24 yaşındayım evlilik için erken mi?

konuyu burdn okuyunca daha iyi anladım. yaş olarak erken değil aslında ama analar işte 1,2 sene de gecse yine ayrılmak istemez ama az bir zaman daha erteleyebilirsn ama tabi şimdiden ne kadar erteleyecğinizi konuşn annenz ile.

Kızlar merhaba ben 24 yaşında bir öğretmenim. Sözlümle bu yaz kısmetse evlenmeyi istiyoruz.
Ama annem sürekli ağlıyor, daha küçük olduğumu, erkenden evlenip onu bırakıp gitceğimi
düşünerek sürekli üzülüyor ve ağlıyor. 1 -2 sene daha evlenmemi istemiyor. evliliğimiz için hiç bir engel yok.
sözlüm de çalışıyor ama anneme dayanamıyorum böyle yaptıkça. Kendimi suçlu hissediyorum annemi bırakıp
evlenmeyi istediğim için ona evlenicem diye baskı yaptığım için. napmalıyım ya içime hiç sinmiyor annem
bu derece üzülürken evlenip gitmek:(

sen evlenmek için kendini hazır hissediyosan erken değil ilk evliliğimi aralık 2006 da ikinci evliliğimi temmuz 2011 de yaptım şuanda 24 yaşındayım

Son düzenleme:
tam zamani canim, uzulme yuvani kur
anneler boyle, ozellikle bazilari benimkiside dahil cok daha fazla duygusal
ve inan bana senin annen benim annem biz 30 yasinda olsak bile aynisini yaparlar
er veya gec o evden cikacaksin yine ayni sekilde uzulup aglayacak
ne demisler kiz evlat baba evinde misafirmis

Tabiki de erken değil fakat annenizin neden 1-2 sene daha dediği önemli bence 1 sene sonra evlensenizde geç değil. 2 sene biraz fazla tabi hele de bi engeliniz ve beklemenize sebep yoksa.. Anne-baba rızasıyla yapılan her iş hayırlıdır, daha güzeldir.

Son düzenleme:
ben 24 yasindan daha erken evlendim...
ama simdi sorsan 24 yas evlilik icin cok erken derim...
bu yasta uzerine bir ton sorumluluk yuklemek cok sacma, hem nisanlilik sozluluk donemindeki heyecani evlenince bir sure sonra kaybeder insanlar o yuzden ben 1-2 sene daha bekar kal oyle evlen derim...
anneni dinle bir bildigi vardir...

Zaten annenden ayriymissin. Bilmiyorum ama annenin taptığı basit bir çocuğunu paylasamama sendromu degil.
Ona göstereceğin ilgiyle esine göstereceğin farklı olacak.
Kesin sınırları çizmen lazım şimdiden.
Duygusallığa kapılma evleneceksin ve hayatını illa ki kuracaksın.
Bence 24 normal bir yas.
Evlendikten sonra da hayat devam ediyor.
Hapis hayatı demek degil, daha kurulu bir düzene gececeksin boyle duşun...

herkese çok teşekkür ederim güzel yorumları için... annem çok duygusaldır. çok zor şartlarda büyütmüş beni. ama ben kadir kıymet bilrim hep el üstünde tutucam annemi. evlensem de desteğimi esirgemiycem. ama o kocam olunca destek olamam sanıyo. kendi kocasından öle görmüş çünkü. artı ev hanımıymış. benimse elimde mesleğim var. sözlüm ver maaş kartını diycek insan değil, yine mi annene gidiyosun diycek insan hiç değil... annemi zar zor ikna ettim. ama hala ağlıyo. bu sefer de vicdan azabı çekiyorum.
allahım diyorum evlenip mutlu bi yuva kurucam bunun nesi kötü.. zaten binlerce km uzaktayım ailemden. evlensem de uzak olucam evlenmesem de. bari sevdiğim yanımda olsun. bari o bana sahip çıksın buralarda diyorum. öyle diyince koca delisi oluyorum:)
ölüyomuşum evlenmek için. ya 2 yılda yaşlandım ya. yemin ederim yaşlandım böle yaşamaktan

