230 liralık elektrik faturası olur mu?

bizede normalde 50 60 falan gelirdi bu ay 125 geldi şok olduk

Sevgili bayan arkadaşlarım, lütfen faturamızda "kaçak elektirk masrafı" adı altında bizden tırtıklanan paralara göz yummayalım, hakkımızı arayalım.

Kastım pankart açıp yürümek değil elbet, tüketici hakem heyetine başvurarak kaçak elektrik bedeline itiraz edebiliyorsunuz, bu tahsil edilen bedel usule ve yasaya aykırıdır. Hakkınızı tüketici hakem heyetine(her ilçede kaymakamlıklarda bulunur, ya da yakınlarında) bir dilekçe vererek arayabilirsiniz. Kesinlikle ücreti masrafı yok, zamanınızı alacak tek şey de faturaların fotokopisini çektirip dilekçe yazmak.

Ayrıca sadece bu konuda değil bir çok konuda tüketici mahkemelerini kullanmaktan çekinmeyin, 3 ay sürer denen meselem yeri geldi 2 ayda tamamlandı. Hak aramak her zaman sancılı bir süreç olmayabilir, ama korkmayalım, aman boşver demeyelim, hakkımızı arayalım!!!

Bu tür konularda fikir danışmak isteyene memnuniyetle yol gösterebilirim, tabi bir tüketici olarak kendi izlediğim yoldan örnek vererek. Ama en güzeli tüketici hakem heyetlerine giderek birebir danışmak. Ben çankayada kızılayda hallediyorum işlerimi, Allah için çok güzel izah edip yol gösteriyorlar.

faturayı bi inceler misin? sayaç değişim ücreti diye birşey yazıyor mu?

sanırım böyle birşey var

birde faturanızda mesken mi yazıyor dikkat edin bizimkinde sorun olmuştu fazla gelmişti ticarethane yazıyordu o na dikkat edin..birde akıllı sayaç mı sayacınız farklı bir tarifede olabilirsiniz yanlışlıkla...bence peşini bırakmayın

geçen ay annemlerde temizlik vardı 2 hafta boyunca hergün 5 makina çamaşır yıkandı ve evde 15 kişiydik( almanyadan halam gelmişti) fatura 85 geldi bence çamaşır makinasıyla olacak iş değil

ana elektirikli şohben var demişsiniz işte o çok elektirik yakar tahmin edemeyeceğiniz kadar

O da bir şey mi :)
bize her ay 250'den aşagı gelmiyor,
Son faturamız 275 geldi.

Ama biz 24 saat klima kullanıyoruz.
Bazen 4 odada aynı anda çalıştıgı oluyor...

Sizde öyle bir durum yoksa,
sayacı kontrol ettirin...

aynı durumdan bende mustaribim benimde faturalarım hep yüksek geliyor. Termosifon um var ondan diye tahmin ediyorum ama benimde 120,130 geliyor termosifonu gereksiz yere acık bırakmamaya çalışıyorum birde saat 10dan sonra ütümü , çamaşırım ve bulaşık makinamı kullanıyorum biraz fark etti 100 gelmiş bu ay yani ben çözemedim inşallah sen çözersin :))

Günaydın arkadaşım bu ay herkesin elektiri zamlı gelebilir çünkü zam yapılmış olabilir birde elektrikli şofbenler elektriki çok yakar diye biliyorum birde şu var hergün bulaşık makinesi,çamaşır makinesi günde çifter çifter açılırsa o bile yakabilir kayıp kaçak bedeline gelince o bölüm gizleniyor artık yani yine alıyorlar ama biz göremiyoruz ne kadar alıyorlar diye.

Gaz ve elektriğe zam göründü

Zam sağanağı başlıyor. Botaş’ın mali yapısını düzeltme gereği ve maliyet artışı nedeniyle doğalgaza Ekim’de yüzde 10-15 zam gelebileceği belirtiliyor. Doğalgaza yapılacak zammın elektrik fiyatlarına da yansıması bekleniyor

