cevremdekiler her yedigin sut oluyor ondan diyor sizde zayifladiniz mi?
En guzeli , sarı sabır taşı. Çocuk gerçekten tiksiniyorum ve asla istemiyor.
Diğer alışkanlıklarda sizin elinizde. Kararlı olacaksınız. Banyo yaptırın, yatağa koyup sırtını sivazlayin. Her ağladığında alın biraz elinizde pispislayip tekrar yatağa koyun.
Nasıl anlamaz? Kızımda 23 aylıktı bıraktığında. Gayet rahat anlıyordu. Çocuğunuza güneşi, ayı hiç göstermediniz mi bugüne kadar? Sabahı geceyide mi bilmiyor? Kabul etmemekle anlamamayı karıştırmayın. Çocuk “tamam annecim gece oldu ben emmeyeyim” demeyecek tabiki. Siz sakince her gece bunu tekrar edeceksiniz. Oda bunu kabul edecek, sözünüzde durduğunuz için ağlaması dinecek.
Selam benimde 21 aylik kizim var 5 gun oldu sütten keseli ben nane yagi surdum meme ucuna ve ee olmus annem bak dedim illk gün istedigi saatlerde bu yontemle uzak kaldi ve besledim süt yerine yicek biseyler le gecir faydasi olur ilk gun sütümü sagmadim hic ertesi gün cok sıkıntı oldu biraz sagdim gece tabi uyumakta zorlandi video izleyerrk uyudu ama 6 saat uyudu bugun 5. Gun nerdeyse oda ben de rahatladik ben dolan göğüs leri soguk suya tuttum ihtiyac duydukca iyi geldi ve duş korktugum gibi olmadi sen kararli ol yeter
Bende cok uzuldum agladim o agladi ben agldim ama bende cok zayifladim saglik promlerri oluyo gucsuz kaldim ama hemen fark etti ona faydasi az bize zarar var kalsiyumndemir deposunu boşaltıyor
Bende cok uzuldum agladim o agladi ben agldim ama bende cok zayifladim saglik promlerri oluyo gucsuz kaldim ama hemen fark etti ona faydasi az bize zarar var kalsiyumndemir deposunu boşaltıyor
Valla ben o kadar zayifladim ki. Birde yemek yesemde cabuk acikiyorum sanirim sut oluyor yediklerim. Inanin yiprattim kendimive haala biraktiramadim. Cunku biz uyku duzeni soruni yasiyoruz gec uyuyor kizim. Erken kaldirdim bir kac gun duzeldi sonra erken kalksada yine ileri cekti gec uyuyor.hele emmeden pek uyumaz cok nadir uyur