her şeyi çok güzel özetlemişsin,bende yıllardır yapmadığım şey kalmadı gruplara katıldım kaçtım,günlük açtım yalan oldu,küçük kıyafetler aldım dolapta bekliyor.artık kafayı yemek üzereyim o kadar kötüyümki anlatamam bazen kilolar yüzünden kendime zarar vermek bile istedim ama oğlumu düşündüm şimdi bile ağlayarak yazıyorum.kendimi yeniden toplayıp bu zayıflama işini bitircem yoksa o beni bitirecekTakdir edersinizki burda uzun uzadıya ne yedim ne içtim anlatmıcam.Kısaca kendimden bahsetmem gerekirse 1.70 boyunda 105 kiloya ulaşmış yemek yeme konusunda çok başarılı bir insanım.İşte bilindik hikayeler gibi sayısız diyet denemiş,şok diyetlere girip zaman kaybetmiş,yıllar geçtikçe olayın özünü anladğımı düşünerek artık aranızdayım.Çok güzel zayıf zamanlarımda oldu lakin geldiğim nokta 105 kilodur.Amacımda 60'a inmektir.Bu kararlılıkla başarılı olucağımı umut ediyorum.Bu yolda başka hiçbişeye ihtiyacımız yok,irade ve kararlılıktan başka.Bugüne kadar mutsuzluklarımızı mutluluklarımızı hepsini yemeğe bağladık.Mutlu olduk yedik bunalıma girdik yedik.Neyin acısını kimden çıkardık diye sorarsanız sadece kendimizden çıkardık.Şimdi büyük bedencilerde hangi yağımı saklayabileyim diye kıyafetlere dünya para sayıyorum.Peki ne için? Anlık bi zevk olan yeme dürtüsü için.Koca bi hayatımızı garip komplekslerle,istedklerimizi giyememekle,belkide zaman zaman beğenilmeme korkusuyla duruşumuza yansıyan o kendimize güvensizliğimzle geçiriyoruz.Ben şişman olduğum halde en azından görünüşte kendine güvenli biriyim.Fakat doğrusu şudurki,hayattaki en büyük kompleksim,kendime güvensizliğim kilolarımdır...Genç olduğum için henüz sağlık problemlerim yok,ama onlarda zaman geçtikçe açığa çıkıcaktır.Ben kafama şunu oturttum,sen bir gün bu kiloları vermek zorunda kalıcaksın.Gerek sağlık gerek iş gerek hamilelikte bunları sana zorla verdiricekler.Kaçarı var mı? Hayır yok.O zaman niye güzel zamanlarımı istediğini giyemeyen,yakıştrmayan ve şişman biri olarak geçireyim.Niye bu kararı almam için bunu bi doktor zorunluluk haline getrsin? O yüzden dedim ya başta,en önemlisi karar ve irade..O hayali canlı tutabilmek.Ve tek olayda az yemek.Yemekten sonra sodalara saldırıp mide fesatları geçirmek demek değil yaşamak.Yaşamın tadı kendimize güvendiğimiz kadar var ve emin olun dış görünüş insanın kendini aynada güzel görmesi yaşama sevincinin tekrar gelmesidir.Tabiki herşey demek değil kilo vermek ama hayat yemek yemekte değil.Kendimi garip listelere bağımlı kılmıcam.Yıllarca ne yiyip ne yememem gerektiğini okudum durdum.Az yicem ve buna alıştırıcam kendimi.Sporumu asla ihmal etmicem ve her hafta size ne kadar kilo verdiğimi paylaşıcam.Ayda 8-10kilo vermeyi planlıyorum.Bu yolda yalnız olmadığımı biliyorum![]()