sevgilim askerde eylülde gelecek... bende haziranda okulu bitireceğim ama 2012 kpss ye hazırlanmayı düşünüyorum... o kadar okuduk emeğimiz alalım yani.. babamda atanmadan olmaz diyor.... sevgilimde askerden gelince nişan olsun yaza sınavdan sonra düğün olsun diyor... bende kendimi küçük hissediyorum ama sevgilimi çoooooooook seviyorum... yardım edin...
ideal yaş kendini hazır hissettiğin yaştır bence yapmak istediklerini yap erkek arkadaşın askerden geldikten sonra nişan yaparsınız kendini hazır hissedincede düğün yaparsınız
wala artık durum onu gösteriyor gibi yellowkittycim :18:
bence degıl hatta hıc degıl, hayat oyle enteresankı aslında hıcbırseyı bekletmeye gelmıyor ... elimize bir imkan geçiyor -ki senin örneğinde bu hayat arkadaşı sevdiğin insan aşkın -ama biz onu aslında bize olabilecek bir zamanda gelmişken başka bir şey uğruna erteleyebiliyoruz -senin örneğinde iş- ve oyle seyler olabılıyorkı amaan dur sunu yapayım onu ondan sonra nasılsa yaparım dediğimiz şeyi yapamamışız kalmış..... belki ömrümüz vefa etmemiiiş tamamlamaya ,belki de bambaşka şeyler ama işte her neyse belki bizi çok mutlu edebilecek birşeyden hayatın koşuşturmacası arasında ona ulaşamadan uzaklaşmışıızz o gitmiş . evet o once gerceklestırmemız gereken ısı yaptıktan sonra diğerine kavusabılmemız mumkun de olabılır, ama olmayabılırde ...bunu kımse bılemez ama ben genel olarak olası zamanda gelen firsatları ertelememek taraftarıyım ... en basıtınden bazen bir alışveriş merkezinde gezerken bile vitrinde görüp beğendiğimiz sonra bakayım deyip önce ilerdeki bir mağzaya gideyim dediğinizde ,yorgunluktan çok beğendiğimiz mağazadaki elbiseye bakmak için o mağazaya geri dönebilme imkanımız olmuyor , ertesi gün gittiğimizde ise elbise çoktaaaannn bir başkasında olabiliyor...
kendin için olası bir zaman olduğunu düşünüyorsan erteleme bence suan erken degıl ama herzaman gec olabılır...
bence degıl hatta hıc degıl, hayat oyle enteresankı aslında hıcbırseyı bekletmeye gelmıyor ... elimize bir imkan geçiyor -ki senin örneğinde bu hayat arkadaşı sevdiğin insan aşkın -ama biz onu aslında bize olabilecek bir zamanda gelmişken başka bir şey uğruna erteleyebiliyoruz -senin örneğinde iş- ve oyle seyler olabılıyorkı amaan dur sunu yapayım onu ondan sonra nasılsa yaparım dediğimiz şeyi yapamamışız kalmış..... belki ömrümüz vefa etmemiiiş tamamlamaya ,belki de bambaşka şeyler ama işte her neyse belki bizi çok mutlu edebilecek birşeyden hayatın koşuşturmacası arasında ona ulaşamadan uzaklaşmışıızz o gitmiş . evet o once gerceklestırmemız gereken ısı yaptıktan sonra diğerine kavusabılmemız mumkun de olabılır, ama olmayabılırde ...bunu kımse bılemez ama ben genel olarak olası zamanda gelen firsatları ertelememek taraftarıyım ... en basıtınden bazen bir alışveriş merkezinde gezerken bile vitrinde görüp beğendiğimiz sonra bakayım deyip önce ilerdeki bir mağzaya gideyim dediğinizde ,yorgunluktan çok beğendiğimiz mağazadaki elbiseye bakmak için o mağazaya geri dönebilme imkanımız olmuyor , ertesi gün gittiğimizde ise elbise çoktaaaannn bir başkasında olabiliyor...
kendin için olası bir zaman olduğunu düşünüyorsan erteleme bence suan erken degıl ama herzaman gec olabılır...
kesinlikle çok haklısın tatlımmm... bende onun evlenme hevesini kırmaktan korkuyorum zaten... asıl onun şevki kırılırsa veliliğimzde mutlu olmaz... ama ne bileyim işte... ailesinn yaşı büyük annesi 65 babası 68 yaşında gerçektn benmle hemen evlemek istediği için mi istiyor yoksa annesi babası düğününü görsğn diye mi kendine sorsam tabiki seninle aynı hayatı paylaşmak için diyecek...
sevgilim askerde eylülde gelecek... bende haziranda okulu bitireceğim ama 2012 kpss ye hazırlanmayı düşünüyorum... o kadar okuduk emeğimiz alalım yani.. babamda atanmadan olmaz diyor.... sevgilimde askerden gelince nişan olsun yaza sınavdan sonra düğün olsun diyor... bende kendimi küçük hissediyorum ama sevgilimi çoooooooook seviyorum... yardım edin...
