• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

24 haftalık hamilelik doktorum demir takviyesi yada kan ilacı neden vermiyor

aysunozx

Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2024
74
56
8
26
Arkadaşlar 24 haftalık hamileyim kan seviyem 9 larda çok düşükmus. Kan sulandırıcı ve tiroid hapı kullanıyorum düzenli olarak. Pıhtılaşmam var. Bunlar dışında birde pregnom max isimli bir multivitamin verdi 13. Haftada. Ama başka hiçbir şey kullanmıyorum. Multivitaminin içindeki Demir d vitamini ve balık yağı yeter sana dedi doktor. Ama içim rahat etmiyor. Kanım neden okadar düşük ozaman

Arkadaşlar 24 haftalık hamileyim kan seviyem 9 larda çok düşükmus. Kan sulandırıcı ve tiroid hapı kullanıyorum düzenli olarak. Pıhtılaşmam var. Bunlar dışında birde pregnom max isimli bir multivitamin verdi 13. Haftada. Ama başka hiçbir şey kullanmıyorum. Multivitaminin içindeki Demir d vitamini ve balık yağı yeter sana dedi doktor. Ama içim rahat etmiyor. Kanım neden okadar düşük ozaman
kan sevıyesı dedıgın hemoglobın mi ferrıtın mı

9 dediğiniz hgb mi ferritin mi, hgb ise başka doktora gidin. Demir veya kalsiyum içeren ilaçları tiroid ilacinizdan 4 saat önce ve 4 saat sonraya kadar almayın. Demiri aç alın diyorsa bir öğünden 2 saat sonra, diğer öğünden yarım saat önce alabilirsiniz.

9 dediğiniz hgb mi ferritin mi, hgb ise başka doktora gidin. Demir veya kalsiyum içeren ilaçları tiroid ilacinizdan 4 saat önce ve 4 saat sonraya kadar almayın. Demiri aç alın diyorsa bir öğünden 2 saat sonra, diğer öğünden yarım saat önce alabilirsiniz.
Merhabalar öncelikle teşekkür ederim ferritin e su ana kadar bakmamış bile desem e nabız da yazmıyor çünkü, hgb düşük ama

Merhabalar öncelikle teşekkür ederim ferritin e su ana kadar bakmamış bile desem e nabız da yazmıyor çünkü, hgb düşük ama
Söyleyin kan değerim düsmüs diye doktor bana her seferinde demir ilaci kullaniyormusun diye soruyordu evet kullaniyorum diyordum o da test falan yapmiyordu .
Saglik ocaginda genel bi kan testi verdim orda gördüm düşük oldugunu konuştum değerim çok düşmüş diye meğersem yanlis aliyormusum pek fayda etmemis.
Doktor nasil kullandigimi sordu
Gece yatmadan içiyordum ben .
Sabah aç karnı içmemi hizli bir sekilde yükseleceğini terksr bi kan vermemi söyledi.
Benimde hgb 9 küsür ,ferittin 5 e düşmüştü.

Söyleyin kan değerim düsmüs diye doktor bana her seferinde demir ilaci kullaniyormusun diye soruyordu evet kullaniyorum diyordum o da test falan yapmiyordu .
Saglik ocaginda genel bi kan testi verdim orda gördüm düşük oldugunu konuştum değerim çok düşmüş diye meğersem yanlis aliyormusum pek fayda etmemis.
Doktor nasil kullandigimi sordu
Gece yatmadan içiyordum ben .
Sabah aç karnı içmemi hizli bir sekilde yükseleceğini terksr bi kan vermemi söyledi.
Benimde hgb 9 küsür ,ferittin 5 e düşmüştü.
Söyleyeyim de ferritin e baksın bari inanın hiç ilgilenmiyor içerde 2 dk bakıp iyi deyip yolluyor. Mecburen küçük bir ilcedeyiz. Akdeniz anemisi taşıyıcısı olduğum için hgb böyle normal dedi. Ama daha önceki hgb lerim hiç bu kadar düşük değildi. Nesi normal acaba. Ferritin e bakmamasina ayrı uyuz oldum şuan bide benim pıhtılasma sorunum falan var

Hgb 9 ilaç gerektiren bir değer, benim 11 kusur olduğu halde günde 2 iç dedi Dr 12 nin üzerine zor çıkardık kaç kutu bittiği halde. Başka bir doktor ile de görüşün bence