Öyle tanıdık,öyle bildik ki bu cümleler... :50:Allah sabır versin canım.Benim annem de 21 yaşında evlenmiş,ama dediğin gibi 30 bile erken onlara göre.:19:Biz de insanız. :9:

bende 23 yaşında evlendim okulda bitmişti çalışıyordum yani maddi manevi hazırdım
siz zaten uzaktaymışsınız yani değişen birşey olmayacak
doğru kişi diyorsan tam vakti bence

yani bencede tam zamanı.
ben 20 yaşında evlendim erkendi mutsuzmuyum hayır allaha şükür mutluyum ama sorumluluğuda erken aldım zor oldu.
23 yaşında anne oldum biraz kendimde olgunlaşıyım istedim şuan 6 aylık bir kızım var
düşünüyorumda anneleri için kızları hiç büyümez bende evlendiremem bu kızı :(:43::43::43:

Ben 22 yaşında evlendim yine evlendiğim sene içinde 22 yaşında Anne oldum. Bence evlat sahibi olmak Allah(c.c)'ın bize bahşettiği paha biçilmez bir hediyedir. Bence evlilik yaşı 20-25 arası olmalıdır, çünkü kadınların en doğurgan dönemleri 20-25 arasıdır.

Son düzenleme:
Kızlar merhaba ben 24 yaşında bir öğretmenim. Sözlümle bu yaz kısmetse evlenmeyi istiyoruz.
Ama annem sürekli ağlıyor, daha küçük olduğumu, erkenden evlenip onu bırakıp gitceğimi
düşünerek sürekli üzülüyor ve ağlıyor. 1 -2 sene daha evlenmemi istemiyor. evliliğimiz için hiç bir engel yok.
sözlüm de çalışıyor ama anneme dayanamıyorum böyle yaptıkça. Kendimi suçlu hissediyorum annemi bırakıp
evlenmeyi istediğim için ona evlenicem diye baskı yaptığım için. napmalıyım ya içime hiç sinmiyor annem
bu derece üzülürken evlenip gitmek:(

mesleğini eline almış,kendini evlenecek olgunluk da gören biri için 24 yaş pek de erken değil.ama bana göre en uygun evlilik yaşı 26 dan sonrası.

Bende 25 te evlendim.Sonraki yıllarda yaşım geçiyo telaşına kapılıyorsun,bu acele panik iyi olmuyor.Birde erkekler sonra sana yaşın geçiyo diye düşünüp kendilerini kasıyo,ağırdan satıyo.şimdi naz sırası sende.tadını çıkar.Eğer kendini hazır hissediyorsan yaş gayet iyi.Ama bir kaç yıl çocuk yapma derim.Bunun altını çiziyorum.Anneciğinide bunu söyle hemen çocuk yapmam de.İçine su serp.Ama hap kullan derim.ben öyle yaptım.yoksa kaza çocuğu gelir.
mutluluklar şeker,annende çok haksız değil.yinede onun gönlünü al.Hakkaten artık evlilikler çamaşı as,kuruyana kadar bitiyo.

çok teşekkür ederim canım çok güzel anlatmıssın. tavsiyelerin için saol. inan hep içini rahatlatmaya çalışıyorum annemin. onun beni mutlu edeceğine inanmasını istiyorum. yalnız ve zor durumda olduğumu anlatıyorum. rızasını almadan olmaz bu iş. babam benden yana. doğuda eşimin bana sahip çıkcağını, bunun benim için daha iyi olcağını düşünüyo. ama annem çok duygusal yaklaşıyo olaya.
bir sene daha evlenme gez toz paranı yiyelim ben senin için hayatımı feda ettim dio. haklı. hakkını ödeyemem. ama ben evlensem de annemden maddi desteğimi çekmemki. sözlüm öyleparama fln karışmaz. ben anneme yine alırım istediği herşeyi. ama kocan karışcak parana, eskisi gibi olmuycak diyo. öyle olcağını düşünmüyorum ben.

knu sahibi diğer açtığı konuda yukarıdakileri yazmış:34::34:

çok teşekkür ederim canım çok güzel anlatmıssın. tavsiyelerin için saol. inan hep içini rahatlatmaya çalışıyorum annemin. onun beni mutlu edeceğine inanmasını istiyorum. yalnız ve zor durumda olduğumu anlatıyorum. rızasını almadan olmaz bu iş. babam benden yana. doğuda eşimin bana sahip çıkcağını, bunun benim için daha iyi olcağını düşünüyo. ama annem çok duygusal yaklaşıyo olaya.
bir sene daha evlenme gez toz paranı yiyelim ben senin için hayatımı feda ettim dio. haklı. hakkını ödeyemem. ama ben evlensem de annemden maddi desteğimi çekmemki. sözlüm öyleparama fln karışmaz. ben anneme yine alırım istediği herşeyi. ama kocan karışcak parana, eskisi gibi olmuycak diyo. öyle olcağını düşünmüyorum ben.