Ben de 23 yaşımda evlendim, 6 senelik evliyim, bence 27-28 den öncesi erken, ben pişman oldum mu hayır, ama durumum farklıydı, üniversiteden beri 5 yıldır birlikteydik, aileler farklı şehirlerdeydi ve zaten birlikte yaşıyorduk, ailelerin gönlü olsun diye bir nikah yaptık yani, şimdi de evli bir kadının kısıtları yoktur hayatımda, bekarlıkta doyamadıklarımı hala rahatça yapabiliyorum, kız arkadaşlarımla tatile gidebiliyorum mesela, ev işlerinde de hiç bir zaman sorumluluğu tek başıma üstlenmedim, eşimle her konuda iş bölümü yaptık, okulu bitireli 1 yıl olmuştu ve işim vardı, yani çalışıp kendi paramı kazanıyordum ama bunlar olmasaydı eminim bu evlilik yürümezdi, çünkü her şey içimde, gözümde kalmış olacaktı.
Eğer eşiniz kafa denginizse, diğer arkadaşlarınızla vakit geçirmeniz, giyim kuşamınız gibi konularda sizi kısıtlamayacaksa, tek başınıza evin sorumluluğunu size yıkmayacaksa ve evlilikle kpss hazılığı bir arada yürüteceğinize de inanırsanız olur, ama bu kısıtlar varsa bir kez daha düşünün derim, özellikle çalışan kadınlar için sıkıntı oluyor ve erkenden bunalıyorlar, iş çıkışı hadi sinemaya gidelim, ya da ne bileyim kahve içelim v.s. dediğimizde eş nedeniyle bize katılamayan genç evli arkadaşlarımdan biliyorum, genellikle huzursuz ve pişman oluyorlar, keşke gençliğimi yaşasaydım gibi kaygıları oluyor, evlilik zaten büyük sorumluluk, insanın nefes alabilmesi lazım.
bizim ne düşündüğümüz çok da önemli değil
ama böyle bir konu açtığına göre bir kere sen kendini hazır hissetmiyorsun.
gene de şahsi firkimi belirteyim.
bence erken
neden dersen daha okulun yeni bitiyor
bu kadar emek harcamısın
ben babana katılıyorum 1 sene calıs kpss ye gir
atanmayı dene
aman ne olcak nisanlanırsın aynı zamanda kpss ye calısırsın filan diyenleri de dinleme
gercekten iyi puan almak istiyorsan nisan dugun hazırlık kesmekesi ile bri zaman bulamazsın
ikisi nisan dugun hazırlıklarında mutlaka huzursuzluk cıkar iki aile arasında kalırsın filan kafan rahat olmaz
herkes icin erken ve gec hayattan beklentilerle ilgili degisebilir
liseyi 18inde bitiren bir kız icin 24 cok cok ideal bir yas olabilir hemen calısmaya basladıysa 6 senedir calısıyordur ya da 6 senedir evdedir o zaman cok cok ideal bir yastır belki
ama ben mesela daha 24 yasındayken yuksek lisans yapıyordum evliligin e'si bile aklımda yoktu.
evlilik hevesini filan kırarım diye de korkma , seni gercekten seven adam 1 sene daha bekler.
canım durum benzer işte bizde üniversiteden beri beraberiz 4.5 yıl oldu o askerden geldiğinde 5 yıl olacak... aileler farklı şehirlerde ve asla sevgilimin beni kısıtlamak gibi bir huyu yok bu arada senin eşinle benim sevgili aynı yapıdaymışkıskanç değildir sorumluluğunu bilir ama benimde tek isteğim evlenirken bir işimin olması... sanki o zamana her şey daha kolay olacak gibi geliyor....
onun iş ev araba gibi skntısı yok.. inş. evlnrkn bnlr olck.. benm işim tek mesele...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?