Söyleyeyim de ferritin e baksın bari inanın hiç ilgilenmiyor içerde 2 dk bakıp iyi deyip yolluyor. Mecburen küçük bir ilcedeyiz. Akdeniz anemisi taşıyıcısı olduğum için hgb böyle normal dedi. Ama daha önceki hgb lerim hiç bu kadar düşük değildi. Nesi normal acaba. Ferritin e bakmamasina ayrı uyuz oldum şuan bide benim pıhtılasma sorunum falan var
Akdeniz anemisi olup ve değerin 9 nasıl Demir vermemiş ilginç ben hamilelikte değerim 11di riskli bi gebelikti benim günde iki defa Demir vermişti ve yine de kanım yükselmiyor du ama en azından düşmüyor du çünkü hamilelikte senin kanından besleniyor bebeğin kanın normal seviyeye de olsa bile yirmili haftalarda her zaman verilir Demir ilacı senin Dr anlamadım ayrıca doğumda çok kan kaybediyoruz bunu hesaplayıp hep yüksek tutmaları lazım kanı ben sezeryanla doğum yaptım benim farklı durumlarımda vardı kanım 11di buna rağmen doğumda çok kan kaybettim kanım 7 ye düşmüştü ki ameliyat ta 3unute kan takılmıştı bu durum ciddi bence başka Dr görün sağlığını riske atma

Başka doktora git mutlaka sağlık ocağında da gidebilirsin onlar da ilgileniyorlar .
Pek umursamiyor sanirim kan değerlerini doktorunuz .
Son aylara yakın çok önemli doğum yaklaşıyor o depolar nasıl dolacak .
Doğumda da kan kaybedeceğiz.

Başka doktora git mutlaka sağlık ocağında da gidebilirsin onlar da ilgileniyorlar .
Pek umursamiyor sanirim kan değerlerini doktorunuz .
Son aylara yakın çok önemli doğum yaklaşıyor o depolar nasıl dolacak .
Doğumda da kan kaybedeceğiz.
merhaba gecmıs olsun demır ıcın ne kullanıyosunuz benımde ferrıtın 6 ya dusmus hgb 10.1 sıdefer stıck gunde 1 kullanıyodum dr 2 ye cık dedı dıger demır hapları mıdemı rahatsız edıyo kullanamıyorum 🫣

merhaba gecmıs olsun demır ıcın ne kullanıyosunuz benımde ferrıtın 6 ya dusmus hgb 10.1 sıdefer stıck gunde 1 kullanıyodum dr 2 ye cık dedı dıger demır hapları mıdemı rahatsız edıyo kullanamıyorum 🫣
Canim benimde 5 ti 11 kasimda.
Cuma test verdim tekrar 1 ay arayla vermiş oldum 16 ya yükselmiş.
Her sabah aç karnı içip üzerine yattim 2 saat hiçbirşey yemedim.
Mide boş olunca sabah guzel emiliyor.
Ben 3 aydan beri kullaniyorum ama fayda etmiyormuş gece içtigim için.
En güzeli sabah içmekmiş hızla yükseliyor farki gorursun🙏🏻🌸
Yanlis kullaniyor olabilirsin benim gibi.
Sabah içersen fayda edecektir gunde 1 içiyorum suan .

Canim benimde 5 ti 11 kasimda.
Cuma test verdim tekrar 1 ay arayla vermiş oldum 16 ya yükselmiş.
Her sabah aç karnı içip üzerine yattim 2 saat hiçbirşey yemedim.
Mide boş olunca sabah guzel emiliyor.
Ben 3 aydan beri kullaniyorum ama fayda etmiyormuş gece içtigim için.
En güzeli sabah içmekmiş hızla yükseliyor farki gorursun🙏🏻🌸
Yanlis kullaniyor olabilirsin benim gibi.
Sabah içersen fayda edecektir gunde 1 içiyorum suan .
sıdefer stıck mı ıcıyosun canım

sıdefer stıck mı ıcıyosun canım
Gynoferon hap kullaniyorum canim daha once toz şase fertamir içiyordum o zor gelmeye basladi midem de doluyordu içmesi beni zorladi .
Hap normalde midemi bulandiriyor ben içip üzerine yatiyorum ki bulanti çok olmasin diye .
Pratik olduğu için hap a döndüm .

Demir ilaçlarinin hepsi genelde sabah aç içmek öneriliyor canım emilimi daha iyi oluyor.

Gynoferon hap kullaniyorum canim daha once toz şase fertamir içiyordum o zor gelmeye basladi midem de doluyordu içmesi beni zorladi .
Hap normalde midemi bulandiriyor ben içip üzerine yatiyorum ki bulanti çok olmasin diye .
Pratik olduğu için hap a döndüm .

Demir ilaçlarinin hepsi genelde sabah aç içmek öneriliyor canım emilimi daha iyi oluyor.
sıfa olsun canım bende oyle yapayım bakalım daha etkılı olur belkı

Back
X