aa o zaman bızım dusundugumuz gıbı duygusallıkdan oturu olan bır durum degıl .
sanırım annenız maddıyat acısından evlenmenızı ıstemıyor

Konu sahibinden çok özür dileyerek başlıyorum ama annesinin 'kızı ona para vermez artık.' diye evlenmesini istemediğini düşünüyorum.
Yoksa doğuda bir başına bir kızın evlenmesini hayatını kurmasını istemesini hiç bir anne 'koca meraklısı' olarak tanımlayamaz... :19:

evlilik icin ideal yas herkes icin farklidir
liseden sonra okumamis ve calismayan biri icin 24 gec bile olabilir mesela ama tamamen kendi sahri fikrim ben hangi sart altinda olursa olsun 25 yas oncesi evliligi cok onaylamiyorum,
ama bir universite mezunu zaten minimum 22 yasinda bitirir bir iki sene calisayim dese anca 24 25 te kendi ayaklarinin uzerinde durur
ben mesela master yaptigimdan 25 yasinda okulu bitirdim sonra is vs derken 27de nisanlandim 28de evlendim ama bana sorarsan erken evlendigimi dusunuyorum hala
2 sene gecti anca anca cocuk dusunmeye basladik ee o zaman madem cocuk yapmayacaktim keske 30da evlenseydim diyorum
maddi ve manevi sorumlulugun cok artiyor
biraz bence kendi maasinin tadini bekarken cikar
sonra elektrik su dogalfaz faturasi mutfak masrafi kirayi denklestirelim ya da kredi mi odesek derken insan yillardir emegini verdigi kazancin tam keyfini cikartamiyor
ben bekarken cok rahat bir hayat yasiyordum tabi onun da etkisi vardir
sabah kalktigimda yatagimi toplamak disinda en kucuk bir ev isi ile alakam yoktu
kirli sepetine attigim camasirlar utulu olarak yatagimin ustunde beni beklerdi
isten her aksam hazir sofraya otururdum
o yuden 28 yasinda evlenmeme ragmen ilk baslarda cok bocaladim

bence hiç erken değil çok uygun hatta geçmeye müsait ya anlamıyorum 30unda evlenip ne zaman çocuk doğuru büyütüyolar bu insanlar bence herşey uygunken beklemek hata anneni ikna et ve hiç gecikme canım:16:

herkese çok teşekkür ederim güzel yorumları için... annem çok duygusaldır. çok zor şartlarda büyütmüş beni. ama ben kadir kıymet bilrim hep el üstünde tutucam annemi. evlensem de desteğimi esirgemiycem. ama o kocam olunca destek olamam sanıyo.kendi kocasından öle görmüş çünkü. artı ev hanımıymış. benimse elimde mesleğim var. sözlüm ver maaş kartını diycek insan değil, yine mi annene gidiyosun diycek insan hiç değil... annemi zar zor ikna ettim. ama hala ağlıyo. bu sefer de vicdan azabı çekiyorum.
allahım diyorum evlenip mutlu bi yuva kurucam bunun nesi kötü.. zaten binlerce km uzaktayım ailemden. evlensem de uzak olucam evlenmesem de. bari sevdiğim yanımda olsun. bari o bana sahip çıksın buralarda diyorum. öyle diyince koca delisi oluyorum:)
ölüyomuşum evlenmek için. ya 2 yılda yaşlandım ya. yemin ederim yaşlandım böle yaşamaktan

bu cümlelerinden annenin senden maddi beklentileri olduğunu sanıyorum , sonuçta uzaktaymışsın, aynı ev içinden gelin göndermiycek seni... ayrıca evlenip eşinle yaşaman , annenin aklının rahat etmesi , senin güvende olduğunu bilmesi demek.. her anne kızı yuvadan uçuyo diye hüzünlenir ama ortada ters bir durum yokken mutluluğunu paylaşmaması , çoğaltmaması kötü..

Back
X