• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

23 yaşındayım lütfen yardım edin

scarlett_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Mart 2012
123
0
0
Bursa
merhaba
23 yaşındayım ve kendimi bildim bile adetlerim düzensiz (2-3 ayda 1 oluyorum)
doktor iki yumurtalığımda da pko olduğunu söyledi (5-6 mm boyutlarında)
ilaç verdi ancak kullanmak istemiyorum hormonları alt üst ediyomuş
ayrıca tüylenme ve akne problemim de var
bunları bi şekilde çözebilirim ancak gebelik konusunda bi engel teşkil eder mi? anne olmayı her şeyden çok istiyorum

bir de aynı problem annemde de var genetik yani büyük bi ihtimal ama onun gebelik konusunda bi sıkıntısı olmamış

lütfen yardım edin gebe kalma ihtimalim nedir?

canım benım de adet duzensızlıgım vardır .
bunun ıcın doktora gıttıgım de hıc bır sorun da cıkmadı .
duzene sokmak ıcın ,dogum kontrol hapları ıyı gelıyor.
tabı bunun doktorun onermesı lazım
dogum kontrol hapları genel de ,kılo yapar ya da hormanları etkıleyıp
tuy sorunları cıkarır ortaya ama ,benım doktorun bana onerdıgı ılac da
boyle sorunlar yok daha dogrusu doktor kendısı soylemıstı .
ama hala alıp kullanmadım .
adet duzensızlıgınden dolayı gebe olamayacagını sanmıyorum .
cevrem de cok var adet duzensızlıgı yasayıp da 3-4 cocuk
sahıbı olan kadın:ssz:

canım benım de adet duzensızlıgım vardır .
bunun ıcın doktora gıttıgım de hıc bır sorun da cıkmadı .
duzene sokmak ıcın ,dogum kontrol hapları ıyı gelıyor.
tabı bunun doktorun onermesı lazım
dogum kontrol hapları genel de ,kılo yapar ya da hormanları etkıleyıp
tuy sorunları cıkarır ortaya ama ,benım doktorun bana onerdıgı ılac da
boyle sorunlar yok daha dogrusu doktor kendısı soylemıstı .
ama hala alıp kullanmadım .
adet duzensızlıgınden dolayı gebe olamayacagını sanmıyorum .
cevrem de cok var adet duzensızlıgı yasayıp da 3-4 cocuk
sahıbı olan kadın:ssz:

canım adet düzensizliği değil yalnız mesela, kistlerim var iki yumurtalıkta da doktorum diane 35 diye bi ilaca başlatmak istedi umarım bu kistler gebeliğe engel değildir :(

merhaba
23 yaşındayım ve kendimi bildim bile adetlerim düzensiz (2-3 ayda 1 oluyorum)
doktor iki yumurtalığımda da pko olduğunu söyledi (5-6 mm boyutlarında)
ilaç verdi ancak kullanmak istemiyorum hormonları alt üst ediyomuş
ayrıca tüylenme ve akne problemim de var
bunları bi şekilde çözebilirim ancak gebelik konusunda bi engel teşkil eder mi? anne olmayı her şeyden çok istiyorum

bir de aynı problem annemde de var genetik yani büyük bi ihtimal ama onun gebelik konusunda bi sıkıntısı olmamış

lütfen yardım edin gebe kalma ihtimalim nedir?

tatlım bende 20 yaşındayım bende polikistik over var aynı benimde yumurtalığımda küçük küçük kistleer var yanlız benim adet aralığım daha uzun değişyio 8-9 ayda bir adet olurum bende bebek istiyorum 17 aylık evliyim bu aydan sonra hayırlısıyla tedaviye başlıcam eşimde hiç bir problem yok bende yumurtlama tembelliği var ben doktorla konuştuğumda kimi pkolular hiç bir tedaviye gerek kalmadan hamile kalıyo kimisinin zaman alıyo hamile kalması tedaviyle yada uzun zaman sonra kendiliğinden kalıyo dedi benimde halamdaa vardı düzensiz adet

tatlım bende 20 yaşındayım bende polikistik over var aynı benimde yumurtalığımda küçük küçük kistleer var yanlız benim adet aralığım daha uzun değişyio 8-9 ayda bir adet olurum bende bebek istiyorum 17 aylık evliyim bu aydan sonra hayırlısıyla tedaviye başlıcam eşimde hiç bir problem yok bende yumurtlama tembelliği var ben doktorla konuştuğumda kimi pkolular hiç bir tedaviye gerek kalmadan hamile kalıyo kimisinin zaman alıyo hamile kalması tedaviyle yada uzun zaman sonra kendiliğinden kalıyo dedi benimde halamdaa vardı düzensiz adet

umarım en kısa zamanda bebeğine kavuşursun canım benim
zor da olsa hamile kalınıyo di mi öyle bi ihtimal var?

canım adet düzensizliği değil yalnız mesela, kistlerim var iki yumurtalıkta da doktorum diane 35 diye bi ilaca başlatmak istedi umarım bu kistler gebeliğe engel değildir :(

canım görüyo musun bak daha dün yazmışsın bu mesajı ama bugün hamilesin:nazar:, tedavi gördün mü?

canım görüyo musun bak daha dün yazmışsın bu mesajı ama bugün hamilesin:nazar:, tedavi gördün mü?

canım mesaj atamıyorum buradan yazıyim ;

öncelikle dileklerin için teşekkür ediyorum inşallah en kısa zamanda bebişini kucağına alırsın :)

tedavi görmedim henüz yaşım genç olduğu için ama annemde de vardı bu PKOlar ve 2 tane çocuk doğurmuş sorunsuzca. aslında bebek beklemiyodum ilaç da kullanmadım ama 3 aydır regl olmayınca normal sanmıştım kistlerden ötürüdür diye. yani açıkçası şu
aşamada planladığımız bir şey değildi ama meleğim bize süpriz yaptı :))

sigara konusunda da, bırakabilirim en azından bu süreçte ama 3 aydır içtiklerim umarım zarar vermemiştir :(

canim benim ezelden beri adetim duznsizdi yani 4 ay olmadigimi bilirim bendede kucuk kucuk kisler varmis ama ben dogum kontrol hapini kullanmadim ilerde cocuk filan olmaz diye hurafede olabilir bunlar ama olsun kullanmadim simdi evliyim yumurtlamamda sorun oluyordu inan nasil hamile kaldim anlamadim dr dediki mucize cunku tedaviye basliycaktim cocuk icin yaptigim tek sey adetten sonra esimle beraber oladum ve yumurtlamamda baya sorna olmus yani uzulme olur ne insanlarda olmuyor benimkide ayniydi yani uzulme olur

Back
X