Nişan 24 yaş evlilik için erken diyen var mı???

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
bende 24 yaşındayım nişanlıyım okul geçen sene haziranda bitti, bu sene evlenmeyi düşünüyorduk ama ailem seneye istiyor keşke bu sene evlenebilsem de seneye kpss çalışsaydım.. Evliyken daha rahat kazanacağımı düşünüyorum çünkü şuan zaten özel sektörde tam zamanlı çalışıyorum, evlendiğimde işten çıkıp bi süre kpss hazırlanacaktım..

senin dediğini benm ablam dio tatlım kpss seneye olmazsa evlennce vde rht rht çalşırsın dio ama bende hyr o zaman hiç yapamam diorum....

ben 22 ye geç diyorum:18::18::18:

ama tabi aşkımı buldum bi an önce evlenmek amacım 5 yıldır beraberiz çünkü

wala doğacım bugün kahve olayını açtım ben mesela iş çıkışı arkdşlrmla kahve içemeye gtsem bu senn için sorun olur mu eve gel ne işin var der msn bana dedim... tabkide hayır tbikide gidceksin ama erkeklerde gelirse bende gelirim eşin olrak dedi.. bende hayır u iş arkdşları toplantısı senin işin yok dedim ben gitsemsen ister msn dedi bende kızlar olursa izin vermme dedim.. o zaman bende sana izin vermem bende gelecğim banane dedi bende hayıııır dedim en sonunda tmm aşkım tmm ama eve geç kalma dedi sanki evlyizde tartışıyoruz

Canim 20 yasindayim temmuzda dugunum var :)
Evlilik icin 21 nisanlilik donemi 22de evlilik ideal diye dusunuyordum..
ama kismet isi kismetim erken acilmis :) 24 yas bence iyi fazla uzatmayin derim

Ben 31 yasimdayim ve ancak bu sene evleniyorum. Kendimi de gec kalmis gibi hissetmiyorum, aksine hayattan ne istediysem ozgurce deneme yapma firsati buldugum icin sansli oldugumu dusunuyorum. evlenmeye hazir olmanin icinde bircok sey var; dogru insani bulmak, dogru insan oldugundan bir daha emin olmak, kendini psikolojik olarak bir insana karsi ve olabilecek miniklere karsi sorumluluk alabilecek durumda hissetmek...
bana kalirsa bunun yasi herkese gore degisir, ben biliyorum ki 24 yasimda evlenseydim (ki o zaman dogru oldugunu sandigim biri de vardi), simdi bosanmis olurdum. cunku hayattan beklediklerim isteklerim o kadar olgunlasmamisti ve zaman icinde cok degisti.
Size diyecegim asla erken veya gec diye dusunmeyin. Kalbinizi tarafsizca dinleyin. Hic bir sey icin acele etmeyin ve kararlarinizi da kimseye bakarak almayin. Herkes biseyler olup biterken ahkam keser ama pismanliklari siz yalniz basiniza yasarsiniz.

Suan 30 yasında da olup , kendinizi hazır hissetmiyor olabilirdiniz.
Bence önemli olan kendinizi hazır hissedip hissetmemenizdir.
Eger ben bu sorumlulugu kaldırabilirim diyorsanız yası dert etmeyin.

sadece kendini hazır hissetmekle olmuyor sanki evlilik işi şartlarında uygun olması lazım diye düşünüyorum..benim de 4 yıllık bir ilişkim var okulumu bitirip,elime mesleğimi almayı bekledim oldu Allaha şükür.çünkü ailem bunu isterdi hep.söz yaptık nişan yaza inş seneye de düğün evlenirsem 24 yaşında olucam.şuan şartlar uygun ama ben pek hazır değilim sanki bilmiyorum evlilik nasıl bşi nese seneye kadar alışırım heralde evlilik fikrine

buarada kpss sıkı bir çalışma gerektiyor.ben kpss ye hazırlanırken sözlümü ikinci plana atmıştım çok üzdüm O nu ama başardım

Bence güzel ideal bir yaş...
24 yaşımda iken evlenmeyi çok istemiştim ve kendimi
fazlasıyla da hazır hissediyordum.
Bu birazda evliliği kafada tamamlamakla ve şartların
uygun olması ile alakalı.
Şuan 25 yaşımdayım inşaallah bu yıl düğünüm.
Evlilik için çoğu kişiden duyduğumu ifade edecek olursam.
Genelleme yapıldığında 24-25-26 yaşları
evlilik için idealdir denilir.
Olgunluğa şartlara ve hazır hissetmeye bağlı olarak göreceli olabilir tabi ki.

bencede 24 iyi bi yaş sevgilinin dediği gibi askerden gelince nişan yaparsınız sınavdan sonra da dğün

tam zamanı canım ben 21 de evlendim şuan 25 girdim..en güzel dönem..ama senin tabi kafan karışıksa tam olarak o sorunu önce halletmelisin..o zaman erken olduğunu düşünmessin zati..

eğer bu soruyu soruyorsan ve erken olduğuna dair ufacık bi düşüncen varsa biraz daha beklemelisin bence.

ve ben kendi adıma 30 dan önce evlenmeyi düşünmüyorum...

süper bir yorum tebrik ederim:)

canım sen kendini evlenecek yaşta hissediyorsan nema problema:) ama bence 24 ortalama bir yaş gerçi ben 26 yaşındayım ve hala bekarım:))) şaka bir yana inşallah 3 4 ay sonra düğünüm var.ben 24 ümdeyken daha evlenmeyi düşünmemiştim çünkü okulum bitmişti ve çalışmaya yeni başlamıstım.ama herkesin yaşantısı farklı tabi ki.

bana göre normal
başkasına erken
bir diğerine çok geç olabilir
kişiye göre değişir bence
mutluluklar dilerim:)))

yaşla ilgili olduğunu sanmıyorum ,hazır hissetmeyle akalalı ve evliliğin sorumluluğunu taşımayı amaçlamalı.teyzem 32 yaşında hala evlenmek ister cesaret edemez kaldıramam diyor ,yeğenleri evlendi kendisi evlenmiyor bazen biraraya geldiğimizde de üzülmüyor değil.ideal eş tanımlamasına bakılırsa bunu bulmakta imkansız görünüyor.tamemen insanın kendini bekarlık hayatından soyutlamayı kabul etmesiyle başlar.ben 22bucukta evlendim ama 18 yaşnda evlenen kişilerde gördüm öyle güzel evini ,eşini çeviriyorlar ki şaşıordum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…