Premature Bebekler 24 haftalık doğan kızım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

manga16

Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2012
37
0
16
Bursa
hamileliğimni 24 haftasında suyum geldiği için epidural sezeryanla 670gr. olan kızımı doğurdum.bu gün 41 günlük oldu. 920 gr. oldu minnoş kızım ama hala makinaya bağlı nefes alabiliyor.ama 2 gün önce doktorumuz çok umut kırıcı konuştu şimdiye kadar kendisi nefes almalıydı makinadan çıkartıyoruz 12 saat nefes alabiliyor sonra makinaya bağlıyoruz dedi.makinada kalmasıda ciğerleri açısından iyi değilmiş.tam kızım büyüyor artık derken doktordan gelen bu haber yıktı bizi daha kızımın yüzünü küvözde bile olsa görmedim kameradan görebiliyoruz bide hemşiresine flaşsız fotograf çektirdik. çok tatlı bi kızım var allahım onu bize bağışlasın diye dua ediyorum.

rabbim onu size bağışlasın inşallah...

evet canim hic uzulme, daha 1-2 gun once okudum premature dogupda simdi kosup aynayan bisuru bebis var burda. Insallah sende sagsaglim kucagina alirsin kizini.

Allah'm yavrunu sana bagislasin,tez zamanda makineden kurtulup evine yuvasina gelsin guzel kuzun insallah.

Allahın izniyle bebeğin kuvözden çıkıcak merak etme bu gece kandil Allah bütün duaları kabul eder hep beraber dua edelim meleğin için

canım hiç bozma moralini Allah büyük bu mübarek günde hepimizin duaları sennle sende bol bol dua et.şifa Allah'tan.

Rabbım sıfasını verır ıns.... Korkma kurtulucak bebegın cok kucuk bebegın nefes almakta zorlanması cok normal pekı cıgerlerı ıcın ıgne yapmadılarmı dogumdan evvel gercı anı oldu sanırım dogumun olsaydın o ıgnelerden cıgerlerı ıcın daha ıyı olurduu.. Ama sakın uzulme dua et rabbımm en kısa zamanda ewıne getırmeyı nasıp etsın

Dualarim minik kizinla arkadasim.. Doktorlar bazen boyle davranabiliyorlar sen asla umudunu kaybetme bu 40 gunu atlattiysa ustesinden gelecektir. Allah kizini sana bagislasin ve gule gule buyutmeyi nasil etsin.
Bu arada ikiz kardesim ve ben de 30 yil once 29 haftalik dogmusuz o zamanin teknolojisiyle simdi ne kadar farklidir.. Biz simdi butun yasitlarimizi yakaladik boy olarak da diger gelisim ozellikleri olarak da. O yuzden hep dua et ve inan..
Bizi de bilgilendirmeyi unutma canim..

size bebeğinize çok geçmiş olsun arkadaşım...
benim bir arkadaşımda geçen yıl nisan ayında 24 haftalık doğum yaptı.çok uzun ve onlar için yorucu bir süreç yaşadılar.ama şu an kızları 1 yaşını geçti ve çok sağlıklı.onların rop muayenelerindede sorun çıktı üstelik onuda aştılar..ve bebeği senin bebeğin gibi uzun süre solunum cihazında kaldı.onlarada hiç umut verici şeyler söylemediler.doktor arkadaşımın yüzüne biz elimizden geleni yaptık takdir allahın demişti ve kızcağız hastanede düşüp bayılmış.sütleri kaçtı...o derece üzüldüler..evlat için rabbim kimseyi üzmesin...çok zordur yavrusunun canı için üzülmek ama sakın ümitsizliğe kapılma annesi..o her şeyi hissediyor...kaldıki size çok ümit kırıcı şeylerde söylenmemiş..umudunuzu sakın yitirmeyin..bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine rabbim yawruna acil şifalar versin ve bir an önce kollarına almayı nasip etsin inşallah...dua et bol bol yarada sığın cnm...güle güle büyütün inşallah kuzunuzu...

Geçmiş olsun canım umudunu kaybetme prensesin seni bırakmayacak. Üzüntün geçecek sen umudunu kaybetme dimdik dur doktorun söyledikleri psikolojini bozmasın onlar herşeye hazır olabilmemiz adına bazen üzücü konuşabiliyorlar. Hem bak kızın doğduğundan bu yana kendini toplamış, kilo almış yavaş yavaş kendine geliyor bunlar güzel şeyler. Rabbim tez zamanda kucağına alıp doya doya öpmeyi nasip etsin inşallah.

rabbim onu sana bağışlasın bende 30 haftalık ikizlerimi dünyaya getirdim 2 kere beyin ameliyatı 2 kerede göz ameliyatları oldular bu günleri göreceğimi hiç sanmıyordum ama ALLAHın izniyle geliyo çok zor bir süreç gerçekten benim üstelik 2 tane bebeklerim 2 side ameliyatlı doktorlar işin en kötüsünü söylüyor benim oğlum beyin kan. geçirdi neler neler dendi gel gör ki ikizinden farkı yok şuan için çok şükür o kötü karamsar konuşan doktorlar bile şaşırıyor...

yaptığınız yorumlar biraz yüreğimi soğuttu.inşallah küçük kızım da allahın izniyle bu süreci geçecek güzel dilekleriniz dualarınız için teşekkürler

Kızınıa dua ederiz.Üzülmeyin.İnş sağlığına kavuşur.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun inşallah sağ salim kavuşacaksın kızına. Arkadaşlar olumsuzu da söylüyorlar. Ayrıca kız bebekler hayata daha güçlü tutunuyor bak o kadarcık haliyle hala mücade ediyorç Benim 2 yıl önce 25 haftalık 800 gram doğan oğlum 4 gün yaşamıştı dr de kız olsaydı yaşama şansı daha yüksek demişti. Sütünü sağ hep gitmesin... Bana da dua edin...

Dualarım minik kızınla...

minnoş kızım bu gün 1000gr. oldu.ama hala kendi başına nefes alamıyor.bu arada sütlerimde artık iyice azaldı.anason rezene çayı içiyorum bol tatlı su soğan bide hazır humananın çayını içiyorum.bunlardan başka yöntem bilen varsa yazarsa sevinirim.12 cc ile bseleniyor artık yetmiyor sütüm.

minnoşuna maşaallah
annesi sen içini ferah tut... Allahın izniyle küçük kuzunu o hastaneden çıkarıp evine getireceksin inşaallah...bak ne güzel 1000 grama kadar çıkmış... sadece biraz daha zaman biraz daha sabır... Allah yardımcınız olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…