Çocuğa göre farkediyor bu alısma konusu haklısınız. Kızım 29 aylıkken başladı,daha erken gönderseydim de eminim seve seve giderdi zira sokaktan çocuk çevirip gel oynayalım diyen bir tipti. O alıştı kolayca ama ben kocaman kadın ilk hafta elimde telefon,okulun karşısındaki cafede oturdum birşey olur,durmaz almam gerekir diye,ben ondan daha zor adapte oldum o zaman. Hatta okuldaki müdüre hanim benim kaygıli bir tip oldugumu anlayıp,ilk gün 1 saat,2 gün 2 saat kalsın,3 gün durmazsa yemek yemezse sizi arayalım gelip alın diyerek ki aramıstı yemek yemedi hic isterseniz alın diye de. 1 hafta icinde alistı,sonraki hafta yarım gün kaldı okulda ,kücuk diye yarım gün tercih etmiştim.
Oğlum 4 yaşında bence seneye başlaması uygun,eminim zorlanacak alışmakta. Yazın bende gidicem okula diyordu,şu an kızım(10 yas)başladı hiç hevesi yok,arada soruyor bende mi gideceğim diye ama seni de gotürebilirim dediğimde ben gitmeyeceğim diyor. Kışın evde oturunca belki fikri değisir ama şu an hava güzel hala acık alana cıkabiliyoruz diye pek aramıyor arkadaş. Ki zaten kolay kaynaşan bir çocuk degil kızım gibi.
İkisi de benim çocuğum,ben büyüttüm ama ikisinin de bu konuda duruşu,isteği farklı. Çocuğun karakterine göre şekilleniyor herşey.