24 yaşındayım evlilik için erken mi?

bir kaç sene sonra ağlamıcak mı annen?
anneler ağlar, kolay değil, canından bir parçası artık her zaman onunla birlikte olamıcak.boşluk hissedicek.ama bu demek değil ki onu bi daha göremicek..
ben 22 yaşındayım.geçen sene evlendim.benim annem de ağladı ama her şeyi duygulara bırakırsak yürümez bu işler. mantık da işin içine girmeli.
bir de evlilik yaşı kişiye ve şartlara göre değişir. benim okulum bitti mesela, evlenmemek için bi engelim yoktu, evlendim. okulum bitmemiş olsaydı, beklerdim.
sen ki çoktan okulunu bitirmiş öğretmen bile olmuşsun.

öncelikle şunu düşünmelisin : ''evlilik için hazır mısın ?bir evin, eşin sorumluluğunu almaya, tek taraflı düşünmemeye, bazı şeylerden feragat etmeye, ömrünü geçireceğin insanla her şeyi paylaşmaya hazır hissediyor musun kendini..sürekli eşinle beraber olmak, ona yemekler yapmak, evine alış-veriş yapmak seni heyecanlandırıyor mu.'' daha doğrusu evlilik düşüncesi bile heyecanlanmana yetiyosa, yuvanı kurmaya hazırsındır zaten.

hakkında hayırlısı olsun.

yaa var mı hala yıllardır evli olup da aşık kalan? aşk biter gibi geliyo bana ama sevgim sonsuz. mutlu olucağımıza inanıyorum.
ama hep bu şekilde aşık kalmayı çok isterdim:17:

Var tabiki neden olmasın ki ben 7 yıldır aşığım aşkıma gün geçtikçe çoğaldı bağlandık kenetlendik.
Evliliğimizde eksilmeyeceğinden eminim.
Yeter ki aşk olsun sevgi olsun saygı olsun.
Saygı yitirilmediği sürece hersey güzel olur.

canim bende 24 yasindayim ve kucagimda 9 aylik bi kizim var.annelerimize kalsa 50 yasinada gelsek biz onlarin bebekleriyiz.ewlen bide torun werdinmi kucaklarina bak onlarin keyfine mutluluklarina..

23 yaşında evlendim 2 aylık evliyken 24 yaşına girdim. Bence evlilik için ideal yaşlar. Annelerin bakış açısıyla ilgili bir tanıdığımın yaşadığını anlatmak istiyorum; bu yaşlarda kız evlendi ve çocuğu oldu, annesinin sözü: "Çocuğun çocuğu oldu" yani kızını hala küçük bir çocuk olarak görüyor, anlatıp gülüyordu arkadaş...

Bence annenizin takıldığı şey yaş değil; seçtiğiniz kişi.
Annenizin sözlünüzden yana şüpheleri mi var?
Zaman geçtikçe ayrılacağınızı düşünüyor olmasın?
İş,güç konusunu halletmişsiniz.
Boşu boşuna ayrı kalmanızın manası yok bence.

bir kaç sene sonra ağlamıcak mı annen?
anneler ağlar, kolay değil, canından bir parçası artık her zaman onunla birlikte olamıcak.boşluk hissedicek.ama bu demek değil ki onu bi daha göremicek..
ben 22 yaşındayım.geçen sene evlendim.benim annem de ağladı ama her şeyi duygulara bırakırsak yürümez bu işler. mantık da işin içine girmeli.
bir de evlilik yaşı kişiye ve şartlara göre değişir. benim okulum bitti mesela, evlenmemek için bi engelim yoktu, evlendim. okulum bitmemiş olsaydı, beklerdim.
sen ki çoktan okulunu bitirmiş öğretmen bile olmuşsun.

öncelikle şunu düşünmelisin : ''evlilik için hazır mısın ?bir evin, eşin sorumluluğunu almaya, tek taraflı düşünmemeye, bazı şeylerden feragat etmeye, ömrünü geçireceğin insanla her şeyi paylaşmaya hazır hissediyor musun kendini..sürekli eşinle beraber olmak, ona yemekler yapmak, evine alış-veriş yapmak seni heyecanlandırıyor mu.'' daha doğrusu evlilik düşüncesi bile heyecanlanmana yetiyosa, yuvanı kurmaya hazırsındır zaten.

hakkında hayırlısı olsun.

