Premature Bebekler 24 haftalık doğan kızım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba ve büyük geçmiş olsun canım.Bende Bursada oturuyorum ve benim kızımda 25 haftalık dünyaya geldi 310 gün yoğun bakımda kaldı bunun 8 ayı solunum cihazına bağlıydı.Yalnız bizimki medikalparkta yattı ama şunu söyleyebilirim bizde doruğa gitmiştik epikriz raporlarını alıp acaba eksik bi şey mi yapılıyo diye ordaki doktor ismi Gle başlıyo ünlü çocuk doktoru sanırım ama ismini hatırlamıyorum neyse epikriz raporlarına baktı yapılan herşey yapılmış akciğer kanamasından bu çocuk ölür demişti ve %10 şans çok iyi bile vermişler demişti ama benim kızım solunum cihazından da kurtuldu ve oksijensiz taburcu oldu şu anda sadece pulmicort kullanıyo ve gayet sağlıklı bi çocuk biraz daha narin oluyolar ama o da normal.Bunu sana niye anlatıyorum sen güçlü olki kızında sende güç alsın ve doktorlar herzaman en kötüsünü söyler.Sormak istediğin bi şey varsa yardımcı olurum...

Sizinle irtibata geçmek istiyorum. Özelden mesaj yazamıyorum.Doktorla ilgili bilgi almak istiyoruz.Cep numarasını yazıyorum mahsuru yoksa ararsanız çok sevinirim. xxxxxxxxxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:
bu gün kızıma ilk defa dokundum çok ufak çok tatlı çok güzel bi kız ayrıntıları gece yazacam. allahım çok şükür

bu gün kızıma süt götürmeye gitmiştik. doktoruna durumunu sorarken ben hiç göremeyecek miyim kızımı dedim.doktor beyde saolsun alalım anneyi bebeğin yanına dedi. inanamadım çok korktum bide üzüldüm eşimi dışarıda bırakıp girdiğim için ama onu görünce herşeyi unuttum.çok ufacık elime alsam iki avucumun arası kadar. parmakları kürdan ama çok hareketli ellerini ayaklarını çok oynatıyormuş.ellerine ayaklarına saçlarına her yerine dokundum.Allahım onu bekliyorum bizi kavuştur diye dua ettim.bu benim 3 doğumum.16 yaşında oğlum var. 2ci doğumum aşırı kanamadan dolayı 5.5 aylıkken sonlandırıldı.bebeğimi hiç göstermeden gömdüler. ama kızımı çok iyi gördüm çok umutluyum kızım nefeste alacak küvözdende çıkacak inşallah. bu gün böyle çok sevinçli geçti yani benim için.kızımla tanıştım anlayacağınız.bu ararda kızımın adı süreyya

bu gün kızıma süt götürmeye gitmiştik. doktoruna durumunu sorarken ben hiç göremeyecek miyim kızımı dedim.doktor beyde saolsun alalım anneyi bebeğin yanına dedi. inanamadım çok korktum bide üzüldüm eşimi dışarıda bırakıp girdiğim için ama onu görünce herşeyi unuttum.çok ufacık elime alsam iki avucumun arası kadar. parmakları kürdan ama çok hareketli ellerini ayaklarını çok oynatıyormuş.ellerine ayaklarına saçlarına her yerine dokundum.Allahım onu bekliyorum bizi kavuştur diye dua ettim.bu benim 3 doğumum.16 yaşında oğlum var. 2ci doğumum aşırı kanamadan dolayı 5.5 aylıkken sonlandırıldı.bebeğimi hiç göstermeden gömdüler. ama kızımı çok iyi gördüm çok umutluyum kızım nefeste alacak küvözdende çıkacak inşallah. bu gün böyle çok sevinçli geçti yani benim için.kızımla tanıştım anlayacağınız.bu arada kızımın adı süreyya

Allah hakkınızda hayırlısı neysee onuu versinn onu sizee bağişlar inşallahh

devamlı bebegıne dokun hısset o senı hıssedıyoo cunku.. Bende kızım kuvezdeyken ne zaman yogun bakıma gırsen hemen kalp atımları degısıyordu hemsıreler heyecanlanıo demıstı... Kız bebekler daha sanslı korkma allah yar ve yardımcın olsun bu mubarek aylarda

Benim oglum da 520 gr dünyaya geldi suan 14 yasinda sende kizini sag saglim kucagina alacaksin inaniyorum buna.Küvezde oldugu gibi iki gögsünün arasina alamiyormusun benim oglumda kendi nefes almazdi sonra anne kokusu iyi gelecek diye iki gögsümün arasina verdiler koynuma gelir gelmez kendi minicik elleriyle cekti oksijen maskesini..Sütünün artmasi icin bulgur pilavi dene..Allah sizlere bagislasin kizini..Dualarimdasin..

masallah canim bebisine,insallah hep guzel haberlerini ve bir gun eve sag saglim kuzunu getirdigin haberini de okuruz bu sayfalardan,dualarimdasiniz.
ben sutumu arttirmak icin bira mayasi tableti ve cemen tohumu tableti kullandim.bira mayasi nerde bulursun bursada bilmem ama cemen tohumu tableti GNC(zafer plazada) magazalarinda bulabilirsin.Ya cemen tohumu yada fenugreek diye yazar ustunde,cok etkilidir sut arttirmada ve bu sut arttirici caylarin vs icinde hep ana madde cemen tohumudur.bira mayasini da sor ayni yere belki de vardir,yada eczenden siparis verin yoksa da getirtsinler.Saglicakla.