Enerji sektörü yetkilileri, Botaş’ın aldığı fiyatın altında doğalgaz satması nedeniyle mali yapısındaki bozulmanın yanı sıra maliyet artışına bağlı olarak Ekim ayından geçerli olmak üzere doğalgaza yüzde 10-15 aralığında zam yapılabileceğini belirtiyorlar. Yetkililer, Botaş’ın 2011 yılında 1.3 milyar lira zarar ettiğini ve bu yıl zarar etmesinin yüksek ihtimal olduğunu kaydederek, “Botaş’ın aldığı gazı daha düşük fiyattan satmasının bir maliyeti var. Birkaç kamu kurumu da yüzde 10’dan az olmamak üzere doğalgaza zam yapılmasını talep ediyor. Ekonomi yönetimi son durumu değerlendirecek, talep daha yüksek de olsa doğalgaza yüzde 10-15 aralığında zam yapılabilir” dedi. En son 1 Nisan’da elektrik fiyatlarına yüzde 8.1, doğalgaz fiyatlarına da yüzde 18.72 zam yapılmıştı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Botaş’ın maliyetinin altında doğalgaz satmasının bütçeyi olumsuz etkileyen unsurlardan biri olduğunu söylemişti. Bir sektör yetkilisi, doğalgaza talebin her geçen gün arttığını ve bazı illere yönelik yeni dağıtım ihalelerinin açılacağını belirterek, “Halen gaza talep çok yüksek ve karşılamakta zorluk çekiliyor. Kış ayları, geçen yıl olduğu gibi yine çok zor geçecek. Yapılacak bir miktar zam doğalgaz talebinin düşmesine de katkı sağlar” dedi. Rusya, İran ve Azerbaycan’dan doğalgaz, Cezayir ve Nijerya’dan da LNG ithal eden Türkiye, artan talebi karşılamak için arz çeşitliliğine gitmeye çalışıyor.

Zam oranı yüzde 40’ı aşabilir
Türkiye’nin doğalgaz tüketiminin bu yıl 48.5 milyar metreküp olması öngörülüyor. Türkiye geçen yıl İran’ın yanı sıra arıza nedeniyle Azerbaycan’dan da gaz çekişinde sorun yaşayınca spot piyasadan LNG almıştı. Bu da maliyetlerin artmasına neden olmuş ve Enerji Bakanı Taner Yıldız bazı illere bu yıl sıklaştırılmış gaz vereceklerini açıklamıştı. Bir enerji sektörü yetkilisi de, Botaş’ın yüzde 40’ı aşacak bir zamma ihtiyacı olduğunu belirterek, yapılacak zammın tüketicileri doğalgaz kullanımından uzaklaştırmayacak düzeyde belirlenmesinin çok önemli olduğunun altını çizdi. Birkaç yıl önce kış aylarına girerken yapılan zam nedeniyle tüketimde ciddi düşüş olmuş, ardından doğalgaz fiyatlarında yüksek oranlı bir indirime gidilmişti. Öte yandan, Botaş’ın doğalgaz anlaşmalarında al ya da öde yükümlülüğü bulunuyor. Buna göre, Türkiye’nin anlaşmadaki miktarların altında gaz çekişi yapması durumunda, eksik aldığı gazın toplam fiyatı kadar ödemeyi yapmak zorunda kalıyor.

yenimesaj

Günaydın arkadaşım saatiniz akıllı saat sanırım gazetede okumuştum ev sahibi dilekçe verecekmiş ben şu saatlerde kullanıyorum diye eger akşam saat 10 dan sonra kullanıyorsanız ucuz gelebilirmiş ama dilekçe şart diye okumuştum siz böyle bir dilekçe verdiniz mi peki

Biyerde okumuştum kısa program elektiriki daha çok yakıyor diye.

bende da yenı evlendım gecen ay oturacagımız eve gelen fatur a45 lıra
dıkkat eıdyorum bakalımm sarjlı supurge ve kettle ve kombıyı ıhtıyac halıdne acıyorum

aaa çok ilginç:44: ama doğru olabilir kısa sürede fazla enerjiyle temizliyordur

Evet canım kısa devrede su ve elektriki çok harcıyormuş kısa sürede oldugu için uzun program daha az harcıyor diye bakalım bu ay bize ne gelecek

termosifonu üksek ayarda sürekli açık bırakılırsa cok gidiyor...
yada sen emin olmak için sayactaki numaraları yaz tedaş götür yeniden hesaplasınlar yinede normal degil kardeşim..

evet canım vermiştim daha tasarruflu olsun diye 2 ay oluyor ...saatimde akıllı saat anolo iken daha az faturam geliyordu geçen sene analoktu ondan biliyorum

canım beinmde sorunum ona yakın 120 ,130 geliyor sayca baktırdım bişey çıkmadı ...termosifondan kaynaklanıyormuş benimki..

Bizim de yazın 45 tl ile en fazla 55 tl arasında gelir kışın biraz artar güneş olmadıgı zamanlarda şofben açarız ama yazın şofben açmıyoruz klimada var boşuna taktırdık aslında evimiz serin onuda pek açmıyoruz benim yaşadıgım şehirde güneş enerjesi var yazın tüm gün sıcak su mevcuttur güneş enerjinin faydası çok şimdilik yaşadıgımız şehirde doğalgaz yok yeni yeni verilmeye başladı bizim yönetici cogunluk isterse bağlatırız diyoruz bakalım o zaman ne olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…