ne güzel anlatmışsın...evet annem 30umda evlensem de ağlıycak, kıyamıycak bana. bu bana o zaman da acı vericek şimdi de. bekleyerek sadece zaman kaybettiğimi hissediyorum. ömrümün güzel geçicek bir yılını tek başıma ziyan etmek istemiyorum. ki zaman okadar değerliki bir günümü bile onsuz geçirmek istemiyorum. gece yatarken en son onun yüzünü görmek, sabah kalktığımda ilk onun sesiyle uyanmak istiyorum. şimdiden yemek pratikleri yapıyorum. tatlılar öğreniyorum evlenince ona yaparım diye.
çok heycanlandırıyo beni onunla aynı evde yaşamak, akşam işten dönüşünü beklemek...
evlilik için yeterli olgunluğa sahip olduğumu düşünüyorum ama çocuk için değil...
ben onunla gezip tozmak istiyorum. tatil yapmak, alışverişe çıkmak, eğlenmek... çocuğu ancak 3-4 yıl sonra düşünebilirim.
o gerçekten ağır bi sorumluluk

Var tabiki neden olmasın ki ben 7 yıldır aşığım aşkıma gün geçtikçe çoğaldı bağlandık kenetlendik.
Evliliğimizde eksilmeyeceğinden eminim.
Yeter ki aşk olsun sevgi olsun saygı olsun.
Saygı yitirilmediği sürece hersey güzel olur.

haklısın... benim ev arkadaşım da 7 yıl sevgili kalmış, 3 yıldır da evli. ama atandığı için eşinden ayrı.
ama deli gibi aşık kocasına. bir de tatlı mı tatlı bir bebeği var:16:

Bence annenizin takıldığı şey yaş değil; seçtiğiniz kişi.
Annenizin sözlünüzden yana şüpheleri mi var?
Zaman geçtikçe ayrılacağınızı düşünüyor olmasın?
İş,güç konusunu halletmişsiniz.
Boşu boşuna ayrı kalmanızın manası yok bence.

beni sözlüm subay. babam da astsubay. annem askerlerin çok titiz, disiplinli agresif olduğunu düşünüyo babamdan dolayı.
bu yüzden sözlümden yna şüpheleri var. zaman geçtikçe eşimi tanıdıkça anlar diyorum mutlu olduğumu... çünkü sevgilim
babam gibi sinirli disiplinli değildir. ama askeriyeden gelen alışkanlıkları var. mesela çok düzenlidir, titizdir. ben de ona göre davranıyorum. titiz ve düzenli olmaya çalışıyorum. yani bu durum sorun olmaz evliliğmiz için

saolun kızlar içimi rahatlatıyosunuz... anneme karşı suçluluk hissediyorum hep ama sanırım kendi hayatıma bakmalıyım...
hayat bunu gerektiriyo çünkü.. büyüyorum annem inatla bunun aksini iddaa etse de:34:

24-25 bana göre de normal bir yas neticede hersey zamanın da güzeldir. Evlenir evlenmez cogu cift cocuk düsünmüyor ve 30 yasından sonrası evlilik icin hele ki cocuk icin bana biraz gec geliyor. Bide hazır aday varken, insanın önünde engel de yokken beklememek gerektigini düsünüyorum. :ssz:

saolun kızlar içimi rahatlatıyosunuz... anneme karşı suçluluk hissediyorum hep ama sanırım kendi hayatıma bakmalıyım...
hayat bunu gerektiriyo çünkü.. büyüyorum annem inatla bunun aksini iddaa etse de:34:

Evlilikte kısmet isidir öncelikle, annem ile babam görücü usulü tanısıp evlenmisler annem 27 yasında evlenmis, ondan önceki talipleri babam kadar cazip gelmemis.. :27:
Ben hep sitem ederdim neden daha erken evlenmediniz diye? Garipler, sanki ellerinde olan birseymis gibi..
1 sene falan da tedavi görmüs annem, cocugu olmamıs yas gectigi icinde arka arkaya hamile kalmıs, kız kardesimle aramda 1 yas var ikiz gibi büyütmüs birimiz ayagında, birimiz kollarında öyle uyuturmus bizi. Cok zorluklarla büyütmüs bizi canım annem,

Annem 52 yasındaydı ve 2 ay önce vefat etti, hep korkardım erkenden babamı ve annemi kaybetmekten kortugum basıma geldi iste, sadece 24 yıl birlikte olabildim annemle babam da 58 yasında, erkek kardesim 16 yasında daha..
:34:

