• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

24 günlük yenidoğan bebeğim sürekli emiyor

tuuuceeee

Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2024
6
0
6
29
Merhaba arkadaşlar.
7 ekımde doğum yaptım . Sezeryan ile dünyaya geldiği için bebişim, sütüm hemen gelmedi . Her sıklıkla emzirdim 3. Günün sonunda sütüm geldi . O sıra mama da verdim . Meme mama meme şeklinde oldu . Tabı sarılığımızda yüksekti ama düşürdük .. sürekli emzirfiğim için mamayı kesmeye karar verdim . Fakat gündüzleri saat başı emmek istiyor . Gögüslerim yeri geldiğinde dinlenmediği için süt olmuyor . Çişini de yapıyor .6-8 bez değiştirdiğimiz oluyor . Günde bir defa da kaka yapıyoruz. Bazen gün içinde çok emdiği için sütüm yetmiyor sanıyorum . Süt sağması yapıp sütümü ölçsem mi diyorum ama Benı bırakmıyorki süt olsun . Ve hangi ara sağıcam ?Bir akşamları 3 saatte bir emiyor . Oda uyudugu için . Benim gibi olan varmı? Süt sağmak gerekli mi?

Yenidoğan sürekli emer zaten. Çişli bez sayısı da yeterli sütünüz yetiyor hiç korkmayın. Sağımla çıkan sütle emzirirken gelen süt bir olmuyor zaten emerken daha çok süt gelir. 🌼

Merhaba arkadaşlar.
7 ekımde doğum yaptım . Sezeryan ile dünyaya geldiği için bebişim, sütüm hemen gelmedi . Her sıklıkla emzirdim 3. Günün sonunda sütüm geldi . O sıra mama da verdim . Meme mama meme şeklinde oldu . Tabı sarılığımızda yüksekti ama düşürdük .. sürekli emzirfiğim için mamayı kesmeye karar verdim . Fakat gündüzleri saat başı emmek istiyor . Gögüslerim yeri geldiğinde dinlenmediği için süt olmuyor . Çişini de yapıyor .6-8 bez değiştirdiğimiz oluyor . Günde bir defa da kaka yapıyoruz. Bazen gün içinde çok emdiği için sütüm yetmiyor sanıyorum . Süt sağması yapıp sütümü ölçsem mi diyorum ama Benı bırakmıyorki süt olsun . Ve hangi ara sağıcam ?Bir akşamları 3 saatte bir emiyor . Oda uyudugu için . Benim gibi olan varmı? Süt sağmak gerekli mi?
Emen bebeğe süt sağmaya gerek yok. Bez sayısı da yeterli. 1 ay kontrolüne götüreceksinizdir herhalde zaten orda doktor kilo alımını kontrol edip yetip yetmediğini söyler.

Merhaba arkadaşlar.
Süt memede hiç bitmez özellikle ilk aylar kontrolsüz süt üretimi olur. Sagimlada memedeki süt ölçülmez makinanın valf inin iyi olması motorun çekim gücü çıkan sütü etkiler ayrıca süt salınımı tamamen hormaneldir bebeğinize temasiniz hatta resmine bakıp eşyasını koklamaniz bile çıkan mikteri etkiler. Emzirmeyle sağım hiç bir zaman aynı değildir. En iyi makina bebeğinizdir. İlk aylarda bebeğinizin memenizden ayrılmaması çok normal daha dogdugunun farkında bile değil . 3. Ay da emzirme işi bir düzene oturabiliyor. Gunduz 2 saat 1 saat 40 dk bir emzirin gece bu süre 2-3 saat kadar olabilir. Emzirmeden hemen sonrası sağım yaparak sütünüzü arttırabilirsiniz. Sut çıkması için değil talep edip daha fazla süt uretmek icin. Bol su için 4 litre kadar. . Ayrıca biberon kullanımı varsa kaşık biberon eds şırınga gibi meme reddi yapmayacak yontemlerle verebilirisniz. Eğer kilo alımı aylık 600-1000 Gr (günlük 20-35 Gr arası) ise yeterli doyuyordur. Günlük 4-5. Cisli bez doğduğunu gösterir.

Bebeğiniz emdikçe gelir. Çiş sayısı çok iyi kilo da alıyorsa her şey yolundadır. Büyüdükçe emme aralıkları açılacak. Sağlıkla büyütün

Merhaba arkadaşlar.
Valla canım yeterli emmse bizde emsin diye uğraşıyoruz ama yok

Back
X