manga16,
Allah Süreyya'nın ve sizin yardımcınız olsun canım.Allah acil şifa versin.
Seni çok iyi anlıyorum, ben de geçen sene bebeğimi 780 gr olarak dünyaya getirdim.20.haftadan sonra rahim içi gerilik yaşadığından dolayı, bebeğim 27 haftalık olması gerekirken 24 haftalık olarak gelişmişti.Öğrendiğimizde şok geçirmiştik, sonra 28 haftalıkken bebeğim dünyaya geldi.8 ay kadar tedavi gördü, uzun süre makinaya bağlı nefes aldı, çok zor günler geçirdik, hep dua ettik.Bize daha ben doğum yapmadan önce, yaşamaz ölür dediler ama bebeğim yaşama tutundu ve ona ölecek diyenlere inat mücadele etti.Rabbim'in yardimiyla ve izniyle o zor günleri atllatık, çok şükür.Şu an bazı sağlık problemlerimiz var, 7 yaşına kadar çok dikkat etmemiz gerekiyor, çabuk enfeksiyon kapıyor.Çok dikkat etmek gerekiyor.Allah'ıma şükrediyorum sürekli, bebeğimi bize bağışladığı için.
Ne olur, ümidini kaybetme, olasılıklar her zaman vardır ama ne olacağını kimse bilemez.Bol bol dua et.Bir de sende rahim içi gelişim geriliği olmamış, bu olumlu birşey.İnşallah Süreyya da yaşama sıkı sıkı tutunur.Allah Süreyya'ya ve size kuvvet versin.İyi haberlerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun inşallah en kısa sürede bebeğiniz sağlığına sizde bebeğinize kavuşursunuz. Yarın düğünüm var gece namazımı kıldıktan sonra bebeğin içinde sağlık diliycem. O gece okunan dua edilen dilek kabul olurmuş. İnşallah bu da kabul olur. Sizde dua edin ki dualaımız birleşsin şifa olsun inşallah...

iyi dileklerde bulunan herkese teşekkür ederim.inşallah kızım hepinizin iyi dilekleri dualarıyla çıkacak küvözden alacam kollarımın arasına.her geçen gün umutlarımız çoğalıyor.biz Bursa nın İnegöl ilçesinde oturuyoruz bebeğim Bursada hastanede kalıyor. her gün gidemiyoruz yanına süt bitince götürüyoruz zaten televizyondan gösteriyorlar bize göremiyoruz da.geçen gittiğimde işte ilk girmiştim yanına.her gün gitmediğimiz için telefonla bilgi alıyoruz.eşim az önce aradı hemşiresinden bilgi almak için kızım 1080gr. olmuş.16cc. ile besleniyormuş,ayrıca sütüm yetmediği için bebelac nenatal mama veriyorlarmış.gelirken 1 kutu alın dediler.bide doktor bu gün muayane de ciğerleri diğer günlere göre iyiye gidiyor demiş. yarın hem süt götüreceğiz hem doktordan ayrıntılı bilgi alacağız.ama o kadar haber bile bizi çok sevindirdi.Anlayacağınız küçük minnoşum 10gr. 20gr. her gün biraz büyüyüp kuvvetlenip kendi başına nefeste alacak Allahın izniyle.size böyle nice güzel haberler yazmak umuduyla by by

manga16,
İnşallah, hep iyi haberler alırsın.Prensesin sağlıklı bir şekilde hep yanında olur, inşallah.Moralini yüksek tut canım.Dualarım seninle.Rabbim evlatlarımıza acil şifa versin.

teşekkür ederim. hastaneden iyi haberler alınca moralim iyi oluyorda kötü bişey duyduğumda hemen umudum kırılıyor.bu siteyide öyle bi günde bulmuştum zaten

birden beni 4 sene öncesine götürdünüz. Benim kızım 24 haftalık 660gram gazi üniversitesinde doğdu. Doktorlar göz damarlarının oluşmadığını kör olma riskinin büyük olduğunu, spastise olabileceğini, geçirdiği beyin kanamasından dolayı beyninde özür kalabileceğinivs... söyllediler. Ama bunlar hep yuvarlak cümlelerdi. Dr. ların konuşma şekilleri bu. Depresyona girdim. Sütüm kesildi. Bizim için zorlu bir süreç başladı. Tam 4 ay küvezde kaldı. Oksijen tüpüyle çıktık hastaneden. Benim çekirgem şimdi sağlıklı. O ihtimallerin hiç biri yok. Allah'tan her zaman hayırlısını diledim. Dua et ve hayırlısını dile.

Gerçekten insan tetikte oluyor, çok zor bir durum.Biz telefon her çaldığında acaba bir şey mi oldu, diye düşünüyorduk.Bir gün telefon çaldı ve süt istediler, aman Allah'ım dünyalar bizim olmuştu.
İnsan ister istemez, gel-gitler yaşıyor, bazen olumlu düşünüyor bazen ise olumsuz.Ama dua hep işe yarıyor.Allah'a her zaman sığınmalıyız, Allah bizi boş çevirmez.
Ben mucizelere inanırdım ve bebeğimle mucizeler yaşadım.İnşallah sen de Allah'ın izniyle mucizeler yaşarsın.

bu gün kızımı rop muayenesi için tıp fakültesine götürdüler.doktor göz damarları hiç yok gibi dedi. pazartesi bir daha gideceğiz tedavide en son yapılan bir iğne varmış aynı olursa onu uygulayacağız dedi.pek iyi konuşmadı yani. bu konuda bilgisi olan var mı acaba bu arada kızım 1120gr. olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…