Ne kadar kader- kısmet olsa da bu isler, biraz da insanlar belirliyor kaderlerini, yön veriyorlar yani hadi görücü usulü evliligi gectim, flört ettigin biri varsa, senin icin dogru kisi olduguna inanıyorsan, önünde bir engel de yoksa evliligin getirdigi sorumlulukları tasıyabileceksen, neden olmasın ki???
Hakkında hayırlısı...

beni sözlüm subay. babam da astsubay. annem askerlerin çok titiz, disiplinli agresif olduğunu düşünüyo babamdan dolayı.
bu yüzden sözlümden yna şüpheleri var. zaman geçtikçe eşimi tanıdıkça anlar diyorum mutlu olduğumu... çünkü sevgilim
babam gibi sinirli disiplinli değildir. ama askeriyeden gelen alışkanlıkları var. mesela çok düzenlidir, titizdir. ben de ona göre davranıyorum. titiz ve düzenli olmaya çalışıyorum. yani bu durum sorun olmaz evliliğmiz için

Canım benim eşim de subay.Zaten askeriyeye karşı bi önyargı var milletimizde.Sırf annen için söylemiyorum bunu.Genel olarak öyle düşünülür.Asarlar keserler döverler biçerler falan.Kimileri öyle, adamını bulmak lazım.Kurunun yanında yaş da yanıyor malesef.

Ne güzel bak, onunla aynı evde yaşamak istiyorsun, bu fikir senin içini kıpır kıpır etmiş bile.Annenle güzelce konuşursun, tanıştırırsın.O da zamanla anlar.Kızının niye aşık olduğunu :)

Çocuk içinse..Evlendiğim vakitler ben de öyle düşünüyordum, 3-4 sene yapmam diyodum.Eşimle gezip tozmak, tatiller, eğlenceler falan..Eşim de sen bilirsin, ne zaman hazır hissediyosan o zaman olur çocuk dedi.Şimdiyse benim bebek yapasım var :D Eşim zaten dünden razı da..baskı yapmadı bana hiç bir zaman. Bu işler de kısmet.Kendini şartlama 3-4 sene sonra yapıcam diye.bi bakmışsın çocuk aşkıyla da yanıp tutuşursun :)

Kızlar merhaba ben 24 yaşında bir öğretmenim. Sözlümle bu yaz kısmetse evlenmeyi istiyoruz.
Ama annem sürekli ağlıyor, daha küçük olduğumu, erkenden evlenip onu bırakıp gitceğimi
düşünerek sürekli üzülüyor ve ağlıyor. 1 -2 sene daha evlenmemi istemiyor. evliliğimiz için hiç bir engel yok.
sözlüm de çalışıyor ama anneme dayanamıyorum böyle yaptıkça. Kendimi suçlu hissediyorum annemi bırakıp
evlenmeyi istediğim için ona evlenicem diye baskı yaptığım için. napmalıyım ya içime hiç sinmiyor annem
bu derece üzülürken evlenip gitmek:(

bana görede erken bir yaş evlenmek için ..1 sene bekleme imkanınız yok mu

ben 28 yaşındayım ama evlilik için kendimi küçük görüyorum asla hazır değilim ona eminim
benim için en ideal 32-33 :)))

ben 28 yaşındayım ama evlilik için kendimi küçük görüyorum asla hazır değilim ona eminim
benim için en ideal 32-33 :)))

32-33 yaşı bebek açısından düşündüğümde geç bulsamda 26-27 ideal benım için ki 27 yasında evlendım mutluyum pişman değilim doyacagım kadar doydum hayata ve sonra evlendım :D

Canm 30 yaşında da olsan annen ağlayacak. Erken olduğu için değil seni kaybetceği için ağlıyor :)
Erken değil sonunda evleneceksiniz nasıl olsa 2 sene beklesen ne değişecek.
Ama 1 sene gibi beklemende fayda var tabii.
Eğer annen için istemiyosan anneler zaten duygusaldır bebeksin sen hala onun gözünde :34:

canım bende yaşının normal olduğunu düşünüyorum ne erken nede geç.
Annelere bakacak olursak ben nerdeyse 28 e gireceğim bu sene düğünüm var annem erken daha diyip duruyor:1:

birkaç ay sonra 25 bitecek benim daha evlenmeme nerden baksan en az bi sene var.
bence ideal yaşlar
benim annem de seninkinin tersine evlen artık diyo :27::27:

bence uygun yaştır evleneceğin kişide uygunsa sorun yok